Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e612e574b206614ae9c2beb0c8f176f4

Fortsetter å imponere

16-årige Tor-Erik Wam fra Lier kjørte EM i Slagelse i Danmark i helga

Og her fikk han en gylden sjanse til å bryne seg mot Europas beste førere.

Lørdag ble det kjørt kvalifisering, og Tor-Erik imponerte med å få 10. beste tid av totalt 30 førere. Dette var kanskje helgens beste prestasjon, beretter en stolt mamma Mette Wam til undertegnede på telefon fra Danmark.

Det ble kjørt hele tre finaleheat denne gangen, mot to ordinært sett.
I første heat kom Tor-Erik ut som 7-8. mann. Han ble etter hvert passert av et knippe førere og lå på 11-12. plass før han var uheldig og krasjet. Det tok en god stund før han kunne kjøre videre, da han satt fast i gjørma, og dermed måtte han nøye seg med en plass bakerst i feltet.

I andre heat kom han også noenlunde likt ut og holdt stand en stund. Men dessverre kokte løps ATV-en, og han måtte inn i depotet. Tor-Erik ga imidlertid ikke opp og klarte også denne gangen å fullføre, selv om han kom lenger bak i feltet enn han selv satte pris på.

Men i tredje heat leverte han en innsats som virkelig er å merke seg, alderen hans og kvaliteten på de øvrige førerne tatt i betraktning. Han kom ut helt oppe som 4. fører. Deretter ble han passert av tre andre og lå på 7. plass, da han fikk stopp i en sving. Men Tor-Erik kom seg greit i gang igjen i dette heatet og fullførte som 12. mann.

Totalt ble han nr. 20 og beste nordmann. Anders Svenskerud endte på plassen bak Tor-Erik, mens den tredje norske føreren som stilte opp i EM ikke klarte å kvalifisere seg inn til finaleheatene.

Arrangementet var svært vellykket, med over 5.000 betalende tilskuere. Det ble også kjørt VM i sidevogn og Ladies Cup for tohjulinger parallelt med ATV-EM. Dessuten var det 50-60 nordmenn som hadde tatt veien til Slagelse for å heie fram vårt unge, norske håp.

Neste racehelg er 15. og 16. august. Da kjører han på nytt i Danmark. Og NM-finalen kjøres allerede den påfølgende helgen.

Du kan lese mer på: www.tor-erikwam.no
 

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode