Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 60580b989cf51b9eccf53bff5fc7b802

Klare for EM

Lier er godt representert under helgens store lagkonkurranse for ATV i Nederland.

Naboer på Baneveien i Lier, Jørn Huseby (tv) og Tor-Erik Wam (nr  3 f.v.) kjører. Sammen med tredjemann Jostein Akere Thorvaldsen fra Bærum har de med seg liungen Tommy Nordstø som trener (th for Wam) og lagleder Kjetil Alfred Olsen fra Jevnaker (her med en av sine seks måneder gamle tvillinger).

Laget reiser torsdag med fly fra Gardermoen sammen med Torbjørn Wam, Tor-Eriks far, som er mekaniker. Både Olsen, Nordstø og Torbjørn Wam har god erfaring som tidligere aktive ATV- kjørere. Syklene og resten av utstyret blir fraktet ned med innleid sjåfør og spesialbuss.

Vel nede i Oss  i Nederland blir det å teste banen. Lørdag er det kvalifisering om de 12 finaleplassene på søndag. - Løypa går på sandgrunn. Det er bra for oss. Vi har trent en del på Jevnaker på sandgrunn, sier trener Tommy Nordstø. - vi har  ofte konkurrert på hardere underlag ned i Europa, sier Nordstø som nå ønsker å satse for fullt som trener. Ja, kanskje på heltid. Den tidligere fotballspilleren og – treneren i Liungen og Lier IL, opprinnlig fra Tranby synes denne  motorsporten er fascinerende. - Og det er krevende, både mentalt og fysisk, sier han.
Eksempelvis deltok Tor-Erik Wam i Eggekollen Opp forrige lørdag. Tor-Erik har også pleid å gå en del på ski. Ellers kan en bare slåfast at Torbjørn Wam har klart å skape et unikt miljø for ATV-kjøring på eiendommen ved Baneveien. Dette miljøet kommer i tillegg til det motorsportsmiljøet som har vart i generasjoner i Lier. De gode motorcrosskjørerne i NMK Lier og nå ATV-kjørerne har videreutviklet dette.
- Og med anlegget i Leirdalen har både ATV- og motorcrosskjørerne et kjempeflott anlegg å boltre seg i, understreker Tommy Nordstø.

Forhåpninger

Det skal kjøres tre runder både i kvalifiseringen på lørdag og i finalen på søndag. Lagene får poeng etter individuelle plasseringer,og poengsummene blir summert.
I fjor ble det 12. plass. - I år håper laget å komme høyere på resultatlisten.- Det skulle vært moro å ha vært topp fem, sier Tor-Erik med optimistisk smil. Det har han grunn til. Det ble 10. plass i Enduro i Frankrike i høst.

Favoritter i helgen er Italia og Tyskland, kanskje også England, tror lederne. Det var seks kjørere som var aktuelle for å representere Norge. Det endte altså opp med to liunger og en bæring. Alle hadde smilet på lur. Det lover godt -

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode