Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2807030a1c16cebb6c0fd089ff24abb4

Sterk prestasjon

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier beviste i helga at han tilhører norgeseliten --

1. runde av Norgescupen i Molde.

Lørdag 6. juni gikk 1. runde av Norgescupen av stabelen i Molde.
Tor-Erik var en av 19 startende i eliteklassen. Banen i Molde er teknisk krevende og med masse hopp.

Denne banen passer Tor-Erik utmerket, da han liker slike krevende baner og hopp. Jo mer krevende banen er, desto bedre liker Tor-Erik seg på banen.

Først var det 10 minutters fritrening. Tor-Erik kjørte banen for å gjøre seg kjent med forholdene. Det gikk greit. Så kom tidskvalen. Der hadde Tor-Erik 20 minutter til å prøve å få så god rundetid som mulig. Det klarte han med glans og satte dagens beste tid.

Da første heat skulle i gang fikk han velge startspor først. Da starten gikk kom 19 ATV'er rasende mot første sving, og der er det ikke plass til mer enn tre sykler, så det er trangt om plassen.

Tor-Erik kom ut som nr. 2. Deretter gikk banen ut av syne for tilskuere, og man kjørte noen sløyfer før deltakerne kom til syne igjen, og da var Tor-Erik i ledelsen.

Denne ledelsen bare økte og økte, og da han kom i mål etter 20 minutter + 2 runder vant han soleklart, hele 32 sekunder foran nr. 2.

I andre heat kom Tor-Erik ut som nr. 4. Etter få meter var han opp på 3. plass. Tor-Erik jaktet det han kunne, kjørte forbi en til og lå som nr. 2. Da var det bare å jakte videre, og han hoppet forbi lederen og var i teten. Tor-Erik's forsprang økte og økte, og han tok igjen flere førere med en runde.

Dette krever litt, da det ikke er like lett å komme forbi førerne bakerst i feltet. Dette fikk han merke på kroppen, for da han tok en beslutning å prøve å hoppe forbi en han hadde tatt igjen med en runde gikk det galt.

Han gikk kast i kast med sin Yamaha og smalt inn i et gjerde. Der ble han liggende, og lege kom løpende for å sjekke om han hadde alvorlige skader.

Men det gikk såpass greit at han klarte å få Yamahaen på banen igjen, han satte seg på og kom seg i gang igjen. Det gikk smått, for han var forslått i hoftene, ryggen og benet.

Styrestammen på Yamahaen ble skeiv, så det var heller ikke lett å styre etter uhellet. Men Tor-Erik kom seg allikevel i mål som nr. 5 i andre heat. Dette resulterte i en 2. plass totalt i denne første runden av Norgescupen. Tor-Erik var ikke særlig fornøyd etter dagens rundvelt, men glad det gikk såpass bra med kroppen, så etter noen dagers hvile, og med noen reparasjoner på Yamaha'en, er han klar igjen til NM som kjøres 20. juni i Tønsberg. Da trengs det masse publikum for å heie frem Tor-Erik i hans første NM.

16 år unge Tor-Erik kommer rett fra klasse 2 og over i eliteklassen. Han har hoppet over juniorklassen. Dette er tydeligvis et riktig valg, da han var så suveren helt frem til rundvelten.


Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode