Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Moro med tall, eller?

Hva kan du gjøre med 2000 000 000 000 kroner ?

Du kan legge dem oppå hverandre og se hvor høyt tårn du  får. Du kan legge dem etter hverandre i sydlig retning og se hvor langt du kommer
Du kan veie dem og se hvor mange lastebiler som trengs for å kjøre vekk kronehaugen. Hver lastebil tar ti tonn.

Fremskritttspartiet vil bruke kronene til å sette i stand det som er forfallent og stygt, og resultatet blir flottere skoler, lekrere gamlehjem og supre veier. Når alt er tipp topp og av beste kvalitet, vil vi også spare vedlikeholdskostnader.

Pengene skal ha kortest vei fra der de kommer fra til brukerne, og færrest mulig fordyrende mellomledd bestående av et byråkrati som ikke skaper noe som helst. -Kanskje kommunen er et slikt fordyrende mellomledd? Tenker jeg. Slik de pompøse grossistene var før i tida.
-Og når Marcussen overtar Ullas kontor vegg i vegg med Servicetorget, vil han gi sluttpakker til alle i etasjene oppover med påskriften: - Vær så god, kom igjen om halvannet år så får vi se hvem av dere som har livets rett, tenker jeg . Akkurat den varianten er hentet fra Bibelen.

Så vidt jeg forstår tror Fremskrittspartiet på enkeltmenneskets evne til å ta ansvar og skape sin egen framtid i tråd med egne ønsker. - Også de som gjør arbeidet ute  på åkrene her i Lier, tenker jeg. Og før jeg får sagt det høyt, kommer det:

- Vi trenger arbeidskraft, og vi vil trenge mer i framtida. Men folk må lære lære seg norsk, få seg  arbeid og på den måten utvikle selvrespekt. Det spiller en rolle hvem som sitter og forvalter fellesskapets ressurser. Vi har aldri sluppet til. Nå er det på tide at vi får prøve. Vi er nøkterne og håper på 23, 7 %, men vi samarbeider gjerne med partier som etter vår mening har et fornuftig syn på saker og ting, kommer det unisont fra fire entusiastiske Frp’ere .

Hittil har det alltid vært kaffe å få hos Fremskrittspartiet. Slik var det også på standen utenfor Kiwi på Gullaug på lørdag. Og med kommentaren: Var’n varm a? attåt. Dessuten vanka det epler, først ett, så ett til og ett tredje jeg kunne kose meg med i bilen.

 - Når de er så gode på gavemildhet på et såpass lavt nivå, kan det hende vi som ikke har så mye, og som har en mistanke at vi egentlig fortjener mer, vil ha mye igjen for å stemme Fremskrittspartiet? Tenker jeg.

 
Inger Sofie Kjær, Frank Kristiansen, Eva Kristiansen og Knut Eilert Sørnes.

Kommunestyrevalg

7 kommentarer

Søndag 2. september 2007 21:49: Mathias B. Dannevig
Thorvald, hør nå her: Fremskrittspartiet er ikke fri for fornuftige enkelt-standpunkter. Faktisk. I mine møter med partiapparatet i Arbeiderpartiet har jeg stresset mange enkelt-saker Arbeiderpartiet sentralt bør skjerpe seg på. :Om eiendomsskatt som er tilfeldig og urettferdig for dem som rammes.Om feilslått veipoltikk og manglende bruk av oljepenger til import av veiarbeidere for å bygge ny infrastruktur i Norge.Eller helseutstyr til sykehusene. Tiltak som ikke er inflasjonstruende i intern norsk økonomi. Om unødvendige og provoserende vedtak om restriksjoner for VANLIGE folks private pensjonssparing. Bare for å nevne noen enkeltsaker - det er også flere.

Tror du Martin Kolberg er sur på meg for det? Nei, det er han faktisk ikke . Han er vennligheten selv. For ingen av disse saker truer den norske velferdsstaten og er grunnen til at vi sloss mot FrP så mye som vi gjør. Grunnen til vår kamp mot FrP er helt forskjellig fra disse enkeltsakene. Nemlig at FrP dessverre representerer et farvel med GRUNNTRADISJONENE i norsk politikk etter krigen , der fellesskapsløsninger i det norske samfunn systematisk har vært bygget opp. Faktisk også med loyal støtte fra Høyre i et tverrpolitisk politisk diskusjons/konflikt/samarbeid.

Dette vil FrP nå kaste overbord og erstatte med et amerikanisert samfunn der hver enkelt er sin egen lykkes smed. Kommunene i Norge skal i praksis nedlegges, våre kommuneplaner skal motarbeides og saboteres gjennom generelle dispensasjonsvedtak, våre felles vannkraftsresurrsser skal selges ut ( goodbye Lier E-verk) , skolene privatriseres, SFO nedlegges og mot klekkelig betaling fra foreldre overlates til Røde Kors eller det lokale idrettslaget. Kulturlivet skal ikke få offentlige bevilgninger og ungdomsklubbene i kommune skal selvfølgelig miste sine bevilgninger..Folketrygden skal avvikles i sin nåværende form. Eldreomsorgen skal ut på anbud slik at den senile bestemoren skal studere markedsanalysene for oppholdsstedet de neste 6 månedene og få utdelt "verdisjekker". Som kanskje rekker til det simpleste. Slik at de med mer penger på bok kan blokkere de beste eldrehjemsplassene. . Barnehager skal av ideologiske grunner ikke kunne drives av kommunen .Alle fagforeninger skal vingeklippes og all makt i arbeidslivet overføres til arbeidskjøperne. Bare for å nevne enkelte hovedpunkter. Det finnes langt flere.

Blant annet av disse grunner er vi forbanna på FrP. Men jeg og andre i Lier AP jobber aktivt med å få AP sentralt til å ta vekk de enkeltsaker som på grunn av det ulykksalige SV-samarbeidet gir FrP masse gratis-velgere de aldri har fortjent.

Møt opp på vårt debattmøte i morgen mandag 3.9 på FROGNER-MENIGHETSHUS kl 18.30 der vi møter FrP til duell. Så skal du få høre nærmere utdypning av disse forhold. Gled deg. Vi skal ikke spare på kruttet. Vel møtt!

Vennlig hilsen

Mathias B. Dannevig
Leder, Lier Arbeiderparti
Søndag 2. september 2007 22:48: Thorvalsd Ler berg
Hei, Dannevig. Hyggelig at du skriver i Liernett. Jeg har ikke gjort noe forsøk på å forklare hvem som besitter fornuften verken generelt eller i enkeltsaker. Derfor ber jeg deg forklare meg hvor du har fått det fra? Jeg regner med at du har lest hva jeg tidligere har skrevet om Femskrittspartiet. Ikke siden Arebeiderbevegelsens storhetstid har en politisk vbevegelse hatt slik appel til nordmenn. Og jeg undervurderer aldri folket. Med fare for å bli misforstått tror jeg mange partier har mye å lære av Fremskrittspartiet, ikke minst når det gjelder å tale til det jeg liker å kalle for folk flest. Dere var gode - engang
Mandag 3. september 2007 00:14: Mathias ,B. Dannevig
Takk for svar Thorvald,

Nei jeg har dessverre ikke historikken klar over hva du tidligere har skrevt om FrP.Her har jeg kanskje vært sløv. Da skal heller ingen ting i mitt innlegg være rettet mot deg.Tilgi meg om jeg har gitt grunn til at dette kunne bli forstått annerledes.Det var overhodet ikke meningen.

Du har helt rett i at FrP har en fantastisk kommunikasjonsevne De har også flotte mennesker på sine lister i Lier., mange av dem mine gode venner.

Men fordi FrP underslår samfunnsmessige sammenhenger, men mer fokuserer på misnøye med enkeltsaker, blir dessverre fokus på disse enkeltsaker helt overskyggende. Det setter oss i en vanskelig situasjon. Vi i AP har - pga den gode kommunikasjonsevne FrP demonstrerer, samt deres økende oppslutning,-blitt tvunget til å fokusere på en SYSTEMKRITIKK på FrP's alternativer.. AP har her NASJONALT en vanskelg jobb i å kommunisere dette helhetssynet, også fordi FrP stritter imot og ikke (naturlig nok) ønsker fokus på konsekvensene av en slik diskusjon.Da taper de jo........ .

I Lier derimot, tror jeg vi har maktet å profilere AP veldig klart. Og det er jo det dette kommunevalget dreier seg om. Gjelder Frp*s sentrale program også i Lier? Skal Lier- e-verk selges? Nøstehagen privatiseres ? FrP har i kommunestyreperioden 2003-2007 vært veldig anonym, unntatt de siste månender da Snurre Sprett Murcussen sprettet opp av hullet.På vårt møte i morgen skal vi mer fokusere på kommunale forhold.Så kom og hør på diskusjonene.

Vennlig hilsen

Mathias B. Dannevig
Mandag 3. september 2007 00:36: Thorvald Lerberg
Hei igjen, Dannevig. Det forrige svaret mitt raste litt fort avsted, jeg fikk ikke engang takket for invitasjonen til møtet, ei heller rettet feil. Men det skal bare et tasterykk til. Jeg skulle gjerne vært på møtet, men må holde en annen avtale. Så har jeg igjen lest din detaljerte og grundige analyse av sider ved Fremskrittspartiet politikk, og hvordan samarbeidet dere i mellom er i Kommunestyret. Jeg skriver vel ut fra helt andre forutsetninger - litt på magefølelsen og litt på erfaringer gjort gjennom et langt liv – og ikke minst ut fra hvordan jeg tror virkeligheten er. Men Liernett er åpent for alle.
Mandag 3. september 2007 18:54: Tom I.
Lerbergs politiske syn skinner gjennom ganske godt her.
Ikke at det er noe negativt av den grunn.
Eller kanskje det er noe satire inne i bildet?

FrP får uansett ikke MIN stemme ved dette valget.
Mandag 3. september 2007 21:34: Thorvald Lerberg
Det var det da. Takk for fine og tankevekkende kommentarer. Hyggelig å bli lest, tenker jeg.
Onsdag 5. september 2007 10:28: Mathias B. Dannevig, Leder Lier AP
Vårt møte med FrP fant sted som planlagt på mandag. Et godt møte. Vi opplevde 2 ordførerkandidater i god form. For Lier Arbeiderparti var det viktig å få klarhet i om den ideologiske FrP politikk som vi ser på Stortinget og i andre kommuner ( men ikke i alle) og i FrP's sentrale program , også skulle importeres til Lier. Jfr mine innlegg ovenfor i denne spalten.

På direkte spørsmål om dette svarte Kjell Olav Marcussen at dette nå var pakket bort, og at FrP i Lier hadde en løsningsorientert og pragmatisk innstilling. Hovedsaken var å få ting gjort.

Javel, ja. Lier AP er helt enig i siste "statement" her - å få ting gjort. Men vi stoler ikke på at FrP har gitt opp sitt sentrale politiske program i Lier, det er nok naivt å tro at FrP's privatiseringsløsninger nå er pakket bort for godt her i bygda.I likhet med alle andre partier, har Lier FrP også sitt grunnsyn. Uansett anbefaler vi folk å holde seg borte fra andre stemmesedler enn Lier Arbeiderpartis egen, og i grunnsyn er FrP's svært, svært langt borte fra denne.

Likevel skal vi ikke legge skjul på at vi den siste tiden har opplevet et mer åpent FrP , som med forslag og innspill , samt støtte til våre saker, gjør det mulig å få ting gjenomført i Lier Kommune. Ting som ikke strider mot Lier Arbeiderpartis grunnsyn, tvert imot.

Derfor annonserer vi at vi ikke skal avstå fra å samhandle med FrP fra sak til sak der dette tjener våre programpunkter og de 2 partier sammen kan få gjennomført gode tiltak for innbyggerne i Lier Kommune.

Så når FrP utfordrer oss på pragmatisk grunnlag, fra sak til sak, skal vi seriøst se på FrP's forslag fra sak til sak. Og vi forventer at FrP ser på våre. Normale relasjoner vil jo da være at slike forslag må drøftes og tilpasses hver av partene. Så det vil sikkert også være saker hvor vi ikke blir enig i FrPs forslag og virkemidler. Og vice versa.

Men poenget er altså at vi ikke her skal behandle FrP så arrogant som de sier Høyre har behandlet dem. FrP skal få samme respektfulle behandling hos oss som Lier Arbeiderparti alltid gir de andre politiske partier. Det skulle bare mangle. Når dette også skjer andre veien, så tjener vi begge Liers befolkning med nye , felles, praktiske løsninger og opptrer som vokne og modne politikere.

Flere saker fra arkivet

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

- Søppeltømmingen i Lier bør konkurranseutsettes

- Lier kommune må bli mer effektiv og brukervennlig. Rfd er et fordyrende mellomledd, hevder Lier FRPs leder Lars Haugen og kommunestyrerepresentant Arne Liudalen i dette innlegget.

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Høyredominans

Det gode valgresulatet har ført til at Høyre fikk samtlige fire ledere og to av nestlederne i de nye hovedutvalgene. Høyres Karl Bellen (på bildet) er blitt valgt til leder av det nye planutvalget

Hvem skal betale for kulturen?

Hvor mange millioner leieutgiftene blir for kulturen lar jeg ligge. Rådmannen har anslått at det vil bli mellom 5 og 10 millioner.

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Sommerens utstilling på Bygdetunet

"Med bil og buss i Lier". En reise i eget hode før jeg sykler dit.

Kunsten å sitte eksamensvakt

Endelig er dagen her som jeg IKKE har lengtet etter

Eplegården - Søndre Storsand

Et møte med eplebonden, Tor Erling Gransæther

Om å spare seg til ruin

For en tid siden døde en venn av meg. Han var så til stede i mitt liv at da jeg helt til slutt sa: ”Vi snakkes,” visste jeg at den samtalen ville komme før eller siden.

Det enkle er ikke alltid det beste...

Fremskrittspartiet er god til å peke på problemene som folk møter i hverdagen. I sin praktiske politikk, derimot, er de ikke på parti med folk flest.

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Kommentar til Tutta og Iren

Hei Tutta og Iren. Hyggelig at dere leser Liernettt. Her skal dere få min forklaring på hvorfor det jeg skrev fra valgmøtet på Liertoppen ikke ble som dere forventet eller håpet

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Lokalhistoria skal bli obligatorisk pensum

Nå må rektorene i Lierskolen sette lokalhistoria på dagsorden. Bygdetunet blir helt sentralt i arbeidet med å lære barn og unge om Lierbygda.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Åpent møte om skole.

Kultur, oppvekst og undervisningsutvalget i kommunen holdt åpent møte i aulaen på Sylling skole. Dette kunne ha blitt omtrent så kjedelig som det høres ut, men i stedet ble det ganske interessant.

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Ønsker fortsatt Lierbyen

Vi kan legge noen politiske føringer for Vinmonopolet som er en statlig bedrift, sier Knut Eilert Sørnes som er gruppeleder for Fremskrittspartiet

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

Hva er vitsen med et lokalt e-verk?

I følge gamle tradisjoner, så skal enhver kommune i Norge ha sitt lokale e-verk, som har til oppgave og skaffe innbyggerne strøm. Men etter at det ble åpnet for fri konkurranse på dette markedet i 1991, så har mange kommuner solgt unna sitt lokale e-verk. Etter det jeg kjenner til, så er visst Lier E-verk ikke av de tøffeste når det gjelder pris på strøm til innbyggerne, tvert om så ligger de i klassen for de rimeligste. Og dette er bra.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

En moderne gapestokk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Lokalpolitikerne er klare for Lierdagene

Både lokale partirepresentanter og stortingsrepresentanter gjester Lierdagene denne helgen

Kulturkutt!

For alle som har stått på for Kulturskolen de siste åra, må meldingen fra rådmannen være en skikkelig nedtur. Det tok lang tid å overbevise politikerne i Lier om nødvendigheten av Kulturskolen, og det skulle mye pedagogikk til for å få forklart støtteordninger, forbindelsen til staten og foreldrenes rolle.

Tilbakeføring av midler til Haskoll Kafe og Aktivitetssenter

Mental Helse i Lier håper andre partier kan samarbeide med Ap om tilbakeføring av midler til driften på Haskoll.

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Steng biblioteket og bli med på kjøpefesten

Rådmannen har foreslått å legge ned Tranby bibliotek. Dermed mister kommunens tettest befolkede område bibliotekstilbudet i nærmiljøet. Dette vil i stor grad gå utover unge og eldre, og våre nye landsmenn som er flittige bibliotekskunder. Skolene på Tranby vil miste muligheten til å videreutvikle et kombinasjonsbibliotek på eget område. Forslaget har møtt massiv motstand blant folk på Høgda.

Ukjent nummer

Når det piper i telefonen

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Ikke tydelig nok

Vi var ikke tydelig nok, mener Anita Drevdal, førstekandidat og ordførerkanditat for Lier SV etter braknederlaget

Juleball på skolen

Juleball en del av allmenndannelsen eller glitter og stas uten innhold.

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Istid

Ukens petit er skrevet av Rune Elven

Tut og kjør

Ukens gjesteskribent ser rødt i møte med uvørne bilister på vei gjennom Lierdalen.

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Næringslivet kunne møtt politikerne

Næringslivet var svakt representert da nøkkelpersoner fra de politiske partiene stilte opp på møtet som Lier Næringsråd arrangerte på Haugestad mandag kveld.

Et nytt "Giiiiiiiiiiiifstad"

Gruppeleder i Kristelig Folkeparti, Brynhild Heitmann (på bildet), er skeptisk til forslaget om å kjøpe Brøholt.

- Har et krystallklart regjeringsalternativ

Petter Dreier (Ap) svarer på Ståle Sørensens (V) innlegg om kaos på sosialistisk side

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Kong Carl kommer til Lierbyen

Antakelig er det lang erfaring som har gjort at Carl I. Hagen bedre enn alle andre politikere er i stand til å treffe vanlige folk hjemme

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Bygdetunet i tenkeboksen

Det hender en debatt går i sirkel, kommer i bane så å si, graver seg ned i en rille og blir der som det berømmelige hakket i plata.

Irriterte renholdere sier nei til konkurranseutsetting

- Noen som har en svak fornemmelse av at det er penger å spare, setter renholdernes arbeidsplasser på spill. Slik kommenteres formannskapets innstilling til kommunestyret om konkurranseutsetting av renhold.

Deltakelse, mestring, innflyelse og likestilling

I samarbeid inviterer Norsk Folkehjelp og Arbeiderpartiet Kvinner Kan fredag og lørdag, melder Aud Watnebryn (på bildet).

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Ulla talte før barnetoget

- Det spiller ingen rolle hvor du kommer fra - men hvor du går

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Fjolls til fjells

- Hva i all verden er den greia med å dra til fjells midt på våren? Det spørsmålet stiller vår gjesteskribent Elisabeth Thomte Edvardsen.

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Frp bryter med de borgelige

I går kveld vedtok Lier Frp å bryte samarbeide med det borgelige flertallet i Lier

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

Hvor går Lierskolen?

For mange år siden ble jeg innkalt til skolesjefen for å snakke om noe av ubehagelig art. Vi hadde ikke noe i mot hverandre, og det alt egentlig skulle dreie seg om ble snart skjøvet til side til fordel for en generell prat om Lierskolen.

Lite penger til bøker neste skoleår?

Lite penger til bøker neste skoleår, fordi skolene må spare 1,2 millioner kroner.

Angriper Høyre

- Hva vil Lier Høyre egentlig med Lierhallen, spør Per Larsen, instruktør i Drammen og Omgen Bekhterevforening.

Guttekonferansen- Politiet i Lier

Vi har intervjuet to politibetjenter om hva de synes om jobben deres og om korrupsjon er veldig utbredt i det norske politiet.

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Klar for valgkamp!

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier? Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets? Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen? Hvem var Liers første ordfører?

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Skal vi danse?

Det brygger opp til dansegalla, og spent forventning til den store kvelden sprer seg gjennom Lierdalen. Jeg skal også dit tror jeg.

- Finn fem feil!

Håvard Benjamin Rype påpeker fem feil i saken om kulturhus i sitt innlegg

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

St. Hallvardspillet

Om å koke suppe på en spiker

Fortsatt blått flertall i Lier

Høyre gjør sitt beste valg noensinne og er fortsatt det største partiet i Lier, Arbeiderpartiet går mest frem, Fremskrittspartiet mest tilbake og Uavhengige Folkevalgte mister sin plass i kommunestyret.

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Jostein Hoset: Valgets kval

- Etter fire år i kommunestyret har jeg lært mye og fått mulighet til å se politikkens sanne ansikt fra innsiden. Et hav av dilemmaer. Konklusjonen er at lokalpolitikk er og blir realpolitikk avhengig av mennesker som har tid, vil og kan.

Hvor stor er en smule?

Det synes å ha vært en smule uenighet om akkurat det på Liernetts sider den siste uka.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Etter den sure svie

... kommer den søte kløe, skriver Gunnar Langsrud i ukens petit

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

Politikere ble vist bort

Høyres Arnt Holberg (på bildet) og hans partikolleger ble nektet å dele ut valgmateriell utenfor Kiwibutikker og RIMI

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.