Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: e04dbb391b5886ab3ee213e1111f5548

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

En annen deltaker kom bortt Oddvars stav på vei ned mot Lillehammer. Dermed brakk den ene staven. Oddvar måtte ta utforkjøringene de siste fem kilometerne med halvannen stav. – Jeg fikk melding på Sjusjøen at jeg leda med sju minutter, forteller Oddvar til Liernett. Da gjenstod ca 16 km. – Men man vet jo aldri. Det var bare å stå på. Han innrømmer likevel at han ikke var helt tom i mål.

Det var Oddvars 30. start og merke. For niende gang vant han klassen sin. Han slo for eksempel, tidligere eliteløper Lars Erik Eriksen med 15 minutter! Eriksen var med og vant stafettgull og tok sølv både på 30 km og 50 km i VM i Oslo i 1982. – Jeg må hjem og trene mer, sa Eriksen til meg etter løpet, siterer lierløperen.
- Det er synd at Braa og andre kjente ikke stiller, sier lierløperen som synes det er ekstra hyggelig å møte tidligere storløpere.

Av andre prestasjoner av lierløpere kan nevnes:

Kvinner kl 30-34: En sterk 4. plass av  Henriette Sand på 3.14.12 (vinnertid 2.57.33), mens svoger Hans Erik Sand ble nr 23 i kl M 30-34 med 2.51.06 (vinnertid 2.31.36).

Jon Sverre Even gikk sterkt i M 45-49 og ble nr 10 med 2.54.21. I samme klasse gikk Einar Narord (sønn av Øivin Narjord, se egen artikkel) på på 3.00.15 som ga 23. plass (vinnertid 2.43.54)

I klasse M 20 gikk skiskytter Anders Brun Hennum inn til en sterk 7. plass på 2.44.2, at Vidar Eriksrud gikk på 3.01. Vidars sønn, Ole Vidar Eriksrud fikk tiden 2.57 i kl 18-19 år. Haavard Nygård. Oddvars sønn gikk på 3.05

Det var rekordeltakelse i dag. Nærmere 15 000 løpere stilte til start.

Anders Aukland best av alle

Han gikk på 2.27.19
- Utrolig moro å vinne Birken, jubler en sliten Anders Aukland, etter at han gikk fra konkurrentene på vei mot Sjusjøen.
Jenny Hansson var best blant damene. Hun var totalt utmattet da hun gikk i mål som vinner av FIS Marathon på tiden 2:57:33. - Jeg har sjelden kjent meg så sliten, men er samtidig utrolig glad.