Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 31df378f29c57ff461a1a81a95bcf051

En moderne gapestokk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

”Kommenter denne artikkelen”. Slikt tilbud finner du nå som en hale til artiklene i de aller fleste nettaviser. Kjempebra!

Her kan folk diskutere innholdet i artiklene som journalistene skriver. Ikke bare er det en fin anledning til å gi uttrykk for egne meninger, men også til å rette opp eventuelle feil i artikkelen. Det er nemlig ikke slik at alt som står i avisa er sant!

Men det finnes en hake. Kommentarspaltene er nå i ferd med å utvikle seg til en moderne gapestokk, en arena for grove skjellsord og personangrep. Godt skjult bak anonymitetens slør kan man i sitt lønnkammer sitte og skrive nær sagt hva som helst. Redaksjonene stoler på at leserne selv melder fra hvis de opplever noe som støtende eller krenkende. Og selv hvis så skjer, er terskelen for å slippe til i spaltene er tydeligvis svært lav.

Beklageligvis kan en slik praksis føre til at gode debatter forstummer og at mange ikke ønsker å bli omtalt i nettavisspaltene. For hvem vil vel frivillig stille seg opp i en moderne gapestokk hvor folk kan spytte på deg anonymt?

En måte å løse problemet og slik skape konstruktiv debatt, er å kreve fullt navn av den som sender inn kommentar. På den måten kan nettavisene skape et virtuelt speakers corner hvor alle kan se hvem som taler!

Kommenter denne artikkelen. Helst under fullt navn!
Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 5. juli 2006 06:55: Rune Elven
Hjertens enig. Heldigvis har tonen vært god her på Liernett, og vi har så langt kun sensurert bort noen ytterst få innlegg - hvorav alle (4-5?) var annonyme angrep på navngitt person.
Onsdag 5. juli 2006 15:16: Veldig anonym
Trodde redaksjonen sensurerte jeg?!
Onsdag 5. juli 2006 19:20: Rune Elven
Ja, det gjør vi. Alle ting som bryter med norsk lov eller annonyme angrep på navngitt person forsvinner så fort vi ser dem.
Torsdag 9. august 2007 10:35: Knut Røssum
Her er jeg helt enig med Ulla.
Dersom du ikke tør å skrive under med fult navn bør du la være å kommentere.
Du kan ikke regne med å bli tatt seriøst.
her har også redaktørene et ansvar.

Knut Røssum
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode