Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 46f8ac710a0df95b11ea53f731ce123f

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Se også http://www.liernett.no/?artikkel=618

I Sölvesborg kommune sør i Sverige, ligger Norje. Et lite sted med 770 innbyggere som i juni hvert år blir innvandret av omlag 20 000 rock- og metallinteresserte fra store deler av Europa.

Det startet i 1992 i Olofström, men da ikke som en typisk rockefestival. Den gang var det 9 band som spilte. I 1993 ble festivalen avholdt i Karlshamn, og allerede dette året var antallet band og besøkende økt betraktelig. Fra og med 1998 har festivalen blitt avholdt i Norje Havsbad, og har utviklet seg til å bli en ren hardrock- og metal festival.

Det var rundt 65 band som spilte på festivalen i år, både kjente og mindre kjente, og det sier seg selv at det er umulig å få med seg alt det man gjerne skulle sett og hørt. Da det i år også var svært varmt alle dagene, blir man ganske sliten og trenger en pust i bakken rett som det er. Vi var heldige og hadde fått leid en hytte ca 15 minutters gangavstand fra selve festivalområdet, og det var utrolig godt å kunne rusle opp dit og slappe av og ta seg en dusj i løpet av dagen. For å være helt ærlig var jeg ikke misunnelig på de som bodde på teltplassen akkurat da, selv om det for noen er selve festivalfølelsen å bo i telt omringet av fulle tyskere som er stup fulle gjennom hele helgen.

I forhold til for eksempel Roskilde, som undertegnede personlig synes blir for stort, er dette en festival hvor alt er mye mer konsentrert. Dette både hva gjelder avstander mellom de ulike scener og ikke minst typen musikk. Her er også publikum stort sett kommet for en ting, og det er musikken. Det er selvfølgelig noen som tilbringer mer tid på teltplassen enn på festivalområdet, men dem om det!

Vi tok en prat med noen liunger, både utflyttede og fastboende, og hørte hvordan de hadde det på Sweden Rock Festival.

Henning Løken (45)

Opprinnelig fra Sylling, bor nå Everød i Skåne, 5 mil fra festivalen.

Dette er 5. gang Henning deltar på festivalen.

"Så langt er det helt klart Deep Purple som er det musikalske høydepunktet, men det er fortsatt to dager igjen, så det blir nok mer. Det jeg gleder meg mest til ved festivalen, er det sosiale samværet. Jeg synes det er fryktelig trivelig her, og veldig interessant og lærerikt hva gjelder medmenneskelige relasjoner. Det er masse hyggelige folk her! Har gode erfaringer med festivalen, og kommer tilbake neste år på grunn av det fine fellesskapet."


Øyvind Røed (26)

Fra Sylling, bor i Drammen.

Deltar på festivalen for 5. gang.

"Høydepunktet er helt klart Alice Cooper. Og Crucified Barbara, ikke bare på grunn av musikken!" Vi spør Øyvind om hva han har mest forventninger til ved festivalen,. "Det fine været, for det er stort sett alltid fint vær her". "Mitt verste festivalminne må være Spendrups øl og Grävens cider. Men bortsett fra det, så er det en kjempebra festival, selv om jeg skulle ønske det kunne vært litt mer variasjon i musikken. Kanskje litt mindre metal og mer punk. Men jeg kommer nok uansett tilbake neste år!".Ingar Hansen (29)

Bor i Lierbyen, opprinnelig fra Sylling

Også Ingar er her for 5. gang.

"George Thorogood var høydepunktet, men også Alice Cooper var bra. Jeg liker festivalen godt på grunn av musikken, og må tilbake også neste år. Bor også veldig bra i år, ut mot havet."

Vi ber Ingar om å fortelle om sitt verste festivalminne: " Det var helt klart i fjor. Vi skulle sette opp telt og det blåste storm. Vi måtte sloss med teltene under oppsetting, og med relativt lite i promille. Det gikk til slutt med litt hjelp fra andre til å stå på teltene våre mens vi satt i plugger, men har vel aldri brukt så lang tid på å sette opp telt før!"

Vi takker for årets festival, og kommer helt sikkert tilbake 7. - 9. juni 2007!

Dersom du ønsker mer informasjon om festivalen, eller har lyst til å se mer bilder fra årets festival, gå inn på: http://www.swedenrock.com

Skribent Therese Østnes Olsen

Kanonfotograf Kjetil Gulsrud Olsen

Bildeserie

1/20 (CA5H3V7Z (Custom).jpg)
2/20 (CAM1STM1 (Custom).jpg)
3/20 (CAU1S5MN (Custom).jpg)
4/20 (CAYBGLU3 (Custom).jpg)
5/20 (Crucified Barbara (Custom).jpg)
6/20 (Crucified Barbara - en stilstudie (Custom).jpg)
7/20 (Def Leppards Rick Allen (Custom)(1).jpg)
8/20 (Def Leppards Rick Allen (Custom).jpg)
9/20 (Gitaristen Brian Robertson tok en tur innom Def Leppards pressekonferanse og slo av en prat med gutta (Custom).jpg)
10/20 (Gotthard (Custom).jpg)
11/20 (Gotthards Marc Lynn og Freddy Scherer (Custom).jpg)
12/20 (Gotthards Steve Lee (Custom).jpg)
13/20 (Kjetil under Whitesnake konserten (Custom).jpg)
14/20 (Krokus 2 (Custom).jpg)
15/20 (Og noen blir litt slitne[1].. eller kanskje han mediterer... (Custom).jpg)
16/20 (Phil Collen fra Def Leppard (Custom).jpg)
17/20 (The Queen of Metal - Doro (Custom).jpg)
18/20 (enn andre! (Custom).jpg)
19/20 (gro (Custom).jpg)
20/20 (ingar (Custom).jpg)
Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode