Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 109743f1533d2f6a88324079f895031f

Fartsdumper er nødvendig

30 km-skilt blir ikke alltid respektert, så her har et foreldrepar tatt i bruk andre virkemidler -

En sykkeltur gjennom Lierbygda gir større muligheter til å oppdage detaljer i trafikkbildet. Det er heller ikke så vanskelig å stoppe opp for fotografering og en prat med liunger.

Linjeveien er et trygt veivalg for myke trafikkanter etter at det er slutt på gang- og sykkelveien fra Egge. Da vi passerte sørenden av den lille stikkveien fikk vi se tre bildekk plassert i veibanen. Det var ikke vanskelig å forstå meldingen -

Liernett traff tilfeldigvis de to foreldrene som står bak plasseringen. - En av naboene kjører uforsvarlig fort forbi her, sier Svein Haakon Land-Hagen. - Vedkommende som kjører så fort reagerte med sinne her en dag og kom tilbake med en Pick Up med større hjul og kjørte demonstrativt over dekkene. Svein Haakon og kona Anette Land-Hagen er engstelig når barna er ute og leker ned mot veien. - Det er barn i fem av de seks rekkehusleilighetene, sier Svein Haakon som har bodd i området i mange år.
- Jeg har vært i kontakt med kommunen om å anlegge fartsdumper. Lier kommune er flinke til anlegge det, så jeg har tro på at det lar seg ordne. Men inntil videre er vi nødt til å ty til slike løsninger.

Om tre år er gutten deres skolegutt. Området ligger innenfor Hegg skolekrets. - Blir det ingen løsning med gang- og sykkelvei mot Lierbyen innen den tid, vil vi søke om at gutten vår får gå på Egge skole. Det kjøres svært fort på Vestsideveien, altfor fort, sier Hagen som håper det blir flere fartskontroller der. Han synes det bør gjøres mer oversiktlig ved utkjøringen mot hovedveien (se bildet nedenfor).

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 23. juli 2012 19:54: sonjakortnes
ja det er så mange som slitter med at folk ikke holder farts grensen ,langs veien.vi på banevegen .har prøvd i sikkert i 15 år vis ikke lenger ,men det er ikke noe hjelp fra kommunen ,å få.til å med dem som kjører for kommunen holder ikke farsgrenser.stor skam av kommunen.trodde dem var opptatt at vi skal ha trygge veier i lier.den som er vinnern er dem som ikke holder farts grensene,og vi har søkt både lierposten og drammentidene å komme hit .på banevegen å høre ossen vi har det med råkjøingen mange ganger ,men ingen har lyst å ha et skriv om det.dårlig
Mandag 23. juli 2012 20:50: Heidi Arntsen
I Lier står de og kontrollerer om folk prater i mobil og har belte på seg.De kunne prøve å kontrollere litt på Lierstranda,der er det livsfarlig å gå ute for mennesker og dyr.De kjører i 80 km.timen der det er så trangt .Fartsgrensen ern 30 km.t.Øvrigheta kan håve inn penger på å ta de som kjører over fartsgrensen her.
Tirsdag 24. juli 2012 01:00: Ola
Dere som bor i disse veien har dere selv prøvd å snakke til de som dere vet kjører for fort?
Det er jo de som selv bor langs veiene som oftes kjører langt over grensen. Disse dumpene i Baneveien fks. er jo helt på trynet. Her kan man ikke kjøre mer enn i max. 3-4km/t over dem. Er man så uheldig å kjøre i 30km/t som er fartgrensen der som jo er lavt nok i seg selv så risikrer man fort å få ødelagt bilen. I værste fall sprette ut av veien og kjøre ned gjerde til dere som bor der. Men regner med at de fleste er borte så fort Vestsideveien er åpnet igjen så de som bor der igjen selv kan tråkke på gassen som de ellers er vandt til. Slutt å syt det er bare midlertidig og snart slipper dere trafikken igjen. PS: Jeg kjører IKKE fort på denne strekningen med eller uten fartsdumper bare så det er sagt.
Tirsdag 24. juli 2012 09:42: Anette
Takk for at dere laget denne artikkelen for oss. Vi får håpe det blir fartsdumper :)
Onsdag 25. juli 2012 11:08: Keihin
Hvorfor er det alltid fartsdumper som er løsningen på at noen få ikke respekterer livene til andre? Ikke bare sliter det og ødelegger biler, men det er svin dyrt også.

Rette instans for dette er politiet, ikke kommunen. Klag og ikke gi dere! Film de som kjører idiot, og vis dette til politiet. De bør da ta en alvorsprat med vedkommende, og burde også vise seg frem med et par kontroller.
Fredag 27. juli 2012 11:23: Anette
Keihin, enig i et det er et godt forslag. Men dessverre bruker ikke politiet og være villig til og gå med på og bruke ressurser på sånt.
Lørdag 28. juli 2012 17:06: SONJA KORTNES
for det om banevegen er en dårilg vei ,så holder ikke folk fars grensa for det.skal jeg lov deg ola,dem kjøre som idioter for det.farts dumpere hadde hjelpa mye på den idiot kjøringen,politiet bare nekter på at den det er noe råkjøring,mange av oss har melt i fra i så mange år .jeg kommunen kan gi private lov å lage farts dupere.siden dem gir blanke faen i trafikksikkerheten langa veien her lier
Mandag 30. juli 2012 23:06: sonja kortnes
nå ola jeg skjønner at du ikke bryr deg om andre,men det gjør jeg.jeg har bod her i hele live mitt og lever med vær dag ,så jeg veit vel hva jeg snakker om,av noen idioter som ikke kan fatte at farstskilta gjelder alle,og jeg kommer ikke til å gi meg.dem skal bli så drit lei av meg på kommunen og politiet
Tirsdag 31. juli 2012 19:09: Ola
Hvor får det fra at jeg ikke bryr meg om andre Sonja? kan jo si det samme omo deg egentlig i såfall. Jeg sier ikke at det ikke er noen som kjører for fort. Har møtt noen selv som kommer i godt over 80 rundt grussvingene. Men mener fortsatt historisk så er det de som bor der selv som er værst og de KAN du snakke til Sonja, eller? Nå åpner straks Vestideveien igjen så slipper du hvertfall snile kjøringen min der hver dag annet en når jeg skal besøke kjente i område.
Onsdag 1. august 2012 22:39: sonja kortnes
det er bra at du er en av di få som holder farts grensen ola,det setter vi pris på:) men at det ikke er folk som ikke holder farts grensa men da må faen kommunen ta ansvar snart. vi har (trailer ,lastebilder ,traktorer ,vanlig bilder som ikke hensyn til fartskilta) vis ikke dem er villig og gi oss fartsdumpere ,så kan dem gi oss tilladelse til å lage dem vi da ,for veien er både privat og kommenalt,jeg veit om to andre som har drevet så i mange år, med å få denne veien trafikk sikker,alle andre for farsdumpere?hvorfor ikke banevgen,det blir til kommunen
Onsdag 1. august 2012 23:02: sonja kortnes
så kommunen kan også gi linjeveien fartsdumpere eller tidladelse å lage dem sjøl.det er snakk om trafikksikkerhet.dem som ikke kjører i farts grensa da , kan gjerne få bilen sin totall ødelakt for min del
Torsdag 2. august 2012 21:14: Anette
Sonja: Jeg må si meg enig med deg ser ikke at man kan bruke et argument som lyder som dette: "dere kan ikke få fartsdumper for da kan bilen bli ødelagt" Da tenker jeg veldig enkelt: Om du får bilen ødelagt i liten sidevei med en fartsgrense på 30 km og en vei som er fullt av barn, da har du kjørt for fort og dersom man klarer og ødelegge bilen da har man kjørt ganske MYE for fort. En annen tanke slår meg også med de som er redd for at bilen skal bli ødelagt. BILEN? Hva med BARNA? Det er akkurat hva som er vår opplevelse her, ja vi har snakket med de som kjører for fort og de bryr seg minimalt og blir heller sinte og kjører fortere. Søppelbilen kom her en dag i full fart, han kjørte over det ene dekket vi hadde lagt ut da sa det pang og det satt fast i hjulet hans. Da tenkte ikke jeg , uff stakkars bilen, jeg tenkte: Om det hadde vært min sønn som sto der hadde han vært død nå. Så ja takk til fartsdumper og nei takk til trafikkskadde barn.
Torsdag 2. august 2012 22:31: sonja kortnes
det er jo det jeg bryr og tenker på unger ,mennesker og dyr langs veien.jeg ser vær dag ,folk bryr seg ikke om annet en seg sjøl,det er ung ,gamle , besteforelder ,mødrer og ferdere men unger i bilen ,å bare kjører på .uansett,bilene dems er det siste tenker jeg ikke på,det for være opp til dem.jeg skal bare ha en trafikk sikker vei jeg,og det er det flere som syns her også ,det er nok ikke bare meg ,men jeg syns at det e litt feikt å ikke kunne stå fram med fult navn her
Fredag 3. august 2012 07:45: Terje
Dump og dump fru Blom...
En dump er et hull i veien, en hump derimot, den går oppover. Det heter fartshump, eller fartsdemper, ikke fartsdump. Opp er opp og ned er ned, ikke omvendt.
Fredag 3. august 2012 09:21: Anette
Jepp Sonja , enig med du. Korrekt navn er vel kanskje ikke det viktigste i denne debatten ? ;-)
Fredag 3. august 2012 15:11: Redaksjonen, Torger Almaas
Både private og offentlige virksomheter bruker benevnelsen fartsDUMPER om slike fartsdempende tiltak:

Til orientering, sjekk disse linkene:

http://fartsdumper.no/

http://amerkingno.mamutweb.com/Shop/List/Fartsdumper-3M/68/1

Og her et rikt utvalg av bilder relatert til fartsdumper:

http://www.google.no/search?q=fartsdumper
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode