Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1f47eb4362154a5e5c862cf0dc507ecc

Lier før og nå

Helgerudbakken var en av mange hoppbakker i Lier for noen tiår siden. Senere forsvant mye av interessen – og de fleste bakkene.

Samme sted våren 2012

I de første etterkrigsårene nådde hoppinteressen de store høyder og hopperne de store lengder. Rundt omkring i Lier var det mange hoppbakker, og ivrige ungdommer klatret høyt opp på lett vaklende stillaser før ropet "Er i farta" hørtes av de mange tilskuerne, som raskt vendte blikket mot hopp og unnarenn i håp om å overvære en ny bakkerekord.

Bakkerekorden i Helgerudbakken var etter pålitelige utsagn 46,5 m og skal ha vært satt av Helge Jagland et par år etter krigen. Dessverre ble det visstnok ikke tatt noen bilder ved den anledningen, men vårt sommerbilde fra 1947 har også en historie.

Bildet ble tatt av en ung danske som etter fem krigsår ville ut i verden. Han bodde langt sør på Jylland, og Tyskland lå nærmest, men dit var det ikke lov å reise. England var også en drøm, men han kunne ikke engelsk. Dermed gikk reisen nordover med Peter Wessel til Larvik og videre på sykkel til han fikk noen ukers sommerjobb i Lier.

Helgerudbakken gjorde et sterkt inntrykk på den unge dansken, som fotograferte bakken og klebet bildet inn i et album med fotografier fra den spennende reisen til Norge. Dermed ble et lite stykke lierhistorie bevart langt borte.

Forrige artikkel:- Reddet Liers æreNeste artikkel:Kjør utenom!
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 17. september 2012 12:37: Kommentar på Facebook
Så fint at vi som ikke levde da eller ikke bodde i Norge den gangen kan få vite om historien til vår kjære kommune. Jeg er glad i (å se på) skihopping så det er litt synd at det er mindre kultur for det nå, men til gjengjeld er det utallige valgmuligheter idag som ikke fantes før.
(Kommentaren over er publisert på Facebook der Liernetts artikler publiseres automatisk. Kommentaren er anonymisert av Liernett, men lesere med tilgang til Facebook vil kunne se hvem som har skrevet den.)
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode