Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 331cd9dc7c94a4910eafc5aa59dcd361

Moro med tall, eller?

Hva kan du gjøre med 2000 000 000 000 kroner ?

Du kan legge dem oppå hverandre og se hvor høyt tårn du  får. Du kan legge dem etter hverandre i sydlig retning og se hvor langt du kommer
Du kan veie dem og se hvor mange lastebiler som trengs for å kjøre vekk kronehaugen. Hver lastebil tar ti tonn.

Fremskritttspartiet vil bruke kronene til å sette i stand det som er forfallent og stygt, og resultatet blir flottere skoler, lekrere gamlehjem og supre veier. Når alt er tipp topp og av beste kvalitet, vil vi også spare vedlikeholdskostnader.

Pengene skal ha kortest vei fra der de kommer fra til brukerne, og færrest mulig fordyrende mellomledd bestående av et byråkrati som ikke skaper noe som helst. -Kanskje kommunen er et slikt fordyrende mellomledd? Tenker jeg. Slik de pompøse grossistene var før i tida.
-Og når Marcussen overtar Ullas kontor vegg i vegg med Servicetorget, vil han gi sluttpakker til alle i etasjene oppover med påskriften: - Vær så god, kom igjen om halvannet år så får vi se hvem av dere som har livets rett, tenker jeg . Akkurat den varianten er hentet fra Bibelen.

Så vidt jeg forstår tror Fremskrittspartiet på enkeltmenneskets evne til å ta ansvar og skape sin egen framtid i tråd med egne ønsker. - Også de som gjør arbeidet ute  på åkrene her i Lier, tenker jeg. Og før jeg får sagt det høyt, kommer det:

- Vi trenger arbeidskraft, og vi vil trenge mer i framtida. Men folk må lære lære seg norsk, få seg  arbeid og på den måten utvikle selvrespekt. Det spiller en rolle hvem som sitter og forvalter fellesskapets ressurser. Vi har aldri sluppet til. Nå er det på tide at vi får prøve. Vi er nøkterne og håper på 23, 7 %, men vi samarbeider gjerne med partier som etter vår mening har et fornuftig syn på saker og ting, kommer det unisont fra fire entusiastiske Frp’ere .

Hittil har det alltid vært kaffe å få hos Fremskrittspartiet. Slik var det også på standen utenfor Kiwi på Gullaug på lørdag. Og med kommentaren: Var’n varm a? attåt. Dessuten vanka det epler, først ett, så ett til og ett tredje jeg kunne kose meg med i bilen.

 - Når de er så gode på gavemildhet på et såpass lavt nivå, kan det hende vi som ikke har så mye, og som har en mistanke at vi egentlig fortjener mer, vil ha mye igjen for å stemme Fremskrittspartiet? Tenker jeg.

 
Inger Sofie Kjær, Frank Kristiansen, Eva Kristiansen og Knut Eilert Sørnes.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 2. september 2007 21:49: Mathias B. Dannevig
Thorvald, hør nå her: Fremskrittspartiet er ikke fri for fornuftige enkelt-standpunkter. Faktisk. I mine møter med partiapparatet i Arbeiderpartiet har jeg stresset mange enkelt-saker Arbeiderpartiet sentralt bør skjerpe seg på. :Om eiendomsskatt som er tilfeldig og urettferdig for dem som rammes.Om feilslått veipoltikk og manglende bruk av oljepenger til import av veiarbeidere for å bygge ny infrastruktur i Norge.Eller helseutstyr til sykehusene. Tiltak som ikke er inflasjonstruende i intern norsk økonomi. Om unødvendige og provoserende vedtak om restriksjoner for VANLIGE folks private pensjonssparing. Bare for å nevne noen enkeltsaker - det er også flere.

Tror du Martin Kolberg er sur på meg for det? Nei, det er han faktisk ikke . Han er vennligheten selv. For ingen av disse saker truer den norske velferdsstaten og er grunnen til at vi sloss mot FrP så mye som vi gjør. Grunnen til vår kamp mot FrP er helt forskjellig fra disse enkeltsakene. Nemlig at FrP dessverre representerer et farvel med GRUNNTRADISJONENE i norsk politikk etter krigen , der fellesskapsløsninger i det norske samfunn systematisk har vært bygget opp. Faktisk også med loyal støtte fra Høyre i et tverrpolitisk politisk diskusjons/konflikt/samarbeid.

Dette vil FrP nå kaste overbord og erstatte med et amerikanisert samfunn der hver enkelt er sin egen lykkes smed. Kommunene i Norge skal i praksis nedlegges, våre kommuneplaner skal motarbeides og saboteres gjennom generelle dispensasjonsvedtak, våre felles vannkraftsresurrsser skal selges ut ( goodbye Lier E-verk) , skolene privatriseres, SFO nedlegges og mot klekkelig betaling fra foreldre overlates til Røde Kors eller det lokale idrettslaget. Kulturlivet skal ikke få offentlige bevilgninger og ungdomsklubbene i kommune skal selvfølgelig miste sine bevilgninger..Folketrygden skal avvikles i sin nåværende form. Eldreomsorgen skal ut på anbud slik at den senile bestemoren skal studere markedsanalysene for oppholdsstedet de neste 6 månedene og få utdelt "verdisjekker". Som kanskje rekker til det simpleste. Slik at de med mer penger på bok kan blokkere de beste eldrehjemsplassene. . Barnehager skal av ideologiske grunner ikke kunne drives av kommunen .Alle fagforeninger skal vingeklippes og all makt i arbeidslivet overføres til arbeidskjøperne. Bare for å nevne enkelte hovedpunkter. Det finnes langt flere.

Blant annet av disse grunner er vi forbanna på FrP. Men jeg og andre i Lier AP jobber aktivt med å få AP sentralt til å ta vekk de enkeltsaker som på grunn av det ulykksalige SV-samarbeidet gir FrP masse gratis-velgere de aldri har fortjent.

Møt opp på vårt debattmøte i morgen mandag 3.9 på FROGNER-MENIGHETSHUS kl 18.30 der vi møter FrP til duell. Så skal du få høre nærmere utdypning av disse forhold. Gled deg. Vi skal ikke spare på kruttet. Vel møtt!

Vennlig hilsen

Mathias B. Dannevig
Leder, Lier Arbeiderparti
Søndag 2. september 2007 22:48: Thorvalsd Ler berg
Hei, Dannevig. Hyggelig at du skriver i Liernett. Jeg har ikke gjort noe forsøk på å forklare hvem som besitter fornuften verken generelt eller i enkeltsaker. Derfor ber jeg deg forklare meg hvor du har fått det fra? Jeg regner med at du har lest hva jeg tidligere har skrevet om Femskrittspartiet. Ikke siden Arebeiderbevegelsens storhetstid har en politisk vbevegelse hatt slik appel til nordmenn. Og jeg undervurderer aldri folket. Med fare for å bli misforstått tror jeg mange partier har mye å lære av Fremskrittspartiet, ikke minst når det gjelder å tale til det jeg liker å kalle for folk flest. Dere var gode - engang
Mandag 3. september 2007 00:14: Mathias ,B. Dannevig
Takk for svar Thorvald,

Nei jeg har dessverre ikke historikken klar over hva du tidligere har skrevt om FrP.Her har jeg kanskje vært sløv. Da skal heller ingen ting i mitt innlegg være rettet mot deg.Tilgi meg om jeg har gitt grunn til at dette kunne bli forstått annerledes.Det var overhodet ikke meningen.

Du har helt rett i at FrP har en fantastisk kommunikasjonsevne De har også flotte mennesker på sine lister i Lier., mange av dem mine gode venner.

Men fordi FrP underslår samfunnsmessige sammenhenger, men mer fokuserer på misnøye med enkeltsaker, blir dessverre fokus på disse enkeltsaker helt overskyggende. Det setter oss i en vanskelig situasjon. Vi i AP har - pga den gode kommunikasjonsevne FrP demonstrerer, samt deres økende oppslutning,-blitt tvunget til å fokusere på en SYSTEMKRITIKK på FrP's alternativer.. AP har her NASJONALT en vanskelg jobb i å kommunisere dette helhetssynet, også fordi FrP stritter imot og ikke (naturlig nok) ønsker fokus på konsekvensene av en slik diskusjon.Da taper de jo........ .

I Lier derimot, tror jeg vi har maktet å profilere AP veldig klart. Og det er jo det dette kommunevalget dreier seg om. Gjelder Frp*s sentrale program også i Lier? Skal Lier- e-verk selges? Nøstehagen privatiseres ? FrP har i kommunestyreperioden 2003-2007 vært veldig anonym, unntatt de siste månender da Snurre Sprett Murcussen sprettet opp av hullet.På vårt møte i morgen skal vi mer fokusere på kommunale forhold.Så kom og hør på diskusjonene.

Vennlig hilsen

Mathias B. Dannevig
Mandag 3. september 2007 00:36: Thorvald Lerberg
Hei igjen, Dannevig. Det forrige svaret mitt raste litt fort avsted, jeg fikk ikke engang takket for invitasjonen til møtet, ei heller rettet feil. Men det skal bare et tasterykk til. Jeg skulle gjerne vært på møtet, men må holde en annen avtale. Så har jeg igjen lest din detaljerte og grundige analyse av sider ved Fremskrittspartiet politikk, og hvordan samarbeidet dere i mellom er i Kommunestyret. Jeg skriver vel ut fra helt andre forutsetninger - litt på magefølelsen og litt på erfaringer gjort gjennom et langt liv – og ikke minst ut fra hvordan jeg tror virkeligheten er. Men Liernett er åpent for alle.
Mandag 3. september 2007 18:54: Tom I.
Lerbergs politiske syn skinner gjennom ganske godt her.
Ikke at det er noe negativt av den grunn.
Eller kanskje det er noe satire inne i bildet?

FrP får uansett ikke MIN stemme ved dette valget.
Mandag 3. september 2007 21:34: Thorvald Lerberg
Det var det da. Takk for fine og tankevekkende kommentarer. Hyggelig å bli lest, tenker jeg.
Onsdag 5. september 2007 10:28: Mathias B. Dannevig, Leder Lier AP
Vårt møte med FrP fant sted som planlagt på mandag. Et godt møte. Vi opplevde 2 ordførerkandidater i god form. For Lier Arbeiderparti var det viktig å få klarhet i om den ideologiske FrP politikk som vi ser på Stortinget og i andre kommuner ( men ikke i alle) og i FrP's sentrale program , også skulle importeres til Lier. Jfr mine innlegg ovenfor i denne spalten.

På direkte spørsmål om dette svarte Kjell Olav Marcussen at dette nå var pakket bort, og at FrP i Lier hadde en løsningsorientert og pragmatisk innstilling. Hovedsaken var å få ting gjort.

Javel, ja. Lier AP er helt enig i siste "statement" her - å få ting gjort. Men vi stoler ikke på at FrP har gitt opp sitt sentrale politiske program i Lier, det er nok naivt å tro at FrP's privatiseringsløsninger nå er pakket bort for godt her i bygda.I likhet med alle andre partier, har Lier FrP også sitt grunnsyn. Uansett anbefaler vi folk å holde seg borte fra andre stemmesedler enn Lier Arbeiderpartis egen, og i grunnsyn er FrP's svært, svært langt borte fra denne.

Likevel skal vi ikke legge skjul på at vi den siste tiden har opplevet et mer åpent FrP , som med forslag og innspill , samt støtte til våre saker, gjør det mulig å få ting gjenomført i Lier Kommune. Ting som ikke strider mot Lier Arbeiderpartis grunnsyn, tvert imot.

Derfor annonserer vi at vi ikke skal avstå fra å samhandle med FrP fra sak til sak der dette tjener våre programpunkter og de 2 partier sammen kan få gjennomført gode tiltak for innbyggerne i Lier Kommune.

Så når FrP utfordrer oss på pragmatisk grunnlag, fra sak til sak, skal vi seriøst se på FrP's forslag fra sak til sak. Og vi forventer at FrP ser på våre. Normale relasjoner vil jo da være at slike forslag må drøftes og tilpasses hver av partene. Så det vil sikkert også være saker hvor vi ikke blir enig i FrPs forslag og virkemidler. Og vice versa.

Men poenget er altså at vi ikke her skal behandle FrP så arrogant som de sier Høyre har behandlet dem. FrP skal få samme respektfulle behandling hos oss som Lier Arbeiderparti alltid gir de andre politiske partier. Det skulle bare mangle. Når dette også skjer andre veien, så tjener vi begge Liers befolkning med nye , felles, praktiske løsninger og opptrer som vokne og modne politikere.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode