Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9a64e02b6cc48addf16f087c4ae7a298

En smak av Edens hage

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, sprek pensjonist, Beito, huring med cirka 30 års botid i Sylling.

Mangt skal man se og høre: I Lørdagsbilaget til Drammens Tidende 17. juni leser jeg at Harald O. Buttedahl vil bli investor og har store planer; Først vil han flytte Rådhuset opp til Poverudbyen, og deretter flytte Asdøljuvet ned til den ledige tomten i Lierbyen. Og for å få nok plass til det han trenger for å gjøre prosjektet ekstra lønnsomt, vil fruktdyrkeren fra Tranby sanere et par nabohus, slik at det kan bygges utrolig mange pølseboder i Lier sentrum.

Harald O. Buttedahl syns dette er en meget god ide og lurer på om noen vil protestere. Og det spørs vel om ikke ordfører Ulla, selv om hun for tiden svever høyt etter å ha klart å overtale Helse Sør til å legge det nye sykehuset til Gullaug, vil sette foten ned og sørge for at verken hun eller naboene hennes i Poverudbyen får oppleve at investoren fra Tranby kommer drassende med rådhuset. Skal denne lite pene bygningen flyttes, bør den vel heller plasseres i grustaket oppe på Lyngås og brukes som fengsel for hvitsnippforbrytere.

Men å flytte Asdøljuvet til et annet sted er en meget god ide; for det ligger, som Harald O. Buttedahl ganske riktig sier, på feil sted, litt bortgjemt og har dårlig parkeringsmuligheter: Mer enn en gang har jeg nemlig etter å ha kommet ned fra juvet, på vei til sykkelen min, for ikke å vekke oppsikt, måttet liste meg forbi en parkert bil der det foregikk noe som sterkt minnet om en olympisk finale i bryting, og tydelig kunnet høre lyder fra den parkerte bilen som fikk meg til å minnes skuespilleren som ble stappet ned i et så tettsittende kostyme i rollen som Romeo at han holdt på å miste bevisstheten og måtte få av seg silkedrakten i en fei for å unngå den bleke død. Her vil kanskje leseren tro at dette er ting jeg har opplevd bare når det var vår i luften, men det er ikke riktig; dette er et naturfenomen jeg har observert fra tidlig i mai til langt ut på høsten, og i all slags vær.

Sant nok hører dette ikke til de virkelig store problemer og kan aldeles ikke sammenliknes med Brustadbua, David Toska og liknende, men mange liunger vil sikkert være enig i at det ville være en stor fordel om man fikk et bedre egnet sted å føre slekten videre fra. Men å flytte juvet ned til den trange Lierbyen, og friste folk til å spise mat som er mindre bra for helsen, det forstår jeg ærlig talt ikke vitsen med.

Nei, - flytt heller Asdøljuvet til vestsiden av Hørtekollen, slik at alle på vei opp til Liers flotteste utsiktspunkt, kan få en smak av denne Edens hage mens de går mot toppen. Og like i nærheten er det mer enn nok plass til alt det en kravfull investor trenger for å få pengene sine til å yngle; i Poverudbyen kan det, uten at noe må flyttes eller rives, bygges et stort antall brukervennlige kosebuer med springmadrasser i, slik at alle som har møtt den store kjærligheten inne i juvet og straks vil ha seg en hyrdestund når de kommer ut, slipper å måtte ligge i en bil og plundre for å få det til. Og for skjønnhetens skyld, bør hver kosebu se ut som en forminsket utgave av skuta Columbus brukte da han oppdaget Guanahani, Cuba og Hispaniola.

I Poverudbyen er det også plass til en stor eplesaftbar. For hva er vel mer helsebringende enn noen glass gravensteinjuice; Etter veldige prestasjoner er det som kjent viktig å gjenopprette veskebalansen snarest mulig. Og siden Harald O. Buttedahl kan levere råvarer til safta fra egen produksjon, burde dette prosjektet kunne bli en meget lønnsom attåtnæring!

Og Valstadhaug kan enkelt bygges om til en fiskerestaurant, der sultne asdølnauter kan spise seg mette på gjedde fra Holsfjorden. Hvis man i tillegg holder Sylling kirke døgnåpen, sånn at alle som føler behov for det, kan få slettet sine synder mot å betale en kommunal avgift; for eksempel 1000 kroner pr. sletting, så vil det sikkert dryppe så meget i kommunekassa at kommunen selv blir i stand til å fylle alle hullene i Vestsideveien med prima asfalt. Og ikke minst: Hvor koselig og avslappende vil det ikke bli for ordføreren å se kjærligheten (eple)blomstre rett utenfor stuedøren!

Ettersom ordfører Ulla Nævestad forlengst har gjort seg fortjent til å få et sted i Lierdalen oppkalt etter seg, vil jeg også foreslå at Poverudbyen blir omdøpt til Ulla Springs.

Forrige artikkel:Jernmannen fra TrøgstadNeste artikkel:Kanada Rundt 2006
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 11. juli 2006 16:14: Anne på Landet
Hehe...Dette hørtes ut som en god idè.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode