Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 982d8b6f6747fe4196dd21265037551d

Pilotgalleriet med inspirerende utstilling på Tranby

Over en lav sko på Tranby. Skomaker ble ved din lest. Det var før det. Den som i dag satser på å livnære seg som skoreparatør, kan risikere å gå skoa av seg. Det er lenge siden halvsåling var en del av grunnskolens sløydpensum. Likevel lot niende klassingene ved Tranby seg inspirere av skoutstillingen og laget fottøy av alle slag som vel neppe noen gang får bein å gå på (med)


Anne Swift i midten viser fram noen av produktene Foto:Thv.L

Anne Swift er kreativ formingslærer ved Tranby skole. Her forteller hun om en utstilling og hva den førte til av skapende aktivitet blant niende- klassingene.


Thv. L

Skoutstillingen på Tranby skole har sitt utspring og idé i fra vandreutstillingen ” Over en lav sko” fra Pilotgalleriet ved Drammens Museum. Vandreutstillingen har vært innom alle skolene i Lier og er et bidrag fra Den kulturelle skolesekken. ”Skolesekken” skal gi alle barn i Lier en god kulturell ballast i form av opplevelser, kunnskap og egenaktiviteter knyttet til kulturfag.


Thv.L

Etter en undervisningstime hvor elevene fikk se på sko fra 1700-tallet og fram til i dag, fikk elevene på 9-trinn oppgaven å lage sin egen sko. Sko kan fortelle mange historier om hvem vi er, hvordan vi lever våre liv og hva vi er opptatt av. Alle mennesker forholder seg til sko.


Foto: Thv.L

Elevene fikk boltre seg i forskjellige materialer og fantasien var upåklagelig. Skumgummi, hønsenetting, papp, linoleum, pusestoff, maling, plast, maljer, kuler, lær og tre ble til de lekreste sko. Ingen sko skulle bli lik og det ble stilt som betingelse at skoen skulle kunne treés på foten.


Thv.L

Oppgaven engasjerte elevene og vi måtte utvide tidsbruken til 6 undervisningstimer. Alle skoene har vært utstilt i inngangshallen på skolen.


Foto: Thv.L

Tekst: Anne Swift


Foto: Thv.L


Foto: Thv.L


Thv.L

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode