Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Glad løkkefotball

Gutta på Mester Grønn er mer fornøyd med kamp om lærkula enn stavgang med den gamle løpsdronninga Ingrid Kristiansen

- Initiativet til å starte opp med løkkefotball kom fra terminalen, sier personaldirektør Rita Bondeson Børke. Børke deltar selv på treninga med energi og humør. Replikkene sitter løst i pausen. - Stavgang med Ingrid Kristiansen fenget ikke helt guttene på terminalen, så da tok de initiativ til fotballen. Det har vært ett oppmøte på mellom 15 og 20 stykker hver gang, og det synes vi er bra av cirka 100 ansatte som jobber på hovedkontoret vårt.

- Driver dere med andre aktiviteter? - I tillegg til fotball har firmaet også eget trimrom, bordspill på pauserommet og i forbindelse med sommerfester har de arrangert kanonballturnering på lageret. Med relativt atskilte avdelinger og svært mange nasjonaliteter ser vi at aktiviteter som bordspill, fotball og så videre, skaper kontakt og kommunikasjon på tvers av det som er vanlig i det daglige. Det tror vi er kjempeviktig for arbeidsmiljøet. Det skaper større forståelse for hverandre og bedre kjennskap til hverandres arbeidsoppgaver og hverdag. Det er også erfaringen fra å ha satt opp fotballspill på pauserommet, at dette skaper dialog og kommunikasjon på tvers av nasjonaliteter, språk og det som har vært vanlig, sier den aktive personaldirektøren.

- Også har vi jo noe felles å snakke om dagene etterpå, hvor støle vi er, bra pasninger og gode mål --

- Hva med å delta i bedriftsserien i fotball?
- Vi tok ett valg på å ikke delta i bedriftsserien, da vi ønsket å spille for moro skyld og kun ha det gøy sammen. Ved å delta i bedriftsserien blir det fort mer alvor og for mange også ett større krav til å prestere slik at man ikke havner på siste plass. Da kan fort litt av gleden og entusiasmen forsvinne for de av oss mosjonister som bare ønsker å ha det morsomt --

Lagbildet
Bakerste rad fra venstre: Terje, Rita, Henrik, Trude, Abdi, Sigbjørn, Armand, Gustav.

Første rad fra venstre: Carl, Marius, Christian, Per Christian, Stuart, Andreas.

Liggende foran: Daniel.

1/5 (resized_mester_gronn_keeperredning.jpg)
2/5 (resized_mester_gronn_spillesit_muslim.jpg)
3/5 (resized_mester_gronn_spillesituasjon.jpg)
4/5 (resized_mestergronn_spillesit.jpg)
5/5 (resized_mestergronn_tackling.jpg)

1 kommentar

Onsdag 16. juli 2008 09:43: lille blomst
Gooooooooooo Mester Grønn

Flere saker fra arkivet

Ny fotballklubb i Lier?

- Målet er å gi alle spillere innen 11-er fotballen et minst like godt tilbud, sier Christian Aakermann i Liungen IF om en eventuell ny fotballklubb i et samarbeid med Sparta/Bragerøen IL for neste sesong.

Nesten oppløst, men klar likevel

Ole Chr Kristiansen har tatt over hovedansvaret for Lier futsal og får med seg med Strømsgodsets Kinny Grewal (på bildet) og flere kjente spillere.

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Slo tilbake

Ketil Verpelstad, Ole Chr Kristiansen og Deivydas Augustinovacius og Lier futsal kunne glede seg brakseier over serielederen i siste kamp i helgen.

Fotballen er rund

Vi sakser fra Martin Lerberg Fossums blogg

Ukens lag: Sylling miniputter

Når Liers mest profilerte lag må tenke trening, kamper og poeng kan Syllings miniputter slappe av og nyte ferien i Holmenvika eller på Svangstrand.

Neste år også?

Men da bør målet være å få alle elevene i aksjon, konkluderer de ansatte ved Kulturskolen etter årets stormønstring.

God start for futsalgutta

- Vi en utrolig god følelse etter kampen, sa en smilende Ketil Verpelstad etter en av seirene i seriestarten på lørdag.

Utdanning og arbeid

- Dette er nødvendig for en bedre inkludering i det norske samfunnsliv, mener Senterpartiets Siri Loe (bildet) i integreringsspørsmålene --

Seieren som smakte

Alt tyder nå på at Sylling G 14 med storscorer Steffen Sutherland beholder plassen i 1. divisjon.

Fotball i SFO-tid

- Selv om fotball vil være hovedaktiviteten vil vi stimulere til allsidighet på et intensivitetsnivå som gjør det mulig å trene på sitt eget lag etterpå, sier Marcus Walfridson om Sparta/Brageøens nye tilbud for barn.

Avluttet med seier

Toppscorerne Edvin Blazys (17 mål) og Jon Brenden (18 mål) bidro sterkt til en god sesong for Lier futsal.

Vennskap som pleies

Glenn Solberg og danske Søren Stryger spilte proffhåndball sammen i Flensburg. På lørdag ble det spilt "dobbeltlandskamper" i fotball der også sønnene Magnus (tv) og Mads Carl spilte

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Regionsmester

Syllings unge volleyballag har stått for en bragd i vinter,

Fotballskole på Sjåstad

100 aktive barn på fotballskolen på Sjåstad

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

Spilte jevnt, men scoringer uteble

Emre Tugsuz (th) og hans lagkamerater i Skiold var langt mer effektive enn Liungen, her i duell med Magnus Norup Berget, i onsdagens kamp på Liungbanen.

Fortsatt plass på fotballskole

Liungen har 2 fotballskoler i sommer.

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

I aksjon på Tv 2 i dag?

Det er store muligheter for at Thomas Sørum blir den andre liungen gjennom historien som får sjansen på A-landslaget i fotball. Han var svært ambisiøs allerede som guttespiller, forteller en tidligere lagkamerat.

Nådde ikke målsettingen

17-årige Tor-Erik Wam reiste forrige helg til lag-VM i Slovakia med ambisjoner om nok en plassering både for seg selv og lagkameratene.

Til Tour de France

Familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen håper å få oppleve fire-fem etapper av sommmerens største idrettsbegivenhet

Alle får spille med alle på Tigrene

- Målet er å skape et trygt og godt idrettsmiljø hvor alle kan føle tilhørighet, sier Steinar Fuglerud Andersen som er leder for 10-åringene på Lier Tigrene.

Tabelltoer så langt --

- Vi er med i kampen om playoff for eliteserien, mener Tommy Hyving (bildet) i Lier futsal etter helgas kamper i Horten --

Her kommer vi

Det ble en hektisk og fartsfylt dag for kusk Erik Hennum på Lier bygdetun i går.

Litt uvant første dagen

Tiåringen Sander Hesvik Golmen har vært på fotballskole i Bærum med trenere fra AC Milan

Skal vi danse?

Det brygger opp til dansegalla, og spent forventning til den store kvelden sprer seg gjennom Lierdalen. Jeg skal også dit tror jeg.

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Er nummer 31 klar?

Sylling IFs skikarusell er i gang førstkommende tirsdag.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Om å være flyktning i Norge

Ser av avisinnslag at hele folkegrupper blir satt i bås. og det er ikke bra.. Det skaper større avstand mellom folk og mindre toleranse for alt som er fremment... Vanlig fornuft sier jo at det finnes både gode og dårlige mennesker blandt oss alle..

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Ekstra utfordringer

- Noen av innvandrerungdommene som lett faller utenfor, kan ha psykiske utfordringer som krever en ekstra oppfølging, mener Lars Ove Moldskred, Venstres medlem i Tjenesteutvalget.

Lier Volleyballklubb herrer elite

Seriekamp mot KRISTIANSUND lørdag 18.02 kl. 16.00

Felles lag her i 2012

Som ventet ble Intensjonsavtalen vedtatt for samarbeid om 11 er fotball på de ekstraordinære årsmøtene i Liungen og Spa/Bra, enstemmig i Liungen, men det var ikke full enighet i Spa/Bra -

Valgt ut blant 30 klubber

Thomas Røed, leder av IFO på Tranby og assistent Ketil Ustad og barna glede seg over at Fotballforbundet fant Tranby svært godt egnet til å sette i gang sitt nye opplegg fotball xtra fra høsten av.

Litt knall og fall

SFO-ansatte hadde det morsomt og fikk i tillegg styrket kompetansen, da vinteraktivitetskurset ble arrangert på Oddevall.

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Historisk medlemsrush

- Folk melder seg inn i Venstre som aldri før, sier sekretær Ståle Sørensen i Drammen Venstre (på bildet), og reaksjonene har vært ulike lokalt ----

Deltakelse, mestring, innflyelse og likestilling

I samarbeid inviterer Norsk Folkehjelp og Arbeiderpartiet Kvinner Kan fredag og lørdag, melder Aud Watnebryn (på bildet).

Rett kvinne på rett plass

Lier IL har sannsynligvis gjort et godt valg med erfarne Brita Røed som ny daglig leder

Jubler for seier

Kristian Capellen ble tomålscorer, da Sylling nok en gang beviste at de holder nivået i divisjonen.

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Klar for torsdagstur

Turleder Martin Solberg (tv), for mange godt voksne liunger, velkjent for sitt gode humør, ønsker vel møtt - Solvang og Eiksetra er målet.

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

Klar for 4. divisjon?

- Jeg skal i hvert fall gjøre det jeg kan for at ikke gutta undervurderer Skrim, og tror at vi allerede har rykket opp før lørdagens opprykkskamp, sier Sparta/Bragerøns spillende trener John-Erik Loe Olsen til Liernett i dag

Tæl og humør

- Jeg har vært på to treninger og får spille, sa den kvikke fotballjenta Tine Eide etter at Liungens J-17 laget vant 4-1 over Glassverket

Førsteplass i østlandscup – Taekwon-do

Kine Langaard Fra Lier vant juniorklassen Østlandscup i Taekwon-do i helga. Etter en spennende finale mot klubbvenninne Annette Wang kunne hun innkassere gullmedaljen. Den som var mest overrasket var Kine selv, som før finalen holdt Annette som klar favoritt og var fornøyd med en eventuell sølvmedalje.

Henger med i toppen

- Vi er litt slurvete i perioder, men det positive er at vi nok en gang er ekstremt gode i kontringspillet, sier Lier futsals firemålscorer Ole Christian Kristiansen ( her nr to f.v.) etter helgens kamper.

Liungen Cup 2005 fortsetter i helga

I helga møtes de større fotballguttene på Stoppen. 13- og 14 åringene spiller i hver sin årsklasse, mens 15- og 16-åringene spiller i samme klasse. Flere hundre spillere fra Nedre Buskerud og Asker spiller om finalespill på søndag. Arrangørklubben stiller med åtte lag og naboklubben på Tranby, Lier IL, stiller med sju lag.

Full pott i helgen.

Keeper Tam Hoang Le kan glede seg over at Lier futsal kjemper i toppen av 1. divisjon.

Bli med på skirenn!

Ungdomsgruppa i Øverskogen inviterer folk i alle aldre til skimoro på lørdag.

En spennende tropp

- Espen Røisland og Stian Solberg på neste års Adeccoligalag Asker og lillestrømspiller Mergim Hereqi, tidligere Strømsgodset, er blant årets nye spillerne i seriepremièren på lørdag, sier Ketil Verpelstad (på bildet), leder i Lier futsal.

Verdensmester på Egge

Igor Tracz fra Polen vant jaktstarten under VM i hundekjøring i Holmenkollen i går og har ladet hos sin gode venn, VM-deltaker Terje Fugleberg

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

- Et rimelig, originalt og positivt forslag

- Det er grenser for hva vi kan få ut av enhver forhandlingssituasjon, skriver Tor Kristen Haugen, en av Venstres to kommunestyrerepresentanter.

Tre arkitektfirmaer former morgendagens Lierstranda

Eidos har valgt tre arkitektfirmaer til å delta i arbeidet med utvikling av Lierstranda. Bildet viser et tidligere forslag med fotballstadion på kommunegrensen.

- Mye å rette på

Det sa Ole Christian Kristiansen (i midten med Ketil Verpelstad tv og Deivydas Augustinovicius) etter helgens kamp for Lier futsal.

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

På landslaget i to idretter

Fra før er Martin Ovenstad Rønning (15) er landslagsspiller i bandy, nå er han tatt ut på landslaget i fotball.

Ny suksess i 2011?

Thomas Sørum bidro til klar Haugesundseier over Viking i Vestlandsmesterskapet, og Vikings og landslagets keeper Jarstein synes liungen og lagkamerat Djurdic var fjorårets beste spisspar i eliteserien.

Seier og tap for futsalgutta

Edvin Blazys ble matchvinner i den første kampen i går, mens kontroversielle dommeravgjørelser preget den andre kampen.

Twente, Godset eller MIF?

Martin Rønning Ovenstad, som spilte den siste halvtimen for Norge G-18 i EM-kvalifisering mot Kypros i går kveld, må bestemme seg for klubb i de nærmeste dagene

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Dramatiske sluttminutter

Det ble en målrik kamp med to scoringer på overtid på Stoppen i kveld

Liungen til Asker med lua i hånda.

Liungen stilte i dag med nesten like sterkt lag som de gjorde da de spilte jevnt med Asker i fjor. Asker har byttet ut stjernene med ungjenter fra rekruttlaget. Liungen kom fra overbevisende seier i serien, Asker kom fra et sørgelig tap. Du verden for juling vi fikk.

Lokale stjerner på plass

Tranbykvartetten Mads Hansen (på bildet), Ole Chr Kristiansen, Stian Solberg og Kinny Grewal spiller for Lier futsal i kveld.

Ventemottaket – hva nå?

Det er klart at det blir ventemottak på Lierskogen. I månedesskiftet flytter opptil 100 mennesker med endelig avslått asylsøknad inn.

De 4 saxofoner – puslespill

Ny lokal plate – puslespill, med de 4 saksofoner. Siden starten i 1997 har de 4 saksofonene fra Sylling, Sjåstad og Lierbyen blitt en sentral del av Liers unge musikkliv. De fleste kjenner dem fra kulturmønstringer og kulturelle innslag på diverse arrangementer. De er kjent som et solid band som alltid gjør jobben og aldri slurver.

- Mitt beste renn

Det sier Brage Malm Monstad, svært fornøyd etter at han vant 16-årsklassen i konkurranse med 100 skiskyttere på Kvalfossprinten på lørdag i Holmenkollen.

Young Stars fra Lier

De unge skiskytterne Brage Malm Monstad, Andreas Bjelland Berg og Kristian killingberg markerte seg i Holmenkollen i går -

Hvor grønn er Lier?

Og hvilket svar gir vi til Marie? Lier Venstre og Buskerud Unge Venstres miljøseminar "Grønn Møteplass" på Høvik skole onsdag kveld hadde fortjent flere deltakere.

Gressbaneåpning på løkka

Snøen har nærmest smeltet i løpet av timer de siste dagene, men to gutter i Sylling klarte ikke å vente, så de startet opp å måke på lørdag -

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Bedret tabellposisjonen

- LiungeneTam Hoang Le (på bildet) , Kinni Grewal og Ole Christian Christianen, og Mergim Hereqi har mye av æren for Lier Futsals seks poeng i går.

Mer fysisk lek og moro i SFO

Men det nye SFO-tilbudet vil også innebære et nært samarbeid med Idrettskretsen og de lokale idrettslagene, sier prosjektansvarlig Roar Bogerud (her tv)

Ny klubb i 2013?

Både Trude Torgersen i Spa/Bra og Christian Aakermann i Liungen var fornøyde over responsen fra de fremmøtte på informasjonmøtet om forslaget om en sammenslåing av klubbenes om 11-erlag i fotball. Men flere møtedeltakere ytret ønske om å gå enda lengre -

Månedens blomst til løypekjørerne i Lier kommune

- Dette er bare moro, sa løypebas Anders Haverstad på telefonen til Liernett i vinter

Klar for Helsingborg

- Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Thomas Sørum som i morgen med store forventninger reiser nedover for å møte lagkameratene i klubben som leder Allsvenskan -

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Dommeren i fokus

Denne situasjonen oppstod gang på gang under kampen mellom Spabra og IBK i dag.

Uten korpsuniform for første gang siden 1962

Reidar Lauritsen (53) i Sylling begynte i Høvik skolekorps som niåring. Heller ikke resten av familien på fem medlemmer var i uniform på 17. mai i år.

Fortsetter treneren?

Trener i Spabra, Marcus Walfridsson, har sagt opp sine jobber på Stoppen fra 15. juni, på grunn av manglende støtteapparat rundt A-laget.

Mulighetens høst

I juni skrev jeg om bidragsevne versus bidragsvilje, hvorpå NRK kontaktet meg for å delta i et større innslag om fedre som skylder barnebidrag ---

Moro med tall, eller?

Hva kan du gjøre med 2000 000 000 000 kroner ?

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Optimisme i Spa/Bra

- Etter hva som har skjedd med Konnerud 2 i det siste, tror jeg vi i kveldens vriene bortekamp mot Svene kan avgjøre mye nå av opprykkskampen nå, sier trener John-Erik Loe Olsen til Liernett

- Ekstra moro å spille

Det sa firemålscorer Mergim Hereqi etter at Lier futsal hadde satt Skeid grundig på plass.

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

På bedringens vei

- Det går heldigvis bra med ungdommen som ble skadet i et masseslagsmål i Lierbyen på tirsdag, bekrefter lensmann Lauvålien. - Men det kunne gått mye verre --