Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3cdd34d071c00e46ca7c3bee00081564

Etter den sure svie

... kommer den søte kløe, skriver Gunnar Langsrud i ukens petit

Det regnet i går, og det regner i dag. Og mens værgudene rår og slett ikke er på tinderanglernes parti, leser jeg at Siv Jensen forleden dag skred rundt i Drammen iført hvit drakt og gullsko, verdig til når som helst å innta plass ved Kongens bord. Ifølge en forsker er Siv den mest veltalende kvinne i Norge. Ikke rart at den ene etter den andre faller med et brak for den etnisk-norske superstar fra Fremskrittspartiet, som presis vet hvor på magen hun skal trykke velgerne; Kommer Siv til makten får vi lavere skatt, billigere mat, billigere røyk, billigere sprit og alkoholsalg på bensinstasjonene, færre trafikk-kontroller, flere sykehusplasser og m.m.

Nåvel, Siv og hennes fans drømmer om lykken, og drømmen er åpenbart å leve i sus og dus i et paradis på jord. Men dit går jo også drømmene når man snorker. Av og til i allfall. I et sånt lykkeland vil nok mange etter hvert bli liggende våkne om natten og lure på om livets mening er å bli rik, feit og sjølgod. Og det kan føre til at velgerne en dag våkner og sier til seg selv: Nå er vi møkka leie av å være ofre for de evindelige påminnelser om hva det er vi har behov for. Nå er vi overmette på budskaper om hva vi absolutt bør skaffe oss for å kjenne den store lykken. Nå vil vi selv avgjøre hva det er vi har behov for! Det vil bli litt av en dag. For da blir det en finanskrise vi ikke før har sett maken til. Men skal vi tro Leo Tolstoj, som var en klok mann, er det først etter lang lidelse at vi opplever den høyeste grad av lykke. Amen.

En uhorvelig mengde ord skyller ned over oss under en valgkamp, men allikevel sitter mange hjemme på valgdagen i stedet for å gå og stemme. Mens jeg sitter her og undres over hvorfor hjemmesitterpartiet alltid blir så stort, setter en nøtteskrike seg på en stein utenfor vinduet mitt og hviler vingene sine - jeg ser på den og minnes et sitat av den danske humoristen Storm P: Nej, Politik interesserer mig ikke  - maa jeg be om et Par Stykker med Rygeost og en enkelt Snaps - det ved man hva er.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode