Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ved ukeslutt

Det beste i livet er nesten gratis

På lørdag ettermiddag parkerte jeg sykkelen ved den gamle hestevanninga i Tronbergfjella like ovenfor der kongekrona og årstallet 1857 er hogd inn.

Stedet er på denne tida omgitt av vakre blomster, og fra der jeg satt hadde jeg god utsikt over mot gårdene i Vivelstaddalen, og lenger ut skimtet jeg Drammensfjorden.

Et skilt på stedet forteller at det ikke er drikkevann som kommer ned fra fjellet. Derfor tok jeg opp en ølboks og dreakk den mens jeg kjente lukten av epler og modent korn.

2 kommentarer

Mandag 20. august 2007 10:46: Amtmann Svingen
Fin påminnelse om en av mange forbigåtte (forbikjørte?) severdigheter i Lier. Ikke rart at forfatteren brukte lang tid på sin sykkelekspedisjon sist lørdag.

Likevel litt malurt i begeret, eller kanskje ølboksen: Hvis forfatteren observerte gårdene i Vivelstaddalen fra stoppestedet sitt, må han ha blitt ganske høy av ølet.
Mandag 20. august 2007 11:42: Thorvald Lerberg
Svingen: Dettet er en stemningsrapport og ikke noe trøtte faktagreier, for svingende.

Flere saker fra arkivet

Slekter følger slekters gang

9-åringen kom tidlig i vår og proklamerte: - Bestefar, i år har vi Galdhøpiggen som mål! Ukens petit er ved Brynhild Heitmann.

Praktfull utsikt

Det er tredje året Ukas Kulturminnepost er lagt til familien Aaslands hytte på det søndre platået på Storsteinsfjell.

Gamma og storbyen

For fire dager siden, sov jeg i ei gamme på Rørosvidda. Man kan nok ikke kalle det vidde der lenger, bjørkeskogen har tatt godt tak. Heldigvis var det ei skikke (...)

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Søndag er Bygdetundag

Utstillingen "Busser og biler i Lier fra 1900" vises nå på Bygdetunet. Den er bare en av grunnene til at Bygdetunet er vel verdt et besøk nå på sommerstid.

Tranby skolekorps imponerte igjen

Lierdagene: Det var høytidelig stemning under seremonien ved Hegstatuen utenfor Haugestad i ettermiddag.

Epler og litt til.

Den årlige eplefestivalen ble i helga avholdt på Lier videregående skole. Svært mange fremmøtte fikk oppleve mye epler, men også mye mer.

Holmestrand Storband i Sylling

Slikt blir det orgel av

BMW uten panser etterlyses

Politiet ønsker opplysninger om en mørk BMW etter trafikkuhell i ettermiddag. OPPDATERT: Liung i 20-årene anmeldt.

Sykkel savnet

Denne type sykkel, vist på bildet, ble stjålet fra hundekjører Per Morten Espeland fra Tranby fredag kveld. - Hvem kan hjelpe oss? spør den kjente hundekjørerkollega Venke de Lange gjennom Liernett

I telt på Hvaler

Bare vel to timer fra Lier eller vel 13 mils kjøring kan du finne en av Norges fineste kystområder. Selv om Hvalers befolkning på 3800 mennesker blir åttedoblet i juli, råder stillheten og skjønnheten ofte på øygruppen på grensa mot Sverige. Tar du meg deg teltet, anbefaler vi å kjøre ut til Kirkøy som også er administrasjonssentrum i Hvaler kommune. Kort vei fra sentrum med koselige butikker og restauranter finner du strandområder der strandloven blir respektert ------

Med falske skilt og uten førerkort

En bil med polske skilt ble i går kveld stanset av UP på E-18 ved Kjellstad. Det viste seg at bilen er norsk og tidligere avskiltet, men senere påsatt uriktige polske skilt.

Fartslek endte i alvorlig trafikkulykke

Tre unge menn kom kjørende i to biler på Rv 284 gjennom Sylling søndag ettermiddag, i retning Vikersund, da de mistet kontrollen på vei ut fra Poverudbyen, og traff en møtende bil. Flere ambulanser og to legehelikoptre var raskt på stedet.

Gamle barn og små bestemødre

Ungdommen vil ingen ende ta.

Bilbrann og løs hest på E-18

Det oppsto store trafikale problemer etter at en hest skal ha blitt sluppet løs under en bilbrann ved Liertoppen.

Lions Røde - fjær aksjon i Lier

I Syllling var Karl Bellen Lions mann på stedet

Kollisjon på E-18

To personbiler kolliderte på E-18 rett nord for Fosskolltunnelen retning Oslo ved femtiden i dag morges.

Tur til Sandungen

Neste kulturminnepost er satt opp ved Store Sandungen som er det største vannet i Vestmarka.

Familiefest på Eiksetra

Et NM i orientering virker som en slags herlig familisammenkomst med kjente og kjære familiemedlemmer, og i dag ble familien Lierbygda O-lag både honorert med flotte konkurranseforhold og flott innsats av stafettlaget som kom på premieplass i herreklassen

Har du kjøpt juletre?

Odd Natås var en av flere som fant sitt eget juletre hos Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling på søndag --

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Seksti OK, tror du kanskje?

Det er ny fartsgrense ved e-verket. Plasseringen av skilt og fotoboks kan gi kostbare og unødvendige misforståelser. SISTE: Vegvesenet fjerner fotoboksen. Se kommentarene!

NAF: Bare kjør!

NAF har sett på forbudet mot gjennomkjøring på Heggtoppen, og konklusjonen er klar: Kjør til butikkene, men ikke tilbake.

Canada vs. Kanada

Den kanadiske ambassaden i Oslo ønsker informasjon fra Lier Historielag om stedet Kanada i Lier. Noen som har noe å bidra med?

Kulturminnedag sist søndag

Årets kulturminnedag hadde fokus på fritid og på hvor og hvordan vi bruker fritida vår, kort sagt: Mangfoldig fritid. Mange brukte søndagen til å besøke Bygdetunet der årets markering gikk av stabelen. Og det var vel anvendt fritid.

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

Mandeltrær

- Været veksler mellom sol og regn , forteller Bjørg Ege (på bildet), en av våre nye petitskribenter som for tiden nyter pensjonisttilværelsen på Algarve.

Høsthilsen fra Bergsjøstølen

Sommermånedene er definitivt over for denne gang og høsten har allerede gjort et godt inntog her på 1084 moh. Jakt og fiske er på hell, og multer og bær har fått sin dødsdom av nattefrosten. Nå hviler roen over fjellheimen og skarvet har fått sitt første melisdryss. Vi på Bergsjøstølen vil gjerne ønske dere velkommen til en god opplevelse i en flott fjellheim som enda bærer høstens vakre farger.

Etablerer sin egen bedrift

Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (tv) og Anders Eikaa Bergill er to tredeler av trioen som ønsker yte sykkelentusiastene god service ---

Se Lierdalen fra Hørtekollen

Ukas kulturminnepost finner du hvis du tar en tur opp til toppen på en av Liers eller mest kjente landemerker ---

Speilglatt ved tunnelen

Det er farlig glatt på grunn av vann som renner ut på E-18 nedenfor Fosskolltunnelen i retning Asker.

Men været skifter fort

- Mandag blåste det liten storm på Valdresflya, og veien over fjellet var stengt, men i går var det nesten ingen vind skyfri himmel og 2-3 miusgrader forteller vår mann på Beito, Gunnar Langsrud.

Gift oppdaget i Lierepler

Det giftige midlet Dimetoat oppdaget i epler fra Lier.

Nå kommer også tredje generasjon

- Vi er storfornøyde med den flotte og snørike vinteren, sier Marit Tveten Ellingsen og datter Nina Tveten Eriksen på Solvang i hjertet av Finnemarka.

Vårkonsert

Hennummusikken, Sylling sangkor og Konnerud Musikkorps med konsert i Sylling skoles aula 10. mars

Liung i høyspentfelle

Liungen som brøytet i Heggedal ble sittende i traktoren i en halv time omgitt av høyspentledninger

Velg klosteret i helga

Gå i kloster – i hvert fall for et par timer. I forbindelse med kunstmønstringen Kunst rett vest holder 9 lierkunstnere atelierene sin åpne for publikum i helga

Helt på jordet

Lierbilist kjørte ned skilt, skadet gjerde og havnet i en åker i natt.

Bildeserie

I dag fotograferer vi Sylling skole.

Kulturminnedagen 2007 i Lier

Masse kulturtilbud for hele familien på Lier Bygdetun – søndag 9.september

Jente på tolv år slått ned

En tolv år gammel jente fra Tranby ble slått ned av en ukjent mann på vei hjem fra skolen tirsdag ettermiddag.

Lørdag kveld og søndag morgen

Glatte veier og ubevoktet fyrverkeri var med å skaffe politiet jobb i natt.

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

Dieselsøl, tyveri og enda en promilleliung

I løpet av noen timer i dag måtte politiet ta fatt i tre hendelser i Lier. Det var dieselsøl i Drammensfjorden, tyveri fra Liertoppen og en beruset bilfører.

Med Grimsrud til Fjulsrud

Per Grimsrud etterlot seg en litterær arv bestående av alt fra store skjønnlitterære verk til vers, sangtekster, prologer og tekster fra livet i Lier. I boka "Lier i våre hjerter" finner vi eksempler på det meste.

Bare et enkelt sykkelstativ

Estetikk - og litt etikk i hverdagen

Suksess med gratis skidag i Sylling

Sylling skole dro på skidag i Øverskogen.

Barnas miljøvernpris til Turid Avdal og Truls Hafslund

Ordfører Ulla nævestad ga i går Barans miljøvernpris til bestyrerne på Eiksetra, Turid Avdal og Truls Hafslund. Prisen fikk de for sine aktivitetsfremmende tiltak på Eiksetra som gir barn opplevelser, kunnskap og holdninger om miljøvern.

Nei til gratis frukt

Venstre-politiker Nina Johnsen vil ikke at elevene skal få gratis frukt på skolen. Fysisk aktivitet er viktigere

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

22. mai i Pigbeatens tegn

Lørdag 22 mai besøker verdens nest største Pigbeat- Band Tranby. Stedet er Tranby Pub og bandet er The Mighty Humburgers. Bandet som har som hovedmål å gjøre denne verdens jammerdal til en vesentlig mye bedre plass å være. Det gjør de med litt skitten, rå, partyrock med masse humør og spilleglede., eller pigbeat som de kaller det.

Viser klimaengasjement

Liers rallykjører Gjermund Frostad (th) har kjøpt CO2 kvoter for nesten sju tonn ---

Gateway i Lierbyen

Fire nye turløyper ble avduket på lørdag. Varaordfører Nina E. Johnsen (tv) og kulturkonsulent Gunn Kjæraas stod for avdukingen.

Å være redd

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito, pensjonist, med lang botid i Sylling og med røtter i Hurum.

Snåsamannens "ukjente onkel"

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Verden rundt med kart og ski

Skiorienteringsløper Sindre Jansson Haverstad fra Tranby har vært med landslaget både til California og til Ukraina i vinter.

Den Store Epledagen

- 17. oktober er Den Norske Epledagen, og i butikkene finner du nå gode og fristende norske epler, sier Brit Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Skisesongen er ikke slutt --

- Det var kjempeforhold både i og utenfor løypene i helga, rapporterer Tom Helgesen

Send inn de beste bildene dine!

Dagen i dag er historie i morgen, og fotografier dokumenterer historien. Fristen for å delta i Lier Historielags årlige fotokonkurranse er 31. januar.

Dansegalla med Gluntan

For tredje året på rad blir det arrangert dansegalla for psykisk utviklingshemmede i Lier

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Ukens petit: Sleng deg på livet!

Meningen med livet er å leve det!

Bygdedyret

Ukens petit av Rune Elven

Vellykket fotballcup på Tranby.

Lørdag var over 60 lag samlet til den årlige Lier-cup i fotball. 29 av disse kom fra andre kommuner, men som vanlig var det flest lag fra Lier.

Tur til idylliske Myresetervollen

Destinasjonen for Ukas Kulturminnetur for 25. august til 10. september ligger i Drammen, men i gammelt Lier-land.

Tønsberg: Politiet bortviste aggresive og truende liunger

- To menn fra Lier ble truende og aggressive da de ikke fikk maten de sa de hadde bestilt på McDonald's, skriver Tønsbergs Blad.

Utfor E18 ved Fosskolltunnelen

To ble sendt til legevakt etter en utforkjøring som skapte kø på E18 i ettermiddag.

Full utrykning til bensinstasjon

Brannvesen og politi var raskt på stedet da det ble meldt om røykutvikling på en bensinstasjon i Lier.

Sambygdingen, Gert Nygårdshaug, med nye bok

Klokkemakeren , ei bok til glede og ettertanke. Nyt den gjerne med et lite glass genever i høstsola. Det vil være helt i forfatterens ånd.

Kremen av norsk ungdom – helter i fredstid

Ukens petit av Rune Elven

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Vakkert i skogen

Ingeborg Soot utgjorde for kor og orgel da menighetene i Sjåstad og Sylling i dag trosset regnbygene og holdt gudstjeneste i Maidalen.

Lier før og nå

"Du fikk ikke pizza på Saga Kafé" het en film som ble vist på sommerutstillingen på Lier Bygdetun for noen år siden. Men hvor lå den en gang så kjente og populære kafeen?

Hva lyser i åsen?

Åsen(e) mot nord har fått et nytt kjennemerke

Godt besøk ga tomme trær

- Mulighet til selvplukk så langt det rekker, sa arrangørene. De fikk rett, for med den store tilstrømningen til Eplefestivalen ble trærne ribbet for epler allerede lørdag.

Venter på bussen

Mens Jernbaneverket forlenger plattformen på Lier st. venter pendlerne tålmodig på bussen som skal erstatte toget.

Barnas strand - en dugnadsinnsats

Mandag 29. juni ble "Barnas strand" ferdigstilt ved Skapertjern i Kjekstadmarka. Dette er nok et eksempel på et godt samarbeid mellom frivillige, kommunen og det private næringsliv.

Liunger på AUF-sommerleir

Denne helgen var nesten 700 unge Arbeiderpartipolitikere fra hele landet samlet til sommerleir på Utøya i Tyrifjorden. Blant dem var Alexander Cascio, Tina Skogmo og Emilie B. Wold fra Lier.

Europark lot seg påvirke

Bare tre måneder etter at Liernett viste hvor dumt det går an å montere et skilt, har Europark ryddet opp i saken. Nesten.

Lier Maraton

- med undertittelen Nils Haugens æresløp

Motorstopp i Fosskolltunnelen

Bil med hestehenger blokkerte kjørefelt i tunnelen.

Veteransjarmører på hjul

Lastebiler og busser på Bygdetunet

Blomster og bier på Bygdetunet

Årets sommerutstilling på Bygdetunet ble åpnet av ordfører Ulla Nævestad. Hun kunne gi oss nyttig informasjon om både det ene og det andre, og om hvor fint vi har det i Lier som har rikelig av begge deler.

Knivmann stakk

Under en krangel på Tranby i natt trakk en mann en kniv. Da politiet kom til stedet, hadde mannen stukket.

Et flott utsiktspunkt

Ukas kulturminnepost er lagt til Eggekollen som er kjent langt utenfor Liers grenser.

Pilegrimer gikk til Huseby

Heftig regn, minneseremoni og elvefestival kunne ikke hindre 25 vandrere i å gjennomføre en lenge planlagt vandring langs Olavsvegen fra den katolske kirken i Drammen til Olavskilden på Huseby i Lier.

Bil i brann på E18

En bil sto i brann på E18 i Lier onsdag ettermiddag

Dugnad på Altanåsen

Med rekkverk på dagsorden

Avgiftsparkering på Lier stasjon

Nå innføres nye parkeringsbestemmelser for de 80 parkeringsplassene ved Lier stasjon.

En julehistorie

Responsen på å få inn julehistorier fra leserne har vært laber, men en av Liers flittigste skribenter har ringt og fortalte at hun hadde opptil flere historier på lager. Det var bare å komme innom i Bakerikvartalet andre etasje.

Travel ettermiddag for politiet i Lier

Først ble en etterlyst mann pågrepet. Så braste tre kjøretøyer sammen på Lierstranda. Noen minutter senere kolliderte to biler ved kommunegrensen mot Røyken.

Veidekorasjon

- Hvem er ansvarlig for denne utplasseringen?

Lierepler og familiedag --

Klovnen Bobo er en barnas favoritter, og han kommer igjen på årets eplefestival. Her finner du hele programmet --

And og øl,sykkel og sol

Sykkelsesongen har startet, kjedet er vasket i diesel, og spensten i sykkelklypa er sjekket .

Traff tilhenger som sto på E-18

En bil med tilhenger som sto i høyre kjørefelt på motorveien ved Liertoppen kan ha forårsaket et uhell i ettermiddag.

Tour de Røros

Thorvald Lerberg: - De sa vi ikke ville gjøre det, men så gjorde vi det likevel.