Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 99e8a319bfb5d91c2775e2189985165a

- Helt fantastisk

Slik blir årets kulturprisvinner karakterisert av Pål Anders Ullevålseter som har kjent Hans Erik Fuglerud i nærmere 20 år.

- Motorsykkelsporten gir ungdommen fart og spenning, sier han. Han synes det er flott at sporten får en slik anerkjennelse, og at det arbeidet som Hans Erik Fuglerud blir satt så stor pris på av Lier kommune.

Motorcrosskjøreren, mest kjent gjennom prestasjoner i ørkenrally de senere årene, har levert sykler og utstyr til museet i Lier. - Nå er jeg i ferd med å bygge opp sykkelen som jeg brukte, da jeg ble europamester på 90-tallet. Den skulle egentlig leveres til Teknisk Museum på Kjelsås i Oslo. Men så spurte Hans Erik om jeg kunne ta den med til Lier.
Og snart blir derfor sykkelen å finne der sammen med alle de andre syklene, som alle har en historie bak seg.

Pål Anders forteller at han utallige ganger har trent på jordene ved gården. - Som lærer på Norsk Toppidrettsgymnas i Bærum har jeg opplevd hvor viktig treningsbanen ved gården har vært. Jeg har også fått trent mye der før konkurranser i Enduro. Og jeg synes det er ekstra morsom å delta i Salatcup en gang i uka i vintermørket på jordene, sier Ullevålseter.

Han er mektig imponert over det han har bygget opp med gartneriet. - Det viser at han lykkes med et meste han setter i gang.

Han har bare lovord å si om anlegget som er bygd opp i Leirdalen. Han har vært innom der flere ganger og gleder seg til å besøke senteret igjen. Men om kort tid skal han delta i et ørkenrally over seks dager i Marocco. Og på nyåret er han atter klar for Paris-Dakar.

Samlingspunkt
Både Hans Erik og museet er svært viktig for motorsykkelsporten, sier Terje Hennum , tidligere leder av NMK, Lier.

- Hans Erik er en stor del av historien om motorsykkelsporten i Lier, sier Hennum. Da tenker han både på hans engasjement både for at ungdommen skal få en arena og oppbyggingen av museet på gården.

Han benytter også anledningen til å rose Lier kommune og næringslivet for et godt samarbeid i forbindelse med anlegget i Leirdalen.

- Hva med luftforurensingen fra motorsyklene i "grønne Lier"? - Vi må se på all kjøring i idrettsammenheng, Det kjøres utallige kilometer av foreldre i privatbiler når unge idrettsutøvere skal følges rundt i distriktet og rundt i landet. Spesielt må vinteridrettsutøvere ofte kjøres milevis til konkurranser langt utenfor Liers grenser.

Forrige artikkel:Mer boligbygging i Lier?Neste artikkel:En gang en vannkilde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode