Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e5eaba05a36d21699bf4facef3728b09

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Når man roper i skogen får man svar, heter det i ordtaket. Når man går ut med krass kritikk mot et flertall i kommunestyret og planutvalget får man også svar, det er ingen sensasjon.

Vi tok 3. februar for oss den kontroversielle saken der kommunens folkevalgte talte staten midt i mot og nektet å gi dispensasjon til drift ved ventemottaket på Lierskogen. Som amatørjournalister er det tøft å gi seg i kast med en så kompleks sak. Kanskje burde vi som enkelte har antydet ha holdt oss til små hyggelige nyheter fra bygda, og holdt oss unna slike vanskelige saker? Kanskje burde vi det.

Dog ligger det i Liernetts natur at hver mann eller kvinne skal kunne presentere sitt syn på en sak, uavhengig av om vi er enige eller ikke. Det er også en rett som slår inn for oss som skriver mest på Liernett. I praksis betyr det at det jeg skriver, står jeg for selv – på egen regning. Det har faktisk vært saker der vi har vært uenige innad, og har presentert to forskjellige syn. I den aktuelle saken valgte 3 av redaksjonsmedlemmene å ikke delta i debatten, det burde være ok, men er det det. Kanskje burde vi droppe solomeningene og opptre som en samlet redaksjon?

En annen ting vi diskuterer mye internt er kvalitetskritterier på det vi gjør. Denne meldingen fikk vi fra en yrkesjournalist på Lierskogen:

Samrøre:
I oppslaget "Mye på spill når planutvalget behandler klagen fra UDI" går
det ikke klart fram om det er redaksjonens mening eller representanten for
mottaket som mener det som skrives. Dette er dårlig journalistikkhåndverk.
Det er helt greit at Liernett har sin oppfatning av hva som er den beste
løsningen i saken, men det dere da bør gjøre er å kommentere det på en
slik måte at det framgår klart at det er nettstedets egne meninger. Nå har
dere laget en samrøre mellom mottaksledelsens meninger og deres egne. Det
er dårlig presseskikk.


Naturligvis har han rett. Man lærer stadig i dette faget. Vi setter pris på konstruktiv kritikk og selv om vi er ferske i faget, tar vi også kritikk.

En annen tabbe (eller dumhet om vi fortsatt kan skrive slikt) var å debattere saken i kommentarfeltet. Dette er naturligvis et felt forbeholdt leserne, og vi burde holde oss unna med mindre vi svarer på direkte spørsmål. Når ”Pekka” skriver:

Ok,har fått nok av Liernett! Hva slags avis er det som rakker ned på leserne?! Må få komme med synspunkter. Herved ikke leser av Liernett lenger.

….er det helt på sin plass. Dette er nok en ting vi kommer til å ta til etterretning og lære av.

Jeg vil ikke personlig ta kritikk på min språkbruk. Ord som dass og drite kan jeg stå for. Dette er egentlig bevisst et forsøk på å ta politikernes retorikk ned på ”kall en spade en spade- nivå”. Jeg er naturligvis åpen for innspill på om dette passer seg på ei nettavis, men kommer nok til å bruke ordene i daglig tale også i framtida.

Når Karl Bellen fra Høyre kaller oss ”russeavis” fordi jeg ikke har respekt for et flertall i kommunestyret, får jeg svært lyst til å kommentere at jeg faktisk har et samlet storting, UDI og fylkesmannen i Buskerud bak mitt syn, men jeg lærte som sagt å ligge unna kommentarfeltet noen avsnitt lenger opp og avstår klokelig. Kanskje kunne jeg bladd opp FNs menneskerettigheter og, men nå er russefeiringa over og saken er avgjort.

Nå verken tror eller håper jeg denne saken har vært noe mer enn en debatt. Jeg synes fortsatt politikerne i Lier gjør en god jobb, jeg synes egentlig Karl Bellen er en hederskar og jeg håper Ulla stiller til gjenvalg.

Liernett har som målsetting å fremme politisk debatt. Det er klart det kan gå ei kule varmt i debattens hete, og noen ganger blir man sta og tverr. Da er det viktig at politikere ikke blir så arrogante at de mener vedtak er udiskutable. Da er det også viktig at vi på Liernett ikke blir så arrogante at vi ikke tar kritikk på presentasjonsform.

Vi kommer til å diskutere dette grundig internt, og ønsker også innspill utenfra velkommen. Jeg nevner igjen at alle er velkommen inn i Liernett, og at vi har som uttalt mål å inkludere alle som ønsker å skrive om Liersaker.

Denne saken er den mest leste i Liernetts historie. Det forteller at det er interesse for politikk og debatt. Vi har ikke refusert noen innlegg eller kommentarer, noe som viser at folk er sitt ansvar bevisst og ikke går over streken. I Liernetts historie har vi faktisk bare refusert 3 innlegg – alle inneholdt trusler eller grov sjikane av navngitte personer.

Uansett – alle konstruktive innspill på hvordan Liernett bør utvikle seg er svært velkomne. Vi vokser så fort at vi ser et klart behov for en profesjonalisering av innholdet. Nå har jeg skrevet mye lengre enn man bør gjøre på nett (i følge faglitteraturen). Det skal jeg ta lærdom av.

Rune Elven


Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode