Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fce2a92a51f0a05f3fe7832ed634e410

Etablerer sin egen bedrift

Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (tv) og Anders Eikaa Bergill er to tredeler av trioen som ønsker yte sykkelentusiastene god service ---

Tranby Sykkel kan skaffe deg en kvalitetssykkel til vel 4000 kroner. Og gutta i Tranby Sykkel rister på hodet over billigsyklene som oversvømmer markedet. – Folk som ønsker å bruke sykkelen mye i variert terreng og som ønsker å beholde den i mange år bør ikke la seg friste av disse tilbudene, mener Bjørn-Tore Kristoffersen Wik, en av tre unge sykkelentusiaster som har startet sykkelbutikk med base på Hennum, nær boligfeltene på Tranby.

Brøytekantene er så høye at vi nesten ikke fikk øye på den lille sykkelbua. Det lyser i bua. Marssola skinner ikke lenger mot jordene på Hennum. Det er i skumringstimen. De to unge sykkelentusiastene, Bjørn-Tore Kristoffersen Wik og Anders Eikaa Bergill i Tranby sykkel og fritid inviterer inn. Tredjemann Sigbjørn Hennum Lie kunne ikke være til stede.

Hvem er så disse gutta som tør å starte sykkelbutikk i disse tider? Både Bjørn-Tore og Anders er aktive syklister i Drammen Cykkelklubb, mens Sigbjørn ikke er så aktiv lenger.
Bjørn-Tore hadde 30 starter i 2008 og deltok i Norgescupen. Anders har også vært aktiv i både fotball, skiskyting og håndball. Nå er gutta oppatt med 10-12 timers sykkeltrening ukentlig, ved siden skole og etableringen av sykkelbutikkene. Det kan bli lange dager for entusiastene --

Bjørn-Tore tar utdanning innen bygg/anlegg på Åssiden Videregående og har stått for snekringa. – Ved og hageredskaper ble lempet ut, forteller Anders om det lille uthuset. Anders bor på eiendommen med familien. Anders utdanner seg innen restaurant og matfag på Lier Videregående. Anders har røtter på stedet, idet hans farmor kommer derfra, mens Bjørn Tore er innflyttet tranbybeboer.

De har lang erfaring på å reparere egen sykler og sykler til familiemedlemmer. Nå vil de utnytte både egen kompetanse og erfaring til å bygge opp sine egen lille bedrift. Etter at sykkelbutikken i Lierbyen ble nedlagt, er det ingen sykkelbutikk i Lier – Vi er de neste som forhandler KTM-sykler mellom Oslo og Drammen, sier Bjørn-Tore. Gutta skryter av syklene. - Det er 5 års servicegaranti for noen av syklene, forteller de. De mener det er viktig i forhold til sportsbutikkenes billigsykler. Servicen kan bli både nødvendig og dyr etter kort tid. - Og vi kan bygge om syklene med et lite pristillegg, understreker gutta.

De er ikke helt ferdige ennå, men håper å være i gang ved påsketider. Gutta håper etter hvert å få et utstillingslokale for sykler i Lierbyen.

Mer om butikken:

www.tranbysykkel.com

Les mer om sykkel – og motorsykkelmerket KTM her:

http://en.wikipedia.org/wiki/KTM

Forrige artikkel:Ubudne gjester i SyllingNeste artikkel:Likegyldighet eller manglende engasjement?
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 18. mars 2009 23:12: Tranby Sykkel
se også: www.tranbysykkel.com
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode