Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: babba1134acc6ce6e25e8cd9af4a6a49

Seksti OK, tror du kanskje?

Det er ny fartsgrense ved e-verket. Plasseringen av skilt og fotoboks kan gi kostbare og unødvendige misforståelser. SISTE: Vegvesenet fjerner fotoboksen. Se kommentarene!

Det kjøres for fort mange steder i Lier, og med god grunn er det innført 40 km/t og opphøyet gangfelt på Ringeriksveien ved e-verket. Rett nok har fotoboksen litt nærmere Lierbyen i flere år fanget opp en god del fartssyndere, men mange slipper ikke gasspedalen før de må, og dermed er gangfeltet ved e-verket ofte blitt passert med for høy hastighet. Farten blir ganske sikkert mindre med et opphøyet gangfelt. Så langt er alt bra.

Mer uklart er det derimot med plasseringen av skilt og fotoboks på stedet. Ikke slik å forstå at noen av delene er flyttet, men det nye er at fartsgrensen er redusert fra 60 til 40 km/t der farten måles. Det betyr at den som hittil har passert målestedet i 60 km/t, heretter må regne med et krav på 4.200 kroner for å kjøre med samme fart som før.

De ansvarlige har imidlertid sitt på det tørre. Ethvert skilt gjelder i kjøreretningen fra der det står. 

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 1. november 2010 12:22: Debbie Hefele
60 skiltet står da en meter før fotoboksen, så hva da ??
Mandag 1. november 2010 17:34: Runar
Vegvesenet kunne tatt seg bryet med å fjerne det gamle 60-skiltet som nå står 20 meter foran 40-skiltet, slik at dette nærmest er usynlig før man passerer det.
Tirsdag 2. november 2010 10:27: Redaksjonen
- Fotoboksen er ute av drift og vil bli fjernet, sier Erling Rustad i Statens Vegvesen til Liernett. Han legger til at vegvesenet regner med at tilstrekkelig fartsreduksjon blir oppnådd med de andre tiltakene som er iverksatt, først og fremst ny fartsgrense og opphøyet gangfelt.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode