Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 50b39a710ac1d39d424954d2f57e0acc

Ukens petit: "Ode til hengekøya!"

Ukens petit er ved Ingvild Prytz Lerberg, Sylling, student, for tiden i Trondheim.

Finnes det noe bedre? Finnes det noe mer saliggjørende? Finnes det en mer optimal følelse av lykke enn det å ligge i en hengekøye og gynge seg gjennom tilværelsens trivielle bekymringer? Neppe.

Etter påskeferien foretok jeg et konkret grep i livet mitt som skulle komme til å forandre hverdagen min drastisk. Det er ikke så ofte noe slikt skjer. Det er dessverre altfor sjelden, særlig med tanke på hvordan man med enkle midler kan snu opp ned på et ellers rimelig stusselig liv. Etter å ha gynget meg gjennom påskedager, pakket jeg min kjære mexicanske mayahengekøye ekstra stor, hengekøyas svar på Newcastle Brown Ale, Hamsun og Mahlers femte, og tok den med til hybelen min i Trondheim.

Bekymringen var derfor stor da jeg etter å ha snakket med et titalls forståsegpåere fikk vite at taket sannsynligvis var av ussel kvalitet og at det aldri ville tåle vekten av en hengekøye, langt mindre en hengekøye med noen oppi. Selv ikke en lettvekter som meg. Men jeg trosset alle advarsler og skrudde i krokene etter nøyaktig måling, hengte opp min hengekøye, ba en liten bønn til en eller annen og klatret forsiktig opp.

Til nå har det gått bra. Taket gir riktignok fra seg noen faretruende lyder en gang imellom, men jeg tenker at opplevelsene jeg har i hengekøya veier opp for et eventuelt ødelagt tak. Forståsegpåerne kan fikse taket. Den tid, den sorg.

Hengekøyer av den sorten jeg har nyter du best på tvers, den er faktisk så bred at jeg uten problemer kan ligge så lang jeg er en hvilken som helst vei og likevel ha masse plass i alle retninger. Køya er slik vevd at den tilpasser seg hele tiden den stillingen jeg ønsker å henge i. Vil jeg sitte, kan hengekøya fikse det. Vil jeg ha støtte i nakken ordner hengekøya det også. Det er uten tvil en intelligent køye, en køye som vet hva jeg vil ha og som gir meg det.

I hengekøya kan jeg gjøre det meste. Først og fremst er den et sted for avslapping og tenking. Med noen puter og et pledd blir hengekøya også et perfekt sted å lese aviser og bøker. Fra hengekøya har jeg god utsikt til tv'en. De ulike liggestillingene hengekøya tilbyr appellerer også til surfing på nettet og oppgaveskriving, tro det den som kan. Alt dette kommer i tillegg til primærbehov som spising og røyking. Jeg har også tilbrakt flere netter i min køye, og jeg tror fullt og helt på at søvnen blir langt bedre når man vugger seg gjennom den. Med litt fantasi er mulighetene uendelige - det er ikke grenser for hva man kan foreta seg i en slik anretning.

Alle burde gå til anskaffelse av et, la meg kalle det møbel, av denne typen. Alle med sansen for det gode liv og kvalitetshvaling. Jeg kan ikke anbefale køyehenging nok. Det er rett og slett den ultimate formen for avslapning og komfort. I en hengekøye har man ingen problemer. Hengekøya er svaret på alt.

Blir du frista kan du jo bare gjøre som jeg har gjort, og bestille en her! Pass på at du har et tak eller et par vegger som tåler vekten av deg, og heng ikke opp din køye om du har mye å gjøre. Hengekøya egner seg riktignok for oppgaveskriving, men det er ikke dermed sagt at oppgavene blir særlig mer interessante av den grunn.

 

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 13. mai 2007 22:16: Tahoe
Selvsagt. -Alle skulle sove, og mest mulig leve i en gyngende seng, men røyke i den, - nei ! Ut og røyk !
Del røyken med miljøet og almuen.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode