Fritidsmesse for funksjonshemmede på Lierbyen skole
Det er noe med oss alle, men hos noen er det mer synlig. Som hos mennesker med en funksjonshemming av et eller annet slag. Målet må være å gi alle et mest mulig likeverdig liv. Og det skal ofte ikke så mye til.
Knut Elling Granåsen med kyndig hjelp til Ulla Nævestad
Sist lørdag var det Fritidsmesse for funksjonshemmede på Lierbyen skole. Ute i høstsola hadde de forskjelllige hjelpemiddelfirmaene stands. Og interessen var stor for alt som fantes av tilpasset utstyr.
Gratulerer med kulturprisen, Liunggjengen!
Her ser vi Yo-Yo band i aksjon
Lekre sykler med to, tre eller flere hjul, spesialbygde skikjelker og utallige rullestolvarianter vekket nysgjerrigheten hos alle, men mest hos dem med sans for tekniske finesser. Flere modeller er utarbeidet av handikappede med et overskudd av Reodor Felgen gener. Knut Elling Granåsen, rullestolbruker, er ansatt i et hjelpemiddelfirma. Og ettersom han bokstavelig talt kjenner hvor skoen trykker, har han kommet med forslag til forbedringer på modellene og dermed vært med å gi mange handikappede bedre livskvalitet.
Yo-Yo band fra Liunggjengen
Ordfører Ulla Nævestad kunne ikke dy seg. Hun måtte bare prøve og fikk god hjelp av Granåsen til å finne seg til rette i en trehjuling med flere enn tjue gear og elektrisk motor i navet.
Erik får litt hjelp med styret av pappa Trond Arne Johnsen
Anne Kirkenær Mortvedt er initiativtaker til messen. Til daglig leder hun virksomhetshabiliteringen i Lier kommune, men er også leder for PUFF, et prosjekt som litt fleipete sagt skal gi unge funksjonshemmede et puff framover
Ski med tilbehør
Det er ofte problemfylt å leve med – og ikke minst sammen med mennesker med handikap og ofte søker familier med handicappede barn til kommuner som legger forholdene til rette for dem som ikke er helt A4. Lier kommune sto lenge høyt på listen over kommuner med slik tilrettelegging. - Vi merker at dette har forandre t seg, sier Anne.
Åsne -og May Alstad fra Tranby skolekorps
- Tilliten til kommunen er ikke som den var. Mye på grunn av at folk blir forvirret med hensyn til hvor de skal henvende seg for å få støtte. Nå er vi i gang med et tverrfaglig prosjekt som ideelt sett skal bedre tjenestene til flere brukere til lavere kostnader.
Kari Bjørnå og Egil Andersen snakket varmt om terapiridning
Messa er ment som en møteplass der foreldre skal få svar på spørsmål om hvilke muligheter barna har. Kan mitt barn være med? er gjerne spørsmålet som dukker opp. Derfor var mange frivillige organisasjoner invitert, og mange var på plass i gymsalen på Lierbyen skole.
Rune falt for både pistol og gevær
Både idrett og korps har åpnet døren for funksjonshemmede, og messa ga oss et innblikk i hvilke tiltak foreningene har gjort for å tilpasse aktivitetene til barn og unge med spesielle behov. Anne hadde gjerne sett at flere organisasjoner hadde stilt opp, men er godt fornøyd med arrangementet. Hun håper at lignende arrangement i framtida skal være med å senke terskelen i organisasjonene slik at mennesker med ulike funksjonshemminger blir en helt naturlig del av det rike organisasjonslivet i Lier.
Gina og Mari fra 8. klasse på Lierbyen skole ta en sykkelpause fra arbeidet i kantina