Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9c796aa6ceb193706ce42ef1222a6e03

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

For Tor- Erik er målet å kopiere det han utrettet i sesongen 2010. Målsetningen har egentlig også vært å klatre høyere på pallen i det danske mesterskapet, men Tor-Erik ser at det blir vanskelig, da han går glipp av det første løpet på grunn av 17 dager med skole i Frankrike. – Jeg reiser den 23. mars, forteller Tor-Erik. Som elev på Rosthaug videregående skole på Åmot reiser han sammen med klassen for et studieopphold innen faget maskiner

Tre aktive i familien
- Interessen for ATV startet i 2003, forteller Torbjørn. De kom i kontakt med Jan Erik Larssen, ikke ukjent programmedarbeider, bosatt på Sjåstad. Så etter hvert har interessen for både far og sønn. 43-årige Torbjørn har også kjørt ATV helt til nå, men er litt usikker på hvor mye kjøring det blir på han selv, etter at datteren Lise Christine også er godt i gang med kjøring. Det blir mye kjøring og oppfølging. Det er blitt turer både til Kristiansand og Arendal. Både Lise Christine og Tor-Erik trener en god el styrke og kondisjon. – Jeg prøver å få gått en del på ski, sier Tor-Erik som tidigere også spilte litt fotball for Sjåstad/Vestre Lier IL.


Fire EM-runder

Unggutten vil også gjøre sitt ytterste for å komme på landslaget og representere Norge i lag-EM. – Det blir to runder i Danmark og to i Tyskland, forteller Tor-Erik.

Han skal dessuten se på muligheten for å kjøre noen løp i Tyskland. Nordisk må han også få med seg, og der er selvsagt målet å klatre øverst på pallen. Det er mange gode førere som stiller opp, og man må virkelig ha dagen for å lykkes

Det 17 år unge ATV-talentet Tor-Erik Wam fra Lier melder at sesongen 2011 er i gang, i hvert fall på tegneblokka. Avtale med Yamaha og Tess er allerede på plass.

Utstyr og penger

To stykker Yamaha YFZ450R står i verkstedet hjemme på gården. Den ene motoren er tatt ut og levert for trimming. Den skal trimmes mer enn det som er gjort tidligere. Dette er en ATV Tor-Erik skal satse på å bruke som hovedmaskin i utlandet. Her er det også bestilt et sett med nye Øhlins dempere. Tor-Erik skal dessuten ha denne ATV-en med på løp her hjemme, som reserveunit. Den andre skal trimmes på samme måte som ATV-ene han kjørte i sesongen 2010. Denne ATV-en skal være hovedunit her i Norge.

For å nå alle disse målene må det legges ned en god del trening og skaffes til veie relativt mye penger. Treningen går greit på det fine anlegget i gangavstand fra familiens gård. Å få inn penger er tøffere, men Tor-Erik og familien jobber iherdig med saken og håper på respons fra diverse aktører
som ønsker å heie fram et av Norges største motorsportstalenter som satser hardt og seriøst i 2011.

 

 Fra trening like ved gården til familien Wam. Lise Christine Wam (th) har fått en treningspartner i Amanda Solberg fra Sylling. Amanda kjører tohjuling. Hun kommer også fra en motorinteressert familie. Pappa Geir følger godt opp sammen med mor Hege. Broren, er aktiv kjører i motocross i miljøet som NMK. Lier har opparbeidet i Leirdalen. Der trener også jentene for det meste. Men Amanda får også tid til å spille håndball for Sylling IF sammen med sin tvillingsøster Emilie.

Les mer her; www.tor-erikwam.no

 Amanda Solberg ser ut til å ha full kontroll under treningen på treningsbanen på jordet ved Baneveien.

Lise Christine Wam under trening
 

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode