Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 95eb9ac64c242ebd326cf6a5953ab3a8

Tidenes yngste

Det ble gull og laurbærkrans på Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier etter at han ble norgesmester i ATV i helga.

Det var andre runde av Norgescupen i ATV.
Begge arrangementene ble kjørt på Elgane Motorstadium i Varhaug utenfor Stavanger.

Lørdag var det NM, og Tor-Erik som ledet sammenlagt fra forrige runde var selvsagt spent på hvordan det hele ville forløpe seg.

Starten på første heatet gikk, og Tor-Erik var blant de tre raskeste førerne inn i første sving. Det tok ikke lang tid før han var i ledelsen, og han kjørte kontrollert og sikkert inn til seier.

Andre heatet startet som det første, og Tor-Erik hadde god margin før sykkelen fikk et fuskeslag over et hopp og han fikk litt problemer. Han roet det hele ned, siden han visste at om han var blant de 6 beste etter dette heatet ville han bli Norgesmester. Dette klarte han med glans, og han kjørte til slutt inn til en bronseplass.

Dermed var han tidenes yngste Norgesmester på en ATV. Og med gullmedalje og laurbærkrans rundt halsen kunne jubelen slippes løs for fullt.


Søndag; 2. runde i Norgescupen.

I første heat kom Tor-Erik ut som fører nummer tre, men etter at fire svinger var kjørt veltet førstemann. Tor-Erik og to førere til havnet oppå hverandre i kaoset. Da Tor-Erik var på hjulene igjen hadde han falt ned til en niendeplass, og de andre hadde fått et godt forsprang. Da var det bare å starte opphentingen. Pappa Torbjørn Wam påstår at etter alt han har sett avTor-Erik hittil, så må dette være bortimot noe av det råeste. Unggutten kjørte sitt livs løp og plukket fører for fører, og da målflagget vaiet var han i mål 20 sekunder før andremann og med et smil som er vanskelig å beskrive.

I andre heatet kom han ut som fører nummer tre igjen, men etter nesten en runde hoppet han forbi de to som lå foran. Etter få meter hadde han fått en luke som de andre ikke klarte å tette.

Tor-Erik kjørte det han kunne til han hadde et forsprang på 20 sekunder, da roet han det hele ned og beholdt forspranget inn til mål.

Igjen klatret Tor-Erik opp på pallen som førstemann. Han leder nå Norgescupen med full pott i begge runder. Neste Norgescup kjøres i Molde om 14 dager.

Dette har vært en stor helg for alle som støtter Tor-Erik i det han driver med. Og med Tor-Erik øverst på pallen i NM mens nasjonalsangen ble spilt måtte også far tørke noen tårer.

Du kan lese mer om Tor-Erik her: www.tor-erikwam.no

Forrige artikkel:Til topps i triathlonNeste artikkel:Et turmål også for liunger --
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode