Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Først til Spiralen

Jens Arne Svartedal vant Hauer'n 2011, med en tid på litt over 2 timer og var suverent best.

Nokså anomymt føk den tidligere verdensmesteren over mål. Verken funksjononærer, de få pressefolk og publikummere som stod og hutret i kulda på Spiralen så tydelig hvem det var i farten. Han var jo også så godt dekket til, nærmest som en ransmann.  Men speakeren slo omsider fast at det var Svartedal og fikk noen kommentarer fra østfoldingen

- Det var så vakkert at jeg fikk lyst til å stoppe ved Vakkertjern. Ingen problemer bortsette fra kulda. Og det var så flotte spor, var Svartedals kommentar. Og han var så suveren at speaker kunne ta seg godt tid før nestemann dukket opp.

Kamerat og den tidligere "Hauernkongen", Arne Sand fra Lier, kunne ikke en gang gi sin gamle kamerat fra juniorlandslaget på 90-tallet pes i løypa. Arne lå hjemme med omgangssyken, i følge bror Hans Erik Sand. Hans Erik var ikke fornøyd med sitt løp. - Jeg var tom ved Eiksetra, sa han og mente at det nok var et bevis på at han har fått for lite mengdetrening. Men Hans Erik lover at det skal bedre seg mot Birken.


De to som kom nærmest Svartedal; Erik Veraas Larsen, ikke ukjent kajakkpadler fra Flekkefjord og Lars Petter Stormo, også allsidig uttøver som representerer Oslo Team Sportslager.

Anette Johnsen Hundere fra Asker Skiklubb var raskeste kvinne i årets Hauern. Hun har trent mye i Vestmarka og var svært fornøyd med dagen. Som for mange andre var dette en gjennomkjøring før Birken.

Liernett kommer tilbake med mer senere

Hauer'n Langrenn

Flere saker fra arkivet

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Fikk fornyet kreftene

Ut fra bildene å dømme var det god drikke å få på Jon Sands drikkestasjon på Lelangen --

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.

Skifest i Kanada på søndag

På grunn av snømangel vil årets Hauer`n og Th Haug-marsj gå fra Kanada, og Arne Christoffer Sand fra Sjåstad satser på sin sjette seier på rad.

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

- Har brukt de samme skoa hvert år

- Jeg har brukt de samme skoa hvert år under Eggekollen Opp. Det er 35 sekunder differanse mellom det beste og det dårligste løpet, sa Geir Egge fra Drammen før start.

- Du dro i fra meg på flatene

Det sa fjorårets vinner Eirik Kurland Olsen til landslagsløper Børre Næss som vant årets Hauern

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Sterkt av Kurland Olsen

- Vi veksla om å dra opp til 8 kilometer, men da rykket han fra meg, sa Arne Christoffer Sand som måtte gi tapt for landslagsjunioren Eirik Kurland Olsen i Hauer`n i dag.

Supermosjonistene på Birken

Erik Trøen, Marcus Braathen og Geir Trøen hadde løypa helt alene i går ettermiddag --

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Ung Hauernekspert til topps

Eirik Kurland Olsen var ensom i tet allerede her ved toppen ved Sneisene

500 gikk Hauern

Arrangøren Drafn, Sturla, Drammens Strong og Drammens og Oplands Turistforening kan glede seg at vel 700 deltakende løpere under årets skifestival, men selve arrangementet virket litt tamt --

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

Var livredd rundt hver sving

Børre Næss var knappe meteren foran i mål, men toeren Kjell-Christian Markset var svært forbannet på arrangøren av Hauern, her representert med Geir Kihle, for manglende sikring i løypa.

Starten på Hauer'n

Starter og speaker Per L. Andersen sørget for å få alle vel avsted

Lovende 16-åring

Ungutten Ole Vidar Eriksrud fra Sjåstad/Vestre Lier var tre tiendedeler bak nest beste tid under Liermesterskapet i langrenn ved Eiksetra

Lover godt for fremtiden

Sjuåringene Vetle Ree-Trandum, Lier IL og Hans Sylling, Sylling IF kan stå som et eksempel for den økende interessen for Liermesterskapet.

Rekorddeltakelse på lørdag?

Dag Bern med sønnen Jonas Bern og Magnus Stokke testet løypa "Eggekollen opp" på lørdag og Henrik Hellersmo (bak) og Nils Haugen (th) fra arrangøren Gårdsgutta håper på ny suksess --

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Brakseier i Norgescupen

Til tross for problemer med bremser, var ATV-kjøreren Tor-Erik suveren på Bjørkelangen i helga.

Arne Christoffers seier varmet i kulda

Kulda skremte nok mange fra å gå Thorleiv Haugmarsjen. Det var minus 20 grader tidlig på morgenen. Men på Saga var det som vanlig fin og avslappet stemning rundt bålet og den store kjelen. Og Arne Christoffer Sands gode prestasjon i Hauer`n varmet arrangørene.

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

Flere liunger i toppen

Haavard Nygaard (tv) i kl 19-20 år var en av flere klassevinnerne fra Lier. Han kjempet jevnt med Lars Gurandsrud fra Lier IL som ble nr 3 i kl 21-25 år.

- Bare været holder ---

Arne Kristoffer Sand tok seg en ørliten pause under tirsdagens trening på rulleski og skuet mot Eggekollen, og tenkte på lørdagens premiere ---

Lite søvn gir lite trening

- Men idrettsparet Henriette og Arne Sand kan glede seg sammen med yngstejenta etter flere arbeidsuker under lamminga.

Proffe gardsgutter

Hans Erik Sand, som en ledig, sakkyndig og godt informerende speaker frontet et flott arrangement av Gardsgutta --

Ny plassering i toppen?

Arne Sand, med fem seire i "Hauer`n", gleder seg til vinterens klassiker i marka.

Resultater Eggekollen Opp

Resultatliste for motbakkeløpet Eggekollen Opp 12. september 2009. Tekst, bilder og video kommer på Liernett i løpet av kvelden.

Brødskiva smakte i oktobersola

Mange liunger nøt oktobersola i marka. – Vi prøvde båten på vannet, sa Marius Johansen fra Oddevall og viste fram en selvlaget ”modellbåt” med skorstein. Sammen med pappa Erik, brødrene Marius og Kristoffer, og kamerat Eivind Hans Hajem hadde de en fin søndag ved Dammyrdammen.

Heatseier og sølv

Tor-Erik Wam forsvarte sin andreplass fra Nordisk mesterskap fra 2010.

Strålende debut

Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier vant suverent det andre heatet under sitt første norgesmesterskap.

Arrangørsuksess

Vidar Eriksrud og sønnen Ole Vidar var blant skiløperne som var fornøyd med årets Lierrenn.

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

Suveren i Norgescupen

Det ble nok ei knallhelg for unge Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier.

Støre satte spor -

Utenriksministeren fikk dispensasjon for å starte en halvtime før i dag - Blir han førstemann i mål?

NM-gull i ATV-cross

En stolt søster, Lise Christine Wam kunne i helga gratulere unge Tor-Erik Wam med seieren på Elgane Motorstadion utenfor Stavanger

Ett poeng fra gull

Arne Ask fra Lierbygda O-lag tok to sølv under EM i presisjonsorientering i Latvia denne uka

Energi til gunstig pris

- Vi håper anlegget vil være inntjent i løpet av ti år, sier sivilingeniør Erik Nilssen i Bioenergi AS om utbyggingen av varmesentral og fjernvarmenett i Lierbyen.

Fire klasseseire til Lier

Andreas Haverstad, Sjåstad/Vestre Lier IL, mest kjent som lovende lovende sykkelrytter, vant klasse 17-18 år i Ulveløpet. Men det var flere svært gode prestasjoner av lokale løpere.

Fornøyd med annenplassen

Men ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier var ikke fornøyd med fjerdeplassen sammenlagt etter at det åpne danske mesterskapet ble avsluttet med siste runde i helga.

I fokus på Åråsen

Lier er strekt representert når Odd Arne Vangen (tv), Lars Erik Rype går på linja som assistentdommere og Kristoffer Helgerud (bakerst) er fjerdedommer når LSK møter Brann i morgen kveld

Seier i Norgescupen

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier var suveren i helgen.

Uhell hindret topp 10

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier stilte til start i EM i Randers i helgen, for å teste seg mot europaeliten -

Spilte en god andreomgang

Unge Martin Rønning Ovenstad nikket fornøyd da han gikk av banen etter tapet for fjorårets cupmester. Fornøyd var også to andre aktører med tilknytning til Lier -

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

Debuterte i "Lille-Birken"

Naboguttene Håvard Nygård (bildet til høyre), Even Hornstuen Mathiesen og Martin Bekken Nilsen viste flott innsats i "Lille Birken"

- Helt fantastisk

Slik blir årets kulturprisvinner karakterisert av Pål Anders Ullevålseter som har kjent Hans Erik Fuglerud i nærmere 20 år.

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Liergutter tok NM-gull

Tor Erik Wam (15) fra Meren ATV og Rune Owsinski (37) fra Lier Motorsportsklubb vant sine klasser suverent i Norgescupen

Dramatisk ATV-løp

Liungen Tor-Erik Wam ble kastet av kjøretøyet etter en kollisjon i det danske mesterskapet.

Fortsatt i toppen

Den 17-åringe ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier fortsetter å imponere.

Kulturprisen til Hans Erik Fuglerud

Tjenesteutvalget vedtok på sitt møte onsdag 28. september å tildele Hans Erik Fuglerud kulturprisen for 2011.

Takk Øyvind!

På avslutningen for Sjåstad/Vestre Lier IL s skigruppe takket Håvard Nygaard (tv) og Even Hornstuen Mathiesen sin trener for en strålende jobb gjennom mange år

Nesten tusen på ski.

Hauer`n og skimarsjen 2004: cirka 850 skiløpere frydet seg over perfekte vær - og føreforhold i dag. 357 løpere gikk Thorleif Haugs Minnemarsj (”Hauer`n) og cirka 500 gikk Th. Haugs-marsjen. Som mange har fått med seg var Arne Christoffer Sand fra Sjåstad / Vestre Lier raskest. 28 løpere fra Lier stilte til start fra lierklubbene.

Nær pallplass

Maren J. Haverstad tok en sterk 4. plass på mellomdistansen i NM i Skiorientering ved Solli Gård i Asker i dag.

Vennskapelig dyst

Skisportens festdag i marka bidrar til å knytte og befeste godt vennskap. Her skiskytter Anders Brun Hennum (tv) fra Lier og kamerat Lars Petter Hauge fra Valldal -

Motorhavari i Danmark

Det gikk dessverre ikke veien for unge Tor-Erik Wam under helgens EM-runde.

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

Heiet på Sveits

Venill Kravik, Silje Bråthen og Justine Nguyen, elever fra dans og dramalinja på St. Hallvard bidro også til å heve stemningen i Midstubakken under fredagens VM-konkurranse

Kongen av Drammensmarka

Jarle Wermskog fra Tranby kom svært alene til mål etter at svoger Lars Petter Stormo kolliderte med en bil under den tøffe maratonløype gjennom Finnemarka på lørdag

I medias søkelys

Lars Erik Rype (th) har fri, men både Odd Arne Vangen (tv) og Christoffer Helgerud (bak) er i aksjon med flagg og fløyte under to av helgas tippeligaoppgjør.

Knallhelg på Stord

Den unge ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier tok full pott i første runde i NM på lørdag og var suveren i Norgescupen på søndag.

Konsentrasjon er viktig

- Og guttene fikk fortjent ros av Godsetspillerne Inge Andrè Olsen ( i midten) og Adam Larsen (th), sa trener Arne Steinar Kvisle (tv) etter treningsøkta med Liers G-14 lag tirdag kveld

Ga bort samlingen

Arne Kristoffer Karlsen har gjennom mange år samlet gjenstander, bilder, papirer og kart relatert til Lierbanen. Som sønn av Kristoffer Karlsen har han nærmest omgitt seg med samferdselshistorie. Lier Historielag bør ha all grunn til å være fornøyd med utstillingen og søndagens store oppslutning.

Hauer'n i gang

Liernett er på plass

På toppen av pallen igjen

Den unge ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier er tilbake for fullt etter kragebeinsbruddet --

Scoret 26 mål

Spa/Bras unge lag vant DBK-cupen i suveren stil.

Bilder fra Hauer'n 2011

Se bilder fra starten i Kanada og målgang på Spiralen.

På pallen i Danmark

ATV-føreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier hevdet seg helt i toppen i det åpne danske mesterskapet i helga.

Sterk prestasjon

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier beviste i helga at han tilhører norgeseliten --

300 gikk marsjen

- Men Turistforeningen vurderer om turgåerne igjen skal få sitt eget arrangement og flyttes til mars, sier daglig leder i DOT, Henning Wikborg.

Klare for Tippeligaen

Lierdommerne Odd Arne Vangen og Lars Erik Rype må nok for regne med kritiske bemerkninger fra publikum og media i dag og i morgen, mens tidligere Liungenspiller Thomas Sørum er dessverre skadet før dagens kamp på Marienlyst

Andreplass totalt

Men ATV-kjøreren Tor-Erik Wam (på bildet) fra Lier var ikke fornøyd med kjøringen på lørdag --

407 påmeldte på Hauer`n

Påmeldingen er nå avsluttet, og skikameratene Ragnar Sendstad og Svein Hakon Sveinsson pluss 329 menn og 76 kvinner er forhåndspåmeldte

Godt dømt

Lierdommerne Kristoffer Helgerud og Odd Arne Vangen gjorde en god jobb i oppgjøret Start-Vålerenga i går

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

Støre i farta

Det er vel ikke mange land som kan oppleve en utenriksminister (se bildet) i denne posisjonen --

Som i gamle dager

15-20 centimeter nysnø, uten nypreparert løype, forhindret ikke at Øyvind Melgaard og Knut Brevik valgte Kanadaløypa søndag.

Minneord

Erik C. Holm døde den 9. januar

Klar seier

Tor-Erik Wam fra Lier kjørte siste løp i Norgescupen i ATV på Jevnaker i helgen. Førstkomnende helg går turen til EM i Danmark.

Tror på ny topplassering

Arne Ask (på bildet), vår o-ekspert, har stor på Sindre Jansson Haverstad under dagens langløype i VM i skiorientering i Bulgaria i dag

Dramatisk i Danmark

Den unge ATV-kjøreren Lise Christine Wam (her sammen med pappa Torbjørn og bror Tor-Erik) ble brakt til sykehus etter at hun ble påkjørt to ganger.

Tidenes yngste

Det ble gull og laurbærkrans på Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier etter at han ble norgesmester i ATV i helga.

Lagkompiser på pallen

Jørn Huseby, NMK Lier vant sammenlagt, mens nabo Tor-Erik Wam tok bronse under Nordisk mesterskapet i ATV.

Smiler, tross uflaks

Det første finaleheatet endte med krasj for ATV-kjøreren Tor Erik Wam, og i heat nummer to falt lyddemperen på eksospotta ut -

Favorittseier i kvinneklassen

Kjersti Karoline Danielsen (th) fra SK Vidar kopierte seieren og nest beste løper i fjor, Silje Bæra Hørthe fra Sylling måtte dessverre melde forfall, men Silje ble belønnet med stipend etter Eggekollen Opp.

Ikke fornøyd med prestasjonen

16-årige Tor-Erik Wam var uheldig under lørdagens regionsmesterskap.

Best igjen

Unge Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier viste storform med sin ATV sist helg i Danmark.

- Jeg skyter litt hjemme også

På Eplefestivalen fikk Erik Jul Sand prøve ordentlig bueskyting under kyndig veiledning