Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

1. mai på Hegg gjestgiveri

Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti samlet folk til alvor og fest

Det var kanskje ikke så dumt at værgudene tvang de frammøtte på Arbeiderpartiets og Sosialistisk Venstrepartis fellesmarkering av 1. mai til å søke ly innendørs. Så slapp de å bli distrahert av fuglekvitter, forstyrrende vindsus i øregangene og ruteflyet til Bergen.

Dette var nemlig en dag med mye innhold, formen kom i annen rekke. Og Bygdetunets utendørskvaliteter blir det rik anledning til å nyte seinere i sesongen. Alt foregikk på gjestgiveriet. Ikke siden salige Even Hansen Hegg drev restauratør- og losjivirksomhet i huset for snart 200 år siden, har det vært slikt liv og røre i stuene, trapper, gang og kjøkken. Minst et par hundre var innom og ble traktert med suppe, vafler og mer til. Dessuten fristet et bord bugnende av lekre fairtradeprodukter.

I andre etasje prydet fargerike og talende faner fra forskjellige deler av arbeiderbevegelen i bygda bakgrunnen for talerne som en etter en tok ordet og ga oss en leksjon arbeiderbevegelsens grunnprinsipper.

Leder for Kirkens bymisjon i Drammen, Sigmund Ruud, snakket om kristendom og sosialisme. På mange måter to sider av samme sak. Det handler om solidaritet, det å verne om alle som faller utenfor. Kort sagt det å ta i bruk godheten som førende prinsipp. Så får en være enige eller uenige om hvem som opp gjennom historien har vært mest prinsippfast når det gjelder den saken.

Arne Nærva kom naturligvis inn på naturvern og vår soleklare plikt til å ta vare på miljøet. Det som Ruud hadde kalt vårt forvalteransvar. Nævra regnet opp en del begreper og ord som er på liberalistenes svarteliste, men som absolutt må få et positivt meningsinnhold hvis vi skal lykkes i kampen for å redde miljøet. Vi må avgiftsbelegge miljøforurensning, og vi må få en mer aktiv regulering av miljøarbeidet fra statens side. I det hele tatt, her må det ikke bli opp til den enkelte.

Innimellom var det underholdning fra Rockeverkstedet og Lier Kulturskole.

Torbjørn Jagland, dagens hovedtaler, drar i gang med et par historier som går rett hjem hos en lydhør forsamling. I en engasjerende og velformulert tale binder han sammen det både det Nærva og Ruud har vært inne på. Han vektlegger vårt demokratiske skolesystem som en forutsetning for den velstanden vi har oppnådd. I motsetning til mange andre har han ikke lagt seg på den populistiske linja som i det siste har arbeidet for å rive ned enhetskolen, og skille klinten fra hveten i skolen jo før jo bedre. - Det at kunnskapen blir spredd til alle, skaper virksomheter som danner grunnlag for vekst og velstand, sier Jagland. Jeg må tenke på Tyskland som vel tidlig hadde et skolesystem som ga muligheter til den enkelte, og som resulterte i teknologiske mirakler og generell velstand. Men Jagland trekker fram respekten for mennesket som en annen forutsetning for velstand. - Hvis ikke menneskeverdet gjelder alle, vil det til slutt ikke gjelde noen. Og dermed er det fritt fram for ondskapen som jo er en del av tilværelsen. -.Det lærte jeg av forbundskansler Willy Brandt, sier Jagland.  Han avsluttter med å trekke fram at det i  Norden og Europa  for øvrig er utviklet modeller fror styring og samarbid som absolutt burde globaliseres .

Og hva var mottoet for dagen? "Globalt ansvar".

Sett med skoleøyne holdt han seg til oppgaven.

Hva var vi opptatt av i fjor, les her: http://www.liernett.no/?artikkel=1465

1/31 (DSC_0004.jpg)
2/31 (DSC_0006.jpg)
3/31 (DSC_0007.jpg)
4/31 (DSC_0010.jpg)
5/31 (DSC_0013.jpg)
6/31 (DSC_0017.jpg)
7/31 (DSC_0023.jpg)
8/31 (DSC_0027.jpg)
9/31 (DSC_0029.jpg)
10/31 (DSC_0036.jpg)
11/31 (DSC_0044.jpg)
12/31 (DSC_0046.jpg)
13/31 (DSC_0050.jpg)
14/31 (DSC_0051.jpg)
15/31 (DSC_0054.jpg)
16/31 (DSC_0057.jpg)
17/31 (DSC_0058.jpg)
18/31 (DSC_0059.jpg)
19/31 (DSC_0060.jpg)
20/31 (DSC_0061.jpg)
21/31 (DSC_0062.jpg)
22/31 (DSC_0064.jpg)
23/31 (DSC_0067.jpg)
24/31 (DSC_0068.jpg)
25/31 (DSC_0069.jpg)
26/31 (DSC_0070.jpg)
27/31 (DSC_0073.jpg)
28/31 (DSC_0080.jpg)
29/31 (DSC_0085.jpg)
30/31 (DSC_0088.jpg)
31/31 (DSC_0090.jpg)

2 kommentarer

Fredag 2. mai 2008 11:53: Tron Stad
Tydeligvis enda et vellykket arrangement på Lier Bygdetun, og enda et eksempel på hvor fint det er å ha et slikt samlingssted for nær sagt alle slags aktiviteter.
Fredag 2. mai 2008 12:13: Thorvald Lerberg
Jeg så etter deg, Tron. Stad, men du var vel på arnestdet for bygdas arbiderbevegelse der du mimrende godt plassert på en av de store slipesteinene, så dampen fra koka og hørte kubbens klang og sagbladets lystige hvin. Evig eies...........

Flere saker fra arkivet

Torbjørn Jagland på Bygdetunet

Så kom Jagland. Middels talt langt på dag. Men for han hadde arbeidsdagen vart lenge, og antakelig hadde han alt satt seg utover de bestemmelsene i arbeidsmiljøvernloven som regulerer vanlig folks arbeidstid.

Nævra og Jagland på Bygdetunet

Årets 1. maiprogram byr på en allsidig og attraktiv meny og en av "servitørene" er AUF` eren Emilie Bjaaland Wold som er programleder --

"Da klokka klang" - Lierskolen 200 år

Ordfører Ulla Nævestad og Stortingspresident Thorbjørn Jagland åpnet Skoleutstillngen på Bygdetunet

Glitrende Nykjuadag

Det er fortsatt liv i et 61 år gammelt, dystert krigsminne.

Godt mottatt i Tyskland

Thorbjørn Jagland ble som vanlig ble møtt med kritikk fra norske media. I Tyskland er derimot årets fredspris blitt godt mottatt og oppfattet som inspirerende.

Mintes 17. mai i Lier

Stortingspresident Torbjørn Jagland fortalte om 17. - maifeiringa i Lierbyen som gutt

Nykjuadag i kjent stil

En av to artikler om årets arrangement

Ikke bare velstand

Vi må ikke unnlate å gjøre noe som vi om tjue år vil si at var dumt vi ikke gjorde

Torbjørn Jagland i Tranbyhallen

Det er nå sju år siden jeg skrev om en pedagog blant lærerne på Tranby

Månedens blomst

Månedens blomst til Arne Skattum, avholdt leksehjelper ved Tranby skole

Kjartan Ruud slutter

Torsdag sluttet Kjartan Ruud som lærer ved Stoppen skole. Da hadde han vært ved skolen siden den ble ungdomsskole i 1969

Jagland advarer Kolberg

Thorbjørn Jagland kalte Rosenborg for Norges beste fotballag under valgkampen i 1997. Nå advarer han Martin Kolberg mot å gjenta hans fotballtabbe.

Grønne Lier

- der orkideer dør

Mobbing av Jagland

Med Jagland som leder av Nobelkomitéen, har komiteen gjort mange oppsiktsvekkende valg. Men er den tildels hånflirende kritikken fortjent?

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Voksenopplæringa så rødt

I likhet med mange av skolene i distriktet avholdt også Voksenopplæringa i Lier valg for elever over 16 år

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Takt og tone

- Har et krystallklart regjeringsalternativ

Petter Dreier (Ap) svarer på Ståle Sørensens (V) innlegg om kaos på sosialistisk side

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Overkjørt av Vinmonopolet

- Liers politikere har mistet sin mulighet til samfunnsplanlegging og styring, sier Siri Loe Svere, varaordfører og gruppeleder for senterpartiet til Liernett

Ikke tydelig nok

Vi var ikke tydelig nok, mener Anita Drevdal, førstekandidat og ordførerkanditat for Lier SV etter braknederlaget

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Sammen på Bygdetunet

Lier Bygdetun var igjen en flott ramme rundt arrangementet da LO Drammen og omegn, Lier SV og Lier Arbeiderparti inviterte til 1. maifeiring

Rådmann og pedagog

Rådmannen går inn for 1-10 på Høvik og Stoppen

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Merkevaren musikk

Onsdag og torsdag setter niendeklassingene på Lierbyen skole opp musikalen "Drømmen" i skolens gymsal

Latin, pop, viser og jazz

Lier Musikkverksted inviterer til akustisk musikkafè i dag på Gamle Hegg

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

En lykke å beholde bygningen

- Gamle Hegg har sjel, det er våre ungdommer veldig opptatte av, understreker leder av "Rockeverkstedet", Mari Grimsrud, når det nå er planer om en oppgradering av lokalene.

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

Informasjon fra Lier IL om anleggsinitiativet

Lier IL inviterer til et krafttak for idretten i Lier kommune!

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Månedens blomst til Mari Grimsrud

Septemberblomst til rockens grand ”old” lady

Bruntøyene er klare

Mjøndalens Mads Andrè Hansen, sammen med to andre spillere fra Lier, er klar for seriedebut på fotballens nest øverste nivå --

Stiftelsen Frogner Menighetshus arrangerer bokmarked for sjuende gang

Inntekten fra markedet er med på å nedbetale gjelda til et av bygdas viktigste hus

Kulturminnedagen - 07

Sola skinner alltid på Bygdetunet. Kulturminnedagen til minne om forsamlingshus til bekymring og glede

Nok et KM til Lier

Liers IL s J 13-lag ble også kretsmester på søndag

Tenk nytt!

Det er langfredag, og vi lider. Ute er det ikke-vær. Et transparent skydekke sender et hvitt lys over grimete jorder. Det er en dag da værgudene ikke vil bidra med et stemningsløft. Det er dagen da Gud døde - i hvert fall for et par dager.

Aksjoner

Noen yrkesgrupper har større betydning enn andre. Det er særlig merkbart ved såkalte aksjoner eller også ved streiker. Flyvelederne er en av gruppene med stor betydning for mange.

Dårlig samhandling

- Er det slik at elevene ved Sylling og Hallingstad og Tranby skoler har dårligere forhold for kroppsøving enn elever ved bygdas skoler? spurte Bård Strand i en epost til Liernett denne uka

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Klar for 1. divisjon

Trener Anders Ruud Gundersen (bak i hvit skjorte) jubler med laget. Nå han føler en blanding av glede og lettelse etter at St Hallvard Håndballklubb vant opprykkskampen i dag.

Vi besøker Liers spisesteder: Heg gjestgiveri

På praktfulle Lier Bygdetun tilbyr Heg gjestgiveri grøt og vafler til den som kjenner sin besøkelsestid – og åpningstiden.

200 i hundre

Med sjarme og inspirasjon tok Kjartan Eide nye trivselsledere med storm i Syllinghallen på tirsdag. Ikke rart at koordinator Roar Bogerud kommanderte Eide ut på en æresrunde etter kurset -

Kulturhus NÅ!

Møtet om Kulturhuset har alt ført til debatt på kommentarfeltet i avisa.

Kald vind, men godt besøk

Det var hornmusikk, kjøring med hest og slede, julegrøt, masse folk og stor stemning da ordfører Ulla Nævestad i ettermiddag tente juletreet på Lier Bygdetun under det årvisse og meget populære julemarkedet.

Solskinnsfeiring på bygdetunet

Audun Lysbakken var trekkplasteret, og han skuffet ikke de mange fremmøtte på det felles 1. mai-arrangementet på Lier Bygdetun i ettermiddag.

Siste stikk i Ungdomstrippelen

Fem uttøvere fra Lier IL gjennomførte Ungdomsbirkebeineren på Lillehammer på lørdag i fin stil

Eplefestivalen

En stor festival. Til og med på nasjonalt nivå

Grønne Lier?

Vi tar debatten

Klar hjemmeseier

Lier Cats ` keeper Siri Anfindsen kan smile etter en god kamp mot gamle lagvenninner

Må holdes i live

- Gadafi må stå til rette for det han har gjort, sa Petter Eide, landstyremedlem i SV under 1. maiarrangementet på Høvik skole i går.

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

Kjartan Ruud hedret

An "Englishman" blant liunger.

Eskil Pedersen på Liertoppen

Høyre og Frp så trolig rødt på minst én måte, for på mer synlig naboplass i annen etasje på Liertoppen stilte innpå 20 unge og litt eldre Arbeiderparti- og AUF-medlemmer, mange av dem med røde t-skjorter. Og så kom Eskil Pedersen.

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Anne Karin Nygård på Bygdetunet

Engasjerende innlegg av Anne Karin Nygård, generalsekretær i Norske kvinners sanitetsforening, på "Medlemsdagen" på Bygdetunet sist lørdag.

Spøker det på Lier sykehus?

Populært utfartsssted for dem som søker paranormal aktivitet.

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Styrker ungdomsmiljøet

Ellen Ovenstad fra Kulturkontoret ble populær blant skaterne på Hegg skole i dag.

Det var denti’

Årboka til Historielaget er i handelen. Her har du julegaven på overtid.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Lierskaukoden?

Jakten på den hellige Gra(vd)al resulterte i et vel av uhøytidelig og folkelig livsglede

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Kulturhus nå

Lier trenger et kulturhus. Rådmannen har satt et slikt hus på agendaen. Men arbeidet med et kulturhus har alt vært i gang i to år. Kan vi stoppe nå?

Leder

Noe om tillit og ansvar

Kulturen, ei vekstnæring i hele regionen

Kommentar til redaktør Geir Arne Bores leder i søndagsutgaven av Drammens Tidende.

Hvor går Lierskolen?

For mange år siden ble jeg innkalt til skolesjefen for å snakke om noe av ubehagelig art. Vi hadde ikke noe i mot hverandre, og det alt egentlig skulle dreie seg om ble snart skjøvet til side til fordel for en generell prat om Lierskolen.

Jagland følger opp

Stortingspresident Torbjørn Jagland møter elever ved Briskeby skole og kompetansesenter på mandag

Fjernstyrt lokalpolitikk

For en tid siden fikk vi et anonymt brev fra en som ønsket at vi skulle ta opp raseringen av områdene ved Gjellebekk og også sette fokus på forurensingen av Damtjern

Hva er vitsen med et lokalt e-verk?

I følge gamle tradisjoner, så skal enhver kommune i Norge ha sitt lokale e-verk, som har til oppgave og skaffe innbyggerne strøm. Men etter at det ble åpnet for fri konkurranse på dette markedet i 1991, så har mange kommuner solgt unna sitt lokale e-verk. Etter det jeg kjenner til, så er visst Lier E-verk ikke av de tøffeste når det gjelder pris på strøm til innbyggerne, tvert om så ligger de i klassen for de rimeligste. Og dette er bra.

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Bygdetunet i tenkeboksen

Det hender en debatt går i sirkel, kommer i bane så å si, graver seg ned i en rille og blir der som det berømmelige hakket i plata.

Dumping av katter

Leserinnlegg fra Gry Eilen Karlsen

- Storkoser meg

Det sa Marius Andreassen fra Drammen under St Hallvardlekene. Her sammen med en fornøyd leder, Fredrik Midttun, på Idrettslinja.

- Dette er kun forslag

Det sier en optimistisk Siri Loe Svere i Lier Sp til Liernett i dag om forslaget til ny Norsk Transportplan

Et godt stykke lierhistorie

I boken om Lier Arbeiderpartis første hundre år gir Halvard Reiersgård og hans medhjelpere et meget lesverdig innblikk i både partiets og bygdas historie.

Sylling sangkor 35 år

Lørdag er det jubileumskonsert i aulaen på Syllling Skole

St. Hallvard – et etterspill

Det er ikke bare de store finansakrobatene på børsen som i nedgangstider finner det opportunt å søke statens hjelp når det butter.

Leder

Om å ha litt av bonden i seg

Partitilhørighet ingen forutsetning

Uavhengige Folkevalgte med stand på Lier stasjon.

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

KM til Lier J 19

- Brede Nybråten (på bildet) og Helge Midttun har gjort en utrolig bra jobb for klubben og for jentene, sier styremedlem i Lier IL, Jon Oscar Hennum.

Alternativ transport

Verken klimakrise eller finanskrise ser ut til å påvirke Lier kommune, der medarbeiderne med få unntak fyller opp parkeringsplassene og få ansatte benytter seg av kollektiv transport --

Øverskogdagen 2007

Maimåned er full av merkedager 1. mai, 8. mai, 17. mai og Øverskogdagen

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Gledelig seier

Nicolay Granum var en av flere som spilte stort utover i kampen for St Hallvard i går.

Bilen og mennesket

Bilen er en forlengelse av mennsket sies det - godt det ikke er omvendt, hadde jeg nær sagt. En billedreportasje.