Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0ec1048835cbadad6eeb08a0af1d99d4

Lier før og nå

Centrum Dagligvare var et begrep i Lierbyen. Nå ser det ganske annerledes ut på samme sted.

Samme sted i 2012. Det er ikke feil bilde. Det er nemlig blitt parkeringsplass der Centrum Dagligvare holdt til fra1964 og frem til for noen få år siden.

Centrum Dagligvare var fortsettelsen av den gamle landhandelen i Meierigården. Den opprinnelige butikken lå ut mot Stasjonstorget. I 1964 kom det et tilbygg til Meierigården, og i tilbygget holdt Centrum Dagligvare til i innpå femti år.

Butikkens eier var Hans Granli, som hadde bestyrt Lier Meieris landhandel i noen år. Senere overtok sønnen Helge Granli butikken, som var i drift inntil tilbygget ble revet og det kom en Kiwi-forretning rett ved siden av.

På det eldste bildet ser vi til venstre Helge Granli og en av hans medarbeidere ved ferskvaredisken. Hvis noen av leserne kjenner medarbeiderens navn, er det bare å legge det inn i kommentarfeltet under artikkelen.

Forrige artikkel:Tilbakeblikk: Uvettige syklisterNeste artikkel:Julaften på to kvadrat
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 22. april 2012 23:25: Odv
Han, heter Bråten og var fra Tronstad oppe ved Sylling. Fornavnet husker jeg ikke farta..
Mandag 23. april 2012 15:23: Paul Christian Justad
John Einar Bråthen er hans navn.
Mandag 23. april 2012 20:57: Tove Kristoffersen
Ja, han het Bråten og drev butikken på Tronstad i mange år.
Tirsdag 24. april 2012 17:14: K.O.Braathen
Det er min far John Einar Braathen, han drev T.Rundbråtens eftf på Oddval samt brevåpneri på Oddval og Tronstad handel i mange år,samt Posthuset på Tronstad..
Torsdag 26. april 2012 06:10: Oddvar Grøstad
Det var jo butikk på Oddevall frem til slutten av 80 mener jeg å huske. Lurer på om ikke han var involvert i det også, i hvertfall sønnene hans drev der.
Torsdag 26. april 2012 06:12: Trond Ellingsen
Det var fortsatt mulig å kjøpe en halv agurk på denne tiden (se til venstre på kjøledisken) Forøvrig het driveren av "Oddevall meieri" Rundbråten. De bodde i 2. etasje over butikken.
Torsdag 26. april 2012 06:12: Trond Ellingsen
Det var tett med kolonialforretninger i Lierdalen. Både Oddevall, Sjåstad, Meren (2 stk) og Egge hadde egne forretninger. 100 trofaste kunder måtte en ha for å overleve i kolonialbutikk. Går ikke lenger det nei!
Torsdag 26. april 2012 06:14: Marit Dale
Men etter at Rundbråten slutta så var det vel en fra Tronstad som tok over mener jeg å huske! Husker Oddevall Meieri fra den tid de tok i mot melk der, og en skikkelig landhandel.

Det var noen hyller bak døra og der var det forskj. kjøkken- og gaveting og mye annet. Der sto det ei nydelig melkemugge fra Figgjo (?) og som vi kjøpte til mamma i julegave. Det er over 50 år siden og mugga har jeg stående i et glasskap til pynt! ;)

Husker også at jeg var med pappa og henta melkespann rundt på gårdene med hest og vogn og som vi leverte på meieriet, dette gikk på rundgang på gårdene.
Torsdag 26. april 2012 06:22: LIERNETT
Bildet fra Centrum Dagligvare i Lierbyen har resultert i mange kommentarer både i Liernetts kommentarspalte og på Facebook, der også mange har lest og kommentert artikkelen. De (foreløpig) fire siste kommentarene til artikkelen er hentet fra Facebook.

Hvis noen av leserne våre har bilder eller opplysninger om andre nedlagte butikker i Lier, ber vi dem ta kontakt med knut@liernett.no
Torsdag 26. april 2012 08:10: Thomas Rundbråten
Husker godt at vi samla flasker på veg hjem fra Oddevall skole som vi panta hos Braathen og fikk Bugg:) Også kjøpte vi all syltestrikken han hadde akkurat i den tida alle skulle safte og sylte. Var nok litt pøbel den gangen. Forøvrig var det min fars onkel som drev Rundbråten landhandleri før Braathen tok over.
Torsdag 26. april 2012 10:04: Christian Helgesen
Ja, de som jobbet på Centrum glemmer jeg aldri. Jeg jobbet mange år for Hegnar's fisk, så der har jeg levert mye fisk når jeg kjørte Lier ruta...;o)
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode