Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lite nytt fra eplefronten

Eplefestivalen arrangeres i år for nittende gang. Til neste års jubileum bør det komme en ansiktsløftning.

Her får de minste boltre seg i aktiviteter og moro, du kan gjøre en god handel, slå av en prat med fagfolk og profesjonelle hagebrukere, og få svar på spørsmål omkring det meste som spirer og gror, men spesielt innen frukt, bær og grønt. Man kan også handle ferske råvarer og foredlede produkter direkte fra lokale frukt-, bær- og grønnsaksprodusenter  eller bare nyte stemningen med utekaffe og noe å bite i, i vakre parkomgivelser.” (Fra Eplefestivalens egenomtale)

Nikolai Heen er en av mange som smakte på gratiseplene.

Epledyrkernes største utfordring er selvsagt at det i Lier produseres langt mer prima epler enn liungene spiser, og Eplefestivalen er et bidrag til å snu opp ned på situasjonen, slik at flere epler havner i fruktfatene og matlagingen rundt i bygda og gjerne i nabokommunene også. Men i alt ståheiet på Eplefestivalen forsvinner nesten eplene ut av oppmerksomheten.

Lier Bygdetuns fruktdyrkere viser som vanlig frem et anselig antall eplesorter og gir råd og svar til en strøm av besøkende.

Eplefestivalen er vel innarbeidet og har et trofast publikum. Antall besøkende på Eplefestivalen ligger vanligvis mellom 6000-7000 personer fordelt på de to arrangementsdagene. Tilstrømningen virker upåklagelig også i år, og det var drahjelp å få fra den varme septembersola som varmet inntil noen regnskurer gjorde det mindre trivelig.

Elleve lokalmatprodusenter deltar på årets festival, men bare tre av dem selger epleprodukter. De andre selger alt fra elgburgere til hermetiske plommer. Standleien er 1500 kroner, og publikums interesse er nokså varierende.

Egge Gaard har satt eplene fra Lier på kartet. Mange matvarebutikker selger flasker med Liereple, og i flere byer selger Vinmonopolet både Liereple og noen av eplebondens sterkere varianter.

Tidligere års kafeteria med mange bord og stoler og med varme eplekaker og salater er for lengst forsvunnet. I dag står man i kø ved et serveringstelt. Spiseplassen er også begrenset i forhold til før.

Folk strømmer til og betaler gladelig 50 kroner for å komme inn på en salgsmesse, og etterpå kjører mange fulle trillevogner tilbake til parkeringsplassene. Så langt er alt vel, men hovedinntrykket er at festivalen år om annet får et mer slitent preg og at det tynnes ut i tilbudene. Eplefestivalen er kommet for å bli, men den kan bli bedre. Til det forestående tyveårsjubileet bør det satses på en skikkelig oppgradering.

Liereplene møter konkurranse fra alle verdenshjørner. Eplekjøperne er ikke lokalpatrioter.

Når det kjøpes lite norske epler i butikkene, er det ikke kundene det er noe galt med når de velger lekre six-packs med epler dyrket i alt fra Italia til Sør-Afrika. Du finner dem i alle matbutikker selv når Liers frukthager bugner av modne epler. Norsk frukt ligger i en haug bortenfor. Eplehaugen kan være fra Lier, men også fra for eksempel Gvarv eller Hardanger.

Det er mange gode grunner til å velge norske epler fremfor utenlandske. Eplefestivalen sier lite om dem.

Flere bilder fra Eplefestivalen :

Dyr er alltid et populært innslag, ikke minst muligheten til en ridetur.

Grillet mais er en delikatesse

Fra Sylling kommer det Økologisk styrkedrikk av hyllblomst

Eplefestivalen

4 kommentarer

Søndag 19. september 2010 22:19: Sigrid Hellum
Synd Andersen har fått i seg mye muggen frukt. Jeg forbereder fyldigere svar.
Mandag 20. september 2010 09:27: Yngvild M.
Mitt inntrykk av Eplefestivalen i år var mer enn positivt, og særlig siden jeg hadde lest denne artikkelen først ble jeg veldig overrasket da jeg traska meg vei inn i et velfylt arrangement fylt med god stemning, mye handel og glade barn. Det var i det hele tatt lite som indikerte at festivalen var sliten i kantene, og hvis man spør både utstillere, tilstrømmende og arrangører vil nok en stor andel være temmelig fornøyd med årets eplefest.

Eplefestivalen var nok en gang en møteplass for alle, og det er det som er så flott! Jeg kom inn bakveien, og ble møtt med et hylende bikkjekor klare til avsats, for deretter å måtte nesten slåss meg frem mellom barn, pølsepinner og handletraller -fenomenalt! Hønelotto, lamaklapping, pølsegrilling, fuglekassesnekring, unger som henger nedi eplekassene, teater, traktorløype, elgburger, ponniridning, pølsegrilling, trekkhundkjøring, epletegning, lyden av kjentfolk og de utallige smaksprøvene med eplesaft og eplemos -fikk du med deg dette, Knut?

Eplefestivalen klarer å balansere tilbud for barn, og handel for voksne på en flott måte. Selve området er ikke så stort at det noensinne føles langt mellom begivenhetene, og når man står midt oppi det får man den gode følelsen av å være på en skikkelig bra fest. Festivalen er trivelig, åpen og imøtekommende og jensvoll er perfekt. Jeg må innrømme at jeg liker at det står litt redskap og litt paller her og der -det gir følelsen av noe unikt og folkelig. Jeg koser meg over å se finekledde fruer med perleøredobber side om side med hyskyhyling, gjørme og hønelotto, fordi det viser at det er et sted hvor folk vil være. Mangfoldet er stort, stemningen likeså.

På selve markedet var det også liv og røre. Noen stands selger mer enn andre og sånn vil det alltid være. Jeg sto i kø for å få kjøpt to flotte flasker cider hos Egge gård, men var den eneste som siklet over Sjødalstrands nydelig presenterte hermetiske plommer. Men jeg kjøpte hos begge, og det er poenget. For meg er det handelen direkte med produsenten som tiltrekker, om det er epler eller plommer spiller liten rolle. Her er gårdbrukere presentert under eplefestivalens logo og trives med det, og epler trilles fortsatt ut i kassevis ?ingenting å si på det.

Jeg tror det er viktig at man går til Eplefestivalen for å være med på den, ikke bare skrive om den. Det er straks mye mer hyggelig når man tar seg den lange tida det tar å grille brødpølsepinner i godt selskap med venner eller familie, eller tipper på lotto, eller handler tidlige julegaver i form av hermetiserte plommer og cider, tar ett eple, ser på barna, snakker med naboen og teller bier -mulighetene er uendelige.

Eplefestivalen 2010 var et vellykket arrangement som strålte av trivsel og kreatvitet; en arena for alle og et eldorado for barn!
Tirsdag 21. september 2010 07:04: Knut A. Andersen
Det er ingen uenighet om at Eplefestivalen er et populært arrangement med mange tilbud. Det fremgår med all tydelighet i min artikkel.

Min innvending er at festivalens hovedrolleinnehaver, eplet, har en for beskjeden plass. Hvor er de gode grunnene til å velge epler fra Lier? Hvor er de lekre presentasjonene som forklarer hvordan de mange førsteklasses eplesortene smaker og kan brukes? Hvor får man kjøpt eplene?

Det imponerer at det ble solgt fem tonn epler, men med et påstått besøkstall på 8-9000 blir ikke det mer enn en drøy halvkilo eller to-tre epler per person. De to-tre eplene er snart spist opp, og da frister butikkene med epler fra Kina og Sør-Afrika. De er penere emballert, har mer informasjon og de selges til samme eller lavere pris enn de norske.

Jeg skrev derfor:
"Liereplene møter konkurranse fra alle verdenshjørner. Eplekjøperne er ikke lokalpatrioter.

Det er mange gode grunner til å velge norske epler fremfor utenlandske. Eplefestivalen sier lite om dem."

Om arrangørene tar signalet, er opp til dem.
Onsdag 22. september 2010 08:12: Sigrid Hellum
Tusen takk for engasjement, konstruktive tilbakemeldinger og forslag til forbedringer. Har ikke tid til å skrive mer i denne travle innhøstingstiden,men tar gjerne en prat om jordbruk og fordelene med å være bevisst på norsk mat når alt er i hus.
Sigrid Hellum - en av de 9 entusiastene som driver Eplefestivalen BA.

Flere saker fra arkivet

Eplefestivalen nærmer seg

Tusener er ventet til eplefestivalen, som i år arrangeres for 20. gang. Programmet for de to dagene er omfattende, og det blir mange opplevelser for både barn og voksne.

Godt besøk ga tomme trær

- Mulighet til selvplukk så langt det rekker, sa arrangørene. De fikk rett, for med den store tilstrømningen til Eplefestivalen ble trærne ribbet for epler allerede lørdag.

Epler og litt til.

Den årlige eplefestivalen ble i helga avholdt på Lier videregående skole. Svært mange fremmøtte fikk oppleve mye epler, men også mye mer.

Eplefestivalen i bilder

Langtfra bare epler

Lierepler og familiedag --

Klovnen Bobo er en barnas favoritter, og han kommer igjen på årets eplefestival. Her finner du hele programmet --

Eplefestivalen

En stor festival. Til og med på nasjonalt nivå

Eplefestivalen 2007- første dag

Liernetts eplesider falt i smak hos epleveteraner

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

Eplefestivalen på lørdag

Etter halvgått løp ser årets eplefestival ut til å bli en suksess

Bilder fra eplefestivalen

Eplefestivalen 2006

Tester ut ti nye eplesorter

Harald Buttedahl planter 400 trær med ti helt nye sorter epler.

- Jeg skyter litt hjemme også

På Eplefestivalen fikk Erik Jul Sand prøve ordentlig bueskyting under kyndig veiledning

Eplegården - Søndre Storsand

Et møte med eplebonden, Tor Erling Gransæther

Egge slått på målstreken

Eplemosten fra Egge Gård var nær ved å bli kåret til Norges beste, men mosten fra Gvarv ble vinneren.

Gift oppdaget i Lierepler

Det giftige midlet Dimetoat oppdaget i epler fra Lier.

Den Store Epledagen

- 17. oktober er Den Norske Epledagen, og i butikkene finner du nå gode og fristende norske epler, sier Brit Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Salget av epledrikker øker

- For vår del har utfordringen vært å få tak på nok råvarer de siste sesongene, sier Marius Egge i et intervju i Nationen i dag.

Sursyltede plommer og grillmat

Sparbutikken i Sylling og Frukt- og Juletregården bød på grillmat og smaksprøver i ettermiddag

Røde, saftige og smakfulle

Belgiske bær blekner av beskjemmelse når de får selskap av de lekre Lier-bærene i butikkhyllene

Nei til gratis frukt

Venstre-politiker Nina Johnsen vil ikke at elevene skal få gratis frukt på skolen. Fysisk aktivitet er viktigere

Fornøyd epledyrker

Tidligere sjef, nå komitemedlem Marius Egge, smilte bredt, da han så utover folkemengden under Eplefestivalen

Eplefestivalen

Flere bilder

Fortsatt pådriver og ledende

Med sin egen avdeling for frukt og grønt er Mega best på økologisk mat

I stadig utvikling

Tone Bergflødt og Øystein Narjord på Renskaug vertsgård tilbyr nå kortreist mat to ganger i uken.

Her kommer vi

Det ble en hektisk og fartsfylt dag for kusk Erik Hennum på Lier bygdetun i går.

Varierende kunnskap om jordbær

Det ser ut til at enkelte butikkansatte stort sett kan gjøre greie for priser --

Stor oppslutning om Kulturminnedagen

Uværsskyene trakk seg til side og søndagen ble en varm solskinnsdag. Det var bare en av årsakene til at årets kulturminnedag på Lier bygdetun ble svært godt besøkt.

Leder

Om å ha litt av bonden i seg

Helt topp for barna

- Tryllekunsteren og klovnen Bobo fikk barna til å le og glemme skuffelsen over at det ikke ble noe ponniridning

Folk kom tross regnværet

Det er ti år siden kulturminnedagen i 2001, som var første søndag etter 11. september det året. Det regnet da også, og det er ikke det eneste som var felles med dagens markering.

Epler på flasker og fat

Marius Eggge får assistanse fra Normandie til å produsere calvados, utsøkt norsk eplebrennevin på egen gård

Ekte agurknytt

Helge Heen på Tuverud Gård gleder seg over solskinnsdager, for da griller folk og spiser mye agurk. I alt 190 tonn agurker dyrkes frem på gården i løpet av fire avlinger i året.

Vi besøker Liers spisesteder: Dong Fang

Lengst mot øst i Fosskvartalets mektige atrium ligger Dong Fang, en liten kinarestaurant med tradisjonelt utvalg og ganske rimelige priser.

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Trollspill, Den gode Askeladd til Bygdetunet?

Tegra - teater gjennomførte to ulike, men vellykkete forestillinger på Egge gård i helga. Trollspillet til liungen Erik Eriksen er langt fra utspilt.

Kjølig juni gir gode jordbær

Lier (NW): De norske jordbærene blir et par uker forsinket på grunn av kjølig junivær. Men når bærene kommer for fullt i slutten av måneden, vil de være ekstra gode.

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Kulturminnedagen i Lier, 11. september

Kultur for hele familien på Lier Bygdetun

Vi besøker Liers spisesteder: Baker Nordby

Baker Karl P Nordby har en filial i hver ende av Liertoppen. Ettersom varene kommer fra samme sted, ser vi på de to under ett, selv om det ene utsalget skranter litt i forhold til søsteren i A-bygget.

Økt etterspørsel

- Vi har som mål å dyrke 80 mål salat i 2009 hvis markedet vil ha det, sier Anders Hørthe i Sylling

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

Kulturminnedag sist søndag

Årets kulturminnedag hadde fokus på fritid og på hvor og hvordan vi bruker fritida vår, kort sagt: Mangfoldig fritid. Mange brukte søndagen til å besøke Bygdetunet der årets markering gikk av stabelen. Og det var vel anvendt fritid.

Lierbæra foreløpig dyre, men best?

Disse jentene solgte lierbær i går, men hvilke bær til hvilken pris får du ellers i dag? Liernett har sjekket prisene.

Dyr mat og dårlig utvalg

Avisene skriver at nordmenn burde klage litt mer. Klage eller kjenne oss litt takknemlige? Vi tjener mest og bruker minst på mat, understreker ukens petiskribent Elin Fauske.

Hagedag på bygdetunet

- Søndag 14. august er det hagedag på Lier Bygdetun, og nå er det mye fint å se. Det er også anledning til å snakke med fagfolk, sier Harald Saue, som er leder for den fargerikeste delen av Liers tusenårssted.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Gourmet

Midt i kjøpesenterjulen fristes vi av ribbe, julepølse, medisterkaker og surkål fra Cafe Gourmets trauste og gode kjøkken, som dessuten byr på mye mer enn julemat. Om Gourmet er et passende navn, er derimot en annen sak.

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Grønne Lier bevares uansett

Det tradisjonelle landbruket må vike når det må skaffes plass til folk og bedrifter som vil til Lier, men et nytt prosjekt sørger for at Grønne Lier skal bestå.

I dag og i morgen: Loppemarked i Øverskogen

At Øverskogen ligger langt i nordvest og tåken ligger som grøt, legger ingen demper på interessen for helgens loppemarked. Folk strømmer til i stort antall.

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Vi besøker Liers spisesteder: On the Run

Det store flertallet av Liers mange spisesteder har utenlandske navn. Om den hektiske serveringskroken til bensinstasjonen i Amtmannsvingen hadde fått flere kunder hvis den hadde kalt seg ”På rømmen” eller ”I farta”, er vel tvilsomt, for så internasjonale er vi blitt.

Kulturminnedagen 2007 i Lier

Masse kulturtilbud for hele familien på Lier Bygdetun – søndag 9.september

- Et spennende produkt!

- Her er det mye smak, skriver Aftenposten i dag og gir hele 85 poeng (av 100 mulige) til Egge Eplebrennevin fra Egge Gård i Lier.

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Vi besøker Liers spisesteder: Stig inn

Det er bord og stoler i lokalet, men det meste av virksomheten er basert på henting eller utkjøring.

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

Lier og Gvarv til finalen

Hele 77 produsenter av eplemost meldte seg til årets konkurranse. Nå gjenstår 7, og bare én av dem er fra Lier.

Vi besøker Liers spisesteder: Elvecaféen

En slags kombinasjon av strikkekafé og spillelokale med felles serveringsdisk, men nokså ulikt klientell.

Krakk på Lierskauen?

Dette må være laveste pris på jordbær, men hvor var bær og selger?

Kortreist mat i ”Grønne Lier”!

Senterpartiet vil at folk skal finne mest mulig av lokal og kortreist mat i mat-butikken sin! Det er bra for miljøet – gjør det lettere for de som produserer ma (...)

Fant ikke klokke på bruktmarkedet

David Nielsen (19) var på jakt etter klokke til sin nye leilighet men fant ikke det han var å jakt etter på bruktmarkedet i Lierbyen.

Vi besøker Liers spisesteder: Marché

Stort utvalg og lett forvirring særtegner Liers mest moderne spisested.

Juletreets plass i julefeiringen

Ukens gjesteskribent er Brynhild Heitmann.

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Lierdagene: To uker igjen!

Den populære nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå bare er to uker igjen til Lierdagene 2011. De siste brikkene faller på plass.

Bønder i byen

Torsdag bød lierbønder fram egne kvalitetsprodukter på "Bondens marked" på Bragernes torg

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Frisk vind og fullt av folk

Så er julemarkedet på Lier Bygdetun over. Hva er det som gjør ”Glædelig Jul” så populært?

Suksess eller fiasko?

Tross ballonger, kakefest og glede over nye butikker: Det en gang blomstrende bakerikvartalet sliter med å finne leietakere.

Vi besøker Liers spisesteder: Zomin Takeaway

Fra høyrefløyen i den lille drosjebua ved meierigården i Lierbyen selges det spennende sushi- og thairetter.

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Vi besøker Liers spisesteder: Liertoppen Grill

Ingen steder i Lier ligger serveringsstedene tettere enn i matrekka på Liertoppen. Vårt besøk på Liertoppen Grill ga full valuta for pengene.

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

Vil ha økologisk matsenter eller -butikk

Lier kommune vil ha tiltak for å sikre at økologiske matvarer når frem til forbrukerne. Det byr på betydelige utfordringer.

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Ved ukeslutt

Det beste i livet er nesten gratis

Utdanning og arbeid

- Dette er nødvendig for en bedre inkludering i det norske samfunnsliv, mener Senterpartiets Siri Loe (bildet) i integreringsspørsmålene --

Trivelig tradisjon: Kalender og årbok

Årets utgave av Lierkalenderen er nr. 30 i rekken. Kalenderen og årboka er klar til salg.

Vi besøker Liers spisesteder: China Wok

Lengst mot Drammen i matrekka på Liertoppen ligger Liers andre kinarestaurant. Den er også den mest besøkte av de to. Men vent ingen overraskelser.

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

Jul i London

Cecilie Olsen (på bildet), fra Sørsdal i Lier, og som har studert film og media ved Stirling Universitet, nå jobbaktiv med TV-salg hos Fox Sports har sendt oss en førjulsrapport fra den engelske hovedstaden

Knask eller knep?

Det ble en del søtsaker å kose seg med utover lørdagskvelden for denne kvartetten i Sylling --

Best eplemost fra Sogn og Telemark

Lier nådde ikke opp i konkurransen "Årets beste eplemost" i går. Eplemost fra Gvarv, Akkerhaugen og Kaupanger ble vinnerne, skriver Nationen.

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Uklar skilting på Heggtoppen

Det rimer ikke at det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til Rimi, men ikke motsatt vei. De ansvarlige vet hva de vil, men klarer ikke å vise det.

Ny utdeling etter Jordbæreventyret

Mer overskuddspenger blir tilgjengelig til tjenester som skaper engasjement og trivsel i lokalsamfunnet.

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Kulturnatten

Lørdag er det klart for en ny Kulturnatt i Lier

Jostein Hoset: Valgets kval

- Etter fire år i kommunestyret har jeg lært mye og fått mulighet til å se politikkens sanne ansikt fra innsiden. Et hav av dilemmaer. Konklusjonen er at lokalpolitikk er og blir realpolitikk avhengig av mennesker som har tid, vil og kan.

Kulturprisen 2006

Kulturprisen går til Lier musikkverksted

Har du kjøpt juletre?

Odd Natås var en av flere som fant sitt eget juletre hos Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling på søndag --

Sommerkonkurransen, del 2

Liers vennskapskommuner er tema i Liernetts sommerkonkurranse i år. Denne uken tar vi turen til Hobro.

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Om Nidar, det onde, det gode og en tviler fra Sylling

Vi skrev en tid tilbake om Nidar som begynte å selge julemarsipan i oktober. Nidar svarte at de ikke gjorde dette for profitt, men for å hjelpa alle marsipanelskere som ikke kunne vente til jul. - Vi bygger opp forventningene til jul, vel nå er det bare å glede seg til påske.

Bli med på Liernetts sommerkonkurranse!

Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige er interessante og trivelige reisemål både på sommeren og andre årstider. Men hvordan kommer man seg dit?