Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b4381157f781cc3195d731affc947fa1

Guttekonferanse på Sylling skole.

Det forsømte kjønn. Det kan virke slik når vi leser at guttene blir stadig mer akterutseilt

Jenten overtar høy posisjoner i samfunnet, lever lenger, trenger seg inn i styrerom og fyller opp høyskoler og universiteter. Guttene har nok med å fylle fengslene, figurere høyt på drapsstatistikken og bli offer for alle slags livsstilsykdommer. Det er farlig å være mann Og hvorfor har det blitt sånn? I de grunnleggende leveårene blir det meste lagt opp på jentenes premisser. I barnehage, barneskole og grunnskolen er rollemodellene som skal prege barn og unge stort sett jenter. Alt skal sees fra jentenes synsvinkel. Til og med på toalettet der forskjellen er lett synlig, skal det gjøres likt - og gjett hvordan? Er det rart gutter blir forvirra og bruker mye at resten av livet på ulykkelig søking etter en tapt identitet.

I fjor arrangerte Sanitetskvinnene i Ler i samarbeid med Lier kommune jentekonferanse på Sylling skole. Der fikk jentene drive med det de helst ville uten å bli forstyrret av masete gutter - som ville gjort noe helt annet. Det ville Kulturkontoret gjøre noe med og gikk ut til alle 9. og 10. klassingene med tilbud om en tilsvarende konferanse der guttene skule få sitt. ”Å, Herregud, nå blir det bråk? Jo. Vi hører hjertesukkene fra kvinner som har dårlig erfaring når det gjelder å påvirke gutters valg og prioriteringer.

Nå har guttene langt på vei selv fått være med og styre aktivitetene. Det kan vel sies at guttene har en del ekstravagante ønsker som vanskelig lar seg oppfylle på et trangt kommunebudsjett. - Men vi har fått en bra meny, sier Ellen Ovenstd, kulturkonsulent i Lier kommune. I tillegg til aktivitetene vil det være stands omkring på skolene, interessante foredrag og mat og drikke. Men altså det må  bare ikke bli for heseblesende. Vi leser at Kardemommeloven gjelder hele dagen. Helt greit. Bare ikke tante Sofie blir med – kanskje er det en dag uten småkjeft og mas gutta trenger aller mest?

Ellen Ovenstad fra Kulturkontoret

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 21. oktober 2006 19:58: Hoh
Her skal det fader meg bli bråk! :-D
Søndag 22. oktober 2006 01:51: Nick S.
Har dere lagt ut en tekst uten å lese igjennom nå igjen? Kan dere ikke bare bruke de fem ekstra minuttene det tar å lese igjennom teksten én gang til og luke ut skrivefeil. Ville gjort det mye enklere for oss lesere å faktisk lese det som blir skrevet. Uten å måtte gjette hva som egentlig skulle stått der. Sikter bl.annet til: "Det kan vel si e at guttene har en del"....
Søndag 22. oktober 2006 12:22: Thorvald Lerberg
Takk for hjelpen, Nick.Jeg kom i skade for å legge ut en kladdversjon. Håper du leser alt på nytt
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode