Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8fe4f92ff12a7171d2294d93966111bc

Hans Martinsen på gamle trakter

Hans Martinsen besøker gjerne gammelskolen på Øverskogdagen

Hans Martinsen vokste opp på Øverskogen og gikk på Øverskogen skole.

I 1948 da han gikk i sjette klasse, laget klassen en egen julebok sammen med sjuendeklassingene. Skolen var tredelt og i sjuende og sjette klasse var det 13 elever til sammen. . I alt var det rundt 30 elever på skolen da boka ble laget.

Det var vanlig at elevene til lærer Torstein Eggum som hadde de største elvene, laget en slik bok der alle bidro. Boka er fylt av tegninger, fortellinger og dikt, og er en interessant dokumentasjon på hva elevene fikk til den gangen. Liernett har lest boka og er imponert over både form og innhold. Elevene skrev pent, fortellergleden var stor og inspirasjon til fortellingene fikk de i nærmiljøet.
Lærer Eggum bodde i læreboligen oppe ved hovedveien. Han dyrket poteter og grønsaker og hadde dessuten ku -  små privilegier som var vanlig blant lærere som underviste på landsbygda. Hans Martinsen gikk  på skolen annenhver dag og ser tilbake på skoletiden med glede. I friminuttene slo elevene ball om sommeren og gikk på ski når det var snø.

Disiplinproblemer husker han ikke. Om morgenen var det bønn og sang med akkompagnement av Eggum på orgel. Ute på veggen hang skoleklokka, og veggene inne var dekorert med skiskjold som elevene hadde vunnet i konkurranse med elever fra Sylling og Nordal. De kan du fortsatt se på veggen over scenen i forsamlingslokalet

I dag bor Hans i Hasselbakken, men tar seg gjerne en årlig tur tilbake til gammelskolen, som forøvrig ble nedlagt på begynnelsen av 60-tallet.

Forrige artikkel:Nådd toppunktet?Neste artikkel:To informasjons-guider
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode