Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ee5258fde0b7fd11ebd0c41d18f9c00d

Da Liunggjengen møtte Wenche Foss

Tore Stustad, tidligere musikalsk leder av Liunggjengen, ser tilbake på møtet sommeren 2000.

Tore Stustad kan fortelle at han nå, samme dag som divaen Wenche Foss ble bisatt fra Oslo domkirke, sitter og tenker tilbake på denne sommerkvelden for snart 11 år siden. 18. juni 2000 stod nemlig Liunggjengens Yo-Yo band klare bak scenen for å spille på Dissimilis-festivalen på Rådhusplassen.

- Opp bak oss kommer Wenche Foss og spør pent om hun kan komme i mellom og si noen ord, forteller Tore Stustad.

- Det sa vi selvfølgelig ja til, og hun deklamerte for de fremmøtte; "Våre små søsken" av Inger Hagerup. Vi benyttet anledningen til å ta noen bilder av Wenche Foss og noen av medlemmene i Liunggjengen.

Etter at Wenche Foss i 1953 fikk en sønn med Down syndrom som hun kalte Tommeliten, gjorde hun en stor innsats for å åpne folks øyne for utviklingshemmedes kår.

Hun var også åpen om forhold ved sin egen helse, slik som at hun overlevde brystkreft både i 1971 og ved senere tilbakefall. I forbindelse med utdelingen av Wenche Foss' ærespris i desember 2010 offentliggjorde hun at hun var alvorlig syk som følge av at hun var rammet av anemi og beinmargssvikt, noe som førte til at hun var avhengig av jevnlige blodoverføringer. Hun døde av sykdommen 28. mars 2011.

Forrige artikkel:Liers nest farligste bussholdeplass?Neste artikkel:Sterke røtter i Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode