Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 97ce3644a979cd53620cc58f34319399

Lier trenger en ny visjon.

Den grønne fargen signaliser så mangt. Jeg har fulgt og deltatt i nok debatter der visjonen blir trukket opp som trumfkort for det aller meste. Spørsmålet er om visjonen virker som en visjon bør virke.

Grønne Lier.  En god visjon? En presis visjon? Samlende? Hvilket retningsvalg signaliserer den? Defensiv? Offensiv? Hva er målet og hva betyr den for deg?

Den grønne fargen signaliser  så mangt. Jeg har fulgt og deltatt i nok debatter der visjonen blir trukket opp som trumfkort for det aller meste. Fra benkevarmere i Frogner kirke til tøybleier til barnefamiliene.  Og ofte som vikarierende motiv.

På kommunens  visjonsside (grønne Lier) ser jeg bilder jeg ikke skulle tro var tatt i bygda mi. Og jeg må lese mye for å forstå.

Spørsmålet er om visjonen virker som en visjon bør virke.  Samlende, angripelig og retningsgivende. Jeg synes ikke det.

Mitt inntrykk (og erfaring) er at det er lite håndgripelig og drivende for kommunens tjenesteapparat. På skolesiden f.eks.  Der la vi til at skolene skal være miljøsertifisert for å støtte visjonen (ref. Kvalitetsplanen for Lierskolen). Bra det, men vi trenger en visjon som fanger bredere og trekker oss videre på flere områder!

En visjon skal forteller hva som er vår ”drøm”, og trekker dermed opp det overordnede målet og kursen for alt vi gjør til daglig. 

Grønne Lier….. vi trenger en  fargeløs glassklar visjon!

Hva mener du? Og hvorfor?

Hva med Aktive Lier?

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode