Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c977586e2a241a6c0c19afac0667160c

Kjartan Ruud hedret

An "Englishman" blant liunger.

Etter 40 år ble han hedret av Eastbourne Rugby Clubb. Ikke for sin innsats på banen, skjønt han har utmerket seg innenfor flere idretter, men for i mange år å ha brukt klubbens lokaler som en base til en sommerskole for nesten 2000 lierelever. Han er den som utvilsomt har gjort mest for å spre kunnskap om engelsk språk og kultur blant liunger helt fra 1970 og til i dag.

I gangen på Rugger`n vil det ,selv etter at Ruuds språskole er gått over i historien, henge en plakett som forteller om virksomheten han har ledet der.  I fjor  hadde Victoria, en av lærerne, i samarbeid med Rugby klubben lagt opp til en beskjeden feiring i anledning jubileet. 
Torsdag,  den siste uka av oppholdet, møtte elevene som vanlig til undervisning kl.9.45. I små flokker kom de fra forskjellig deler av byen og  over grassletta som førter fram til klubblokalet. Ingen kom for seint, men mange var merkbart trøtte etter hektiske dager langt hjemmefra.    På timeplanen stod dagbokskriving, evaluering av prosjekter, litt sang og noe engelsk litteratur.

Men slik gikk det ikke. Victoria, engelsklæreren hadde i samarbeid med Ruigby klubben gjort i stand til en moderat feiring av den anglofile liungen. Det begynte med høytidelig overrekklse av plaketten med inskripsjonen: "Kjartan Ruud Commemorating 40 years of Lier Student Groups 1970-2010." Så fulgte et slips i klubbens striper og farger, dessuten en bordklokke som elevene hadde spleiset på. Etter at gaver var gitt og godord sagt, var det kake, med et bilde av årets deltakere trykt i marsipanlokket ,  champagnebrus og hurra for lederen vår.
I år ble det ingen tur til Eastbourne. Det var ikke nok påmeldte. Til neste år prøver Ruud seg på nytt. Opplegget blir etter velprøvd mønster, og er først og fremst rettet mot elever som har avsluttet niende klasse. Kjartan Ruud vil holde et orienteringsmøte på Høvik  utpå høsten. Følg med på skolen - og også her i Liernett.

1/5 (_forside.jpg)
2/5 (artikkelbilde.jpg)
3/5 (kake.jpg)
4/5 (kjartan-thv.jpg)
5/5 (klokke.jpg)
Forrige artikkel:Musikal på Lierbyen ungdomsskoleNeste artikkel:I grønn ledelse
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode