Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 53c7bdedb77f0732932c3cf09f49b344

NM-gull i ATV-cross

En stolt søster, Lise Christine Wam kunne i helga gratulere unge Tor-Erik Wam med seieren på Elgane Motorstadion utenfor Stavanger

NM på Elgane var et åpent mesterskap, og derfor hadde danske Nicklas Thomsen tatt turen for å prøve seg i NM. Dette er en fører Tor-Erik Wam har konkurrert med før og har stor respekt for.

Lørdagen var satt av til fritrening, og Tor-Erik fikk noe fine treningsrunder med begge ATV-ene. Men man kunne se at Tor-Erik og Nicklas hadde respekt for hverandre. Når begge var på banen samtidig, kjørte de side om side; ingen av dem ville ligge først slik at den andre kunne studere kjøringen.

Søndag gikk selve racet. Først var det tidskval. Tor-Erik fikk satt en god tid allerede på andre runde og slo den gamle banerekorden sin fra 2009 med fire sekunder. Ingen andre kjørte raskere. Nicklas Thomsen fikk 3. beste tid.

I starten, der Tor-Erik fikk velge spor, kom han ut som andremann bak unggutten Andreas Heum, en lovende fører fra Larvik. Tor-Erik kjørte forbi etter cirka fire runder, og deretter økte forspranget bare mer og mer. Da heatet var ferdig, var han 30 sekunder foran andremann.

Starten på andre heat gikk enda bedre. Tor-Erik var i ledelsen fra første sekund og bare økte og økte utover i løpet. Det var tydelig at han koste seg. Teamsjef og pappa Torbjørn prøvde å roe ham litt, så fra en ledelse på 40 sekunder endte han nok en gang 30 sekunder foran andremann i mål.

Tor-Erik selv synes det er vanskelig å slå av på farten når han er i siget. Alt flyter så lett, og det er lett å miste rytmen hvis man demper farten. Men pappa Torbjørn synes fortsatt det går an å roe ned litt på dobbelthoppene. Tor-Erik selv gliser bare og sier: - Men det er jo dette som er gøy!

Gøy var det også å ta med NM-gull og laurbærkrans rundt halsen hjem til Lier. Der får de henge sammen med fjorårsgullet. Så er det bare å lade opp til EM i Danmark neste helg. Tor-Erik vet at det blir stritt, siden han skal opp til muntlig eksamen på torsdag. Men teamet gjør det de kan for å rekke en av danskebåtene og stå klar når startskuddet går.

NB. Lillesøster Lise Christine kjørte også på Elgane Motorstadion i helgen.

Les også: www.tor-erikwam.no

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode