Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0503656c1c9bde2cf0f49cc909515654

Lier sett fra luften

Flott ny gavebok full av detaljrike bilder fra de fleste delene av Lier.

”Lier sett fra oven” er tittelen på en flunkende ny bok. Som navnet sier, gir den leserne innblikk i hvordan Lier ser ut når man tar med seg kamera opp i et fly som svever over bygda. Boken inneholder en mengde gode, skarpe og detaljrike bilder.

De aller fleste bildene er tatt i løpet av 2012, og noen ganger er det brukt 50-60 år gamle bilder til sammenligning. Noen få bilder har nærmest kunstneriske kvaliteter, og de aller fleste bildene er fullt på høyde med og oftest bedre enn det man ser i tilsvarende publikasjoner.

Boken er på 144 sider, og bildene er gjengitt i opp mot A4-størrelse og til dels som oppslag over to sider, noe som medvirker til at det er mulig å få med seg mange detaljer selv når et bilde dekker et område med et hundretall boliger.

Lasse Tur har tatt bildene.  Odd Helge Brugrand har skrevet teksten i samarbeid med Lier Historielag. Tekstene er korte og gir stort sett grei og relevant informasjon.

I et slags forord blir boken uforbeholdent anbefalt av så vel ordfører som rådmann, faktisk så uforbeholdent at det tidvis kan se ut som om det er kommunen som er utgiver (”Reisen vi tar deg med på …”) Både ordfører og rådmann har til gjengjeld fått vakre portrettbilder under forordet. Begge bør forøvrig sette pris på at forordet er omtrent det eneste i boken som ikke er oversatt til engelsk.

“The area by Egersand are a great residential areas”
Tekstene er supplert med et forsøk på oversettelse til engelsk, men forsøket har ikke falt heldig ut. ("Det viser den buktende Lierelva … / It showes the bays of Lierelvea …"). Oversettelsen er dessverre slik at det må føles pinlig å sende boken til engelsktalende. Så ikke gjør det, men kjøp for all del boken likevel. Bildene er vel verdt det. Og den er aldeles utmerket som julegave til slekt og venner i Lier og øvrige norsktalende områder.

Boken vil snart være til salgs hos bokhandlerne i distriktet. Den kan også kjøpes på Lier Bygdetun.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode