Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ny plassering i toppen?

Arne Sand, med fem seire i "Hauer`n", gleder seg til vinterens klassiker i marka.

- Jeg forventer at Eirik Kurland Olsen og Per Kr. Nygaard blir for tøffe for meg, men jeg skal prøve å henge på så lenge som mulig. Arne har en lang og merittliste som turløper i seniorklassen. Som juniorløper var han, blant annet, med I VM. Han er en av ”kongene” i Hauern, men har også flere klasseseire i Birken.
Apropos Birken, Arne er klar for en ny tur fra Rena til Lillehammer i mars. - Tidligere i vinter er det blitt mest bedriftsrenn, forteller Sjåstad-løperen.
Arne melder at ”Gårdsgutta” stiller en stor tropp. Og han varsler at skikamerat Rolv Eriksrud er i god form.

Fulltegnet
Minneløpet ( "Hauer`n") og Ungdomshauern er fulltegnet med 1200 deltakere, melder Hauern`s hjemmeside. Det blir ingen mulighet for etteranmelding. Derimot er det god plass til alle som har lyst til å gå Marsjen eller Familiehauern.
Antall deltakere er utvidet til 1200, noe som betyr at vi øker fra 4 til 6 startpuljer og kommer til å endre seedingskravene slik at det blir rundt 200 i hver startpulje. .

Fristen for manuell seeding gikk ut mandag 1. februar, så arrangørene Drammens Strong, Sturla, Drafn og Sjåstad/Vestre Lier IL, har dessverre ikke mulighet til å foreta manuell seeding utover de deltakerne som allerede har fått dette bekreftet.

Løpere og publikum bør merke seg at løypa er endret. I fjor viste den seg å være for kort. For deltakerne i Minneløpet blir det en ekstra runde rundt Marivann slik at løpet nå er nesten 42 km. For deltakerne i Marsjen og Familiehauern er denne ekstra sløyfen valgfri. Deltakerne i Ungdomshauern (18 km) skal Ikke gå denne ekstra runden. I tillegg er avslutningen av løpet lagt om Klopptjern, slik at løperne slipper den skarpe høyresvingen de hadde like før mål i fjor.

Th. Haug-Marsjen arrrangeres av  DOT (Drammen og Oplands Turistforening).

Hauern vil bli delt inn i 4 startpuljer.

Les mer om seedingen her:
http://www.hauern.no/index.php?option=com_content&view=article&id=41&Itemid=68

Historikk:
http://www.hauern.no/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=35

Les ellers mer om Th Haugs Skifestival her:
http://www.hauern.no/

NB. Liernett vil som vanlig dekke arrangementet i form av intervjuer, bilder og videofilming. Resultatene legges også ut så fort som mulig etter løpet.

Hauer'n

Flere saker fra arkivet

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Hauern utvider til 1.500

- Sist vinter var det 1.200 startnummer i Thorleif Haugs minneløp. De ble raskt revet unna og i år utvider vi til 1.500, forteller Jens Vig til Langrenn.com.

Rekordoppslutning til Hauern

Rekorden fra i fjor er allerede passert, melder arrangøren

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

En fantastisk massemønstring

- Årets skifestival minner om en gammel storhetstid for Hauern, sier Haakon Fossen i arrangementskomiteen

Ung Hauernekspert til topps

Eirik Kurland Olsen var ensom i tet allerede her ved toppen ved Sneisene

500 gikk Hauern

Arrangøren Drafn, Sturla, Drammens Strong og Drammens og Oplands Turistforening kan glede seg at vel 700 deltakende løpere under årets skifestival, men selve arrangementet virket litt tamt --

Nesten tusen på ski.

Hauer`n og skimarsjen 2004: cirka 850 skiløpere frydet seg over perfekte vær - og føreforhold i dag. 357 løpere gikk Thorleif Haugs Minnemarsj (”Hauer`n) og cirka 500 gikk Th. Haugs-marsjen. Som mange har fått med seg var Arne Christoffer Sand fra Sjåstad / Vestre Lier raskest. 28 løpere fra Lier stilte til start fra lierklubbene.

Skifest i Kanada på søndag

På grunn av snømangel vil årets Hauer`n og Th Haug-marsj gå fra Kanada, og Arne Christoffer Sand fra Sjåstad satser på sin sjette seier på rad.

Bare 150 gikk marsjen

- Det var færre deltakere på Thorleif Haugmarsjen enn på flere år

Blir du med på skifest på søndag?

Søndag er det klart for årets stormønstring for skifolket. Tradisjonsrike Hauer`n går fra Geithus til Drammen. Mosjonistene i Thorleiv Haug-marsjen går også den 38 kilometer lange løypa fram til Spiralen, men uten tidtaking og klasseinndeling.

Hauer'n og skimarsjen i gang

Også i år er Minneløpet og Marsjen slått sammen i et felles arrangement, Thorleif Haug Skifestival. Minneløpet er på 41 kilometer. Th. Haug marsjen er 35 kilometer. Begge traseene starter i Kanada i Sylling og ender opp på Spiralen i Drammen.

- Du dro i fra meg på flatene

Det sa fjorårets vinner Eirik Kurland Olsen til landslagsløper Børre Næss som vant årets Hauern

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Utsatt start for de yngste

På grunn av kulden er starten for Ungdomshauern fra Eggevollen utsatt en time i morgen.

Alt ligger til rette

- Turistforeningen, en av arrangørerne for årets skifestival i marka (her representert med herrene Hægstad, Haugen og Thorne) ønsker alle tørste skiløpere velkommen til Saga matstasjon på søndag

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Sterkt av Kurland Olsen

- Vi veksla om å dra opp til 8 kilometer, men da rykket han fra meg, sa Arne Christoffer Sand som måtte gi tapt for landslagsjunioren Eirik Kurland Olsen i Hauer`n i dag.

Klart for skifestival

Veteranen i DOT, Jørgen W. Horne, har sørget for at det blir vann til storkjelen og saft i morgen etter å ha hogd hull i elveisen ved Saga.

Arne Christoffers seier varmet i kulda

Kulda skremte nok mange fra å gå Thorleiv Haugmarsjen. Det var minus 20 grader tidlig på morgenen. Men på Saga var det som vanlig fin og avslappet stemning rundt bålet og den store kjelen. Og Arne Christoffer Sands gode prestasjon i Hauer`n varmet arrangørene.

Flere liunger i toppen

Haavard Nygaard (tv) i kl 19-20 år var en av flere klassevinnerne fra Lier. Han kjempet jevnt med Lars Gurandsrud fra Lier IL som ble nr 3 i kl 21-25 år.

407 påmeldte på Hauer`n

Påmeldingen er nå avsluttet, og skikameratene Ragnar Sendstad og Svein Hakon Sveinsson pluss 329 menn og 76 kvinner er forhåndspåmeldte

Veteran med tid til alle

Guttorm Heldal, blant Norges beste skihoppere på 60- og 70-tallet, tok seg tid til en prat med skitrimmer Bjørg Sørli Olsen fra Sylling og andre etter målpassering.

Var livredd rundt hver sving

Børre Næss var knappe meteren foran i mål, men toeren Kjell-Christian Markset var svært forbannet på arrangøren av Hauern, her representert med Geir Kihle, for manglende sikring i løypa.

Støre i farta

Det er vel ikke mange land som kan oppleve en utenriksminister (se bildet) i denne posisjonen --

- Kle deg godt!

Per Hægstad, en av veteranene i Turistforeningen, lover god stemning og fin service for skiløperne når de passerer Saga i morgen -

300 gikk marsjen

- Men Turistforeningen vurderer om turgåerne igjen skal få sitt eget arrangement og flyttes til mars, sier daglig leder i DOT, Henning Wikborg.

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Trosset kulden

Daglig leder i Turistforeningen, Henning Hoff Wikborg, møtte unge Eivind Fossum Udby og Arvid Udby etter at de hadde gjennomført Familehauern fra Eggevollen.

10. plass i junior-VM

Maren Jansson Haverstad fra Tranby gjorde en meget sterk prestasjon på mellomdistansen utenfor Aalborg i Danmark i dag.

Fikk fornyet kreftene

Ut fra bildene å dømme var det god drikke å få på Jon Sands drikkestasjon på Lelangen --

Marsjdeltakere på sykehus

Et ektepar fra Svelvik havnet på sykehus etter å ha blitt påkjørt av en annen deltaker under Thorleif Haug Skifestival i går --

Støre satte spor -

Utenriksministeren fikk dispensasjon for å starte en halvtime før i dag - Blir han førstemann i mål?

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

Klart for idrettsfest

- Se der, sier Nils Haugen i Gårdsgutta. Han lover topp forhold til morgendagens Eggekollen opp.

Fire klasseseire til Lier

Andreas Haverstad, Sjåstad/Vestre Lier IL, mest kjent som lovende lovende sykkelrytter, vant klasse 17-18 år i Ulveløpet. Men det var flere svært gode prestasjoner av lokale løpere.

Seks timers blodslit

Rolv Eriksrud er klar med løpesko og sykkel for å gjennomføre Hemsedal Challenge på lørdag

Koste seg under marsjen

Per Hægstad og de andre i Turistforeningen gjorde nok en gang en fin jobb på drikkestasjonen på Saga. - Men 150 var et skuffende antall, sa Hægstad til Liernett

Først til Spiralen

Jens Arne Svartedal vant Hauer'n 2011, med en tid på litt over 2 timer og var suverent best.

Først på Saga

Det var 15 minusgrader, da marsjdeltaker Geir Dahl nådde første drikkestasjon.

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

Sølv på stafetten

Skiskytterne fra Lier IL imponerte på stafetten under Hovedlandsrennet i Alta i helga.

Til topps på Galdhøpiggen

Amanuell Habte studerer kartet og og ønsker kona Adiam lykke til når hun sammen med med sin gruppe skal bestige Norges høyeste fjelltopp i morgen.

Video fra Hauern

Videosekundering etter en snau mil med oppoverbakker

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Starten på Hauer'n

Starter og speaker Per L. Andersen sørget for å få alle vel avsted

Ny, stor løpsprestasjon

Gjermund Sørstad (bildet) vant Ultra-klassen under det tradisjonsrike St Olavsløpet mellom Sverige og Trøndelag

Bilder fra Hauer'n 2011

Se bilder fra starten i Kanada og målgang på Spiralen.

Rekorddeltakelse på lørdag?

Dag Bern med sønnen Jonas Bern og Magnus Stokke testet løypa "Eggekollen opp" på lørdag og Henrik Hellersmo (bak) og Nils Haugen (th) fra arrangøren Gårdsgutta håper på ny suksess --

- Bare været holder ---

Arne Kristoffer Sand tok seg en ørliten pause under tirsdagens trening på rulleski og skuet mot Eggekollen, og tenkte på lørdagens premiere ---

To klasseseire og god laginnsats

Lier IL s Eirik Langerud (tv) og Marie Rokke Jagland vant sine klasser i ROS-sprinten på søndag.

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.

Flere løpsalternativer

Det tilbyr løpsleder Per Morten Krogh som håper på fine forhold for de påmeldt 272 løperne, et stort antall barn og trimmere under Kraftløpet på søndag.

Tre blant de åtte beste

Pernille Wiiger Opsahl (på bildet) lyktes ikke helt med skytinga på sprintdistansen i Hovedlandsrennnet, men liergutta i 15-årsklassen skjøt ned blinkene.

Lite søvn gir lite trening

- Men idrettsparet Henriette og Arne Sand kan glede seg sammen med yngstejenta etter flere arbeidsuker under lamminga.

Oddvar Nygaard hedret

På en tilstelning i Drammen på onsdag fikk en av de mest markante langrennsløperne overrakt Sigvard Egges vandrepokal til odel og eie

Lover godt for fremtiden

Sjuåringene Vetle Ree-Trandum, Lier IL og Hans Sylling, Sylling IF kan stå som et eksempel for den økende interessen for Liermesterskapet.

Kom deg ut dagen

Drammen og Oplands Turistforening (DOT) og en rekke medarrangører inviterer til aktiviteter rundt Eiksetra i dag

Nypreparerte løyper

Det er kaldere og brukbare forhold for skientusiastene, som her ved Hvalsdammen ---

Takk Øyvind!

På avslutningen for Sjåstad/Vestre Lier IL s skigruppe takket Håvard Nygaard (tv) og Even Hornstuen Mathiesen sin trener for en strålende jobb gjennom mange år

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

Arrangørsuksess

Vidar Eriksrud og sønnen Ole Vidar var blant skiløperne som var fornøyd med årets Lierrenn.

2530 besøk på "Ukas post"

De enkle turmålene som liungene kunne nå i sommer, ble en stor suksess.

Ny video fra Hauern

Gikk du Hauern på søndag? Da er sannsynligheten stor for at du kan se deg selv i denne drøyt 1 time lange videoen.

Hauer'n i gang

Liernett er på plass

Fem klasseseire til Lier

Ole-Vidar Eriksrud (th), fra arrangørklubben Sjåstad/Vestre Lier, var en av vinnerne under gårdagens Eggesprint

Vellykket åpningsrenn

Marcus Braathen (tv) og Eirik Langerud hevdet seg godt i går sammen med flere liunger under det vellykkede Lierrennet.

Er dere klare, turorienterere?

Arne Ask, "trimgeneral" i Lierbygda O-lag melder at snøen er nesten helt borte og en hel rekke poster er klare for besøk ---

Nær maratonseier

Liungen Gjermund Søstad var bare seks sekunder bak vinneren under Reykjavik-maraton på lørdag

Skifolket hedrer Øyvind Narjord

Gavepakke fra Reiar Eriksruds minnefond til den avholdte treneren.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Det haster med påmelding til UKM

Fristen går ut 5. januar

Lokale resultater i Birken

Lier IL har laget samleside med de lokale deltakerne.

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Så kom nissen

Det var nok høydepunktet, da Lier voksenopplæring hadde juleavslutning på Frogner Menighetshus.

Medlemsrekord for DNT

DNT setter ny medlemsrekord – også på lokalplanet

Fremgangsrike skiskyttere

Skiskytterne i Lier IL er i gang med sesongavslutninga på Ål i dag.

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Klart for nytt dataparty

I vinterferien arrangerer Tinius Alexander Lystad for fjerde gang LierLAN

Flere skiskyttere i sikte

- Vi har 20 unge skiskyttere i begynnergruppa, sa assisterende trener Per Øverby (på bildet) til Liernett under Sikkerhetskurset på Eggevollen i kveld.

Noen etteranmeldte?

Det er fortsatt mulig å gå Hauern --

Nær 180 går Eggesprinten

- Sjåstad/Vestre Liers skigruppe melder om fine forhold når den årlige massemønstringen avvikles på lørdag

Gode sykkelprestasjoner

De unge sykkelrytterne fra Lier, her representert ved Kristian Killingberg, gjorde en god innsats under Asker Petit Prix. Søndag kan liungene følge fellestarten både på Lierskogen og gjennom Lierbygda --

Slet fysisk på langdistansen

- Men det gikk bedre o-teknisk enn i går, sier Sindre Jansson Haverstad etter dagens etappe av skiorienteringstouren i Østerrike

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

Ørkenrally i Dubai

Gjermund Frostad fra Lier starter i ørkenrally i Dubai

Enda en stor prestasjon

Liernett beklager at vi ikke fikk med at Eirik B. Langerud gikk så godt under "Lille-Birken" på lørdag

Mot rekorddeltakelse

Over 200 deltakere med rekordinnehaverne Kjersti Caroline Danielsen og Øystein Sylta i spissen er påmeldt til Eggekollen Opp i morgen.

Snøgøy i vinterferien!

Bli med Barnas Turlag i Drammens og Oplands Turistforening på skimoro i vinterferien!

En påminnelse igjen

Gunnar Møllsted (på bildet) overlevde trefningen på mirakuløs måte, men to av hans kamerater måtte bøte med livet like før krigens slutt --