Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b2779279ee2bca79c88e536268cfba48

Krass kritikk av asylmottaket

"Nesset er bare en propagandaagent"

Terje Sagvolden (H) kritiserer UDI, statsråden og pressen. Daglig leder Harald Nesset fikk også det glatte lag da Sagvolden igjen hamret løs på ventemottaket under siste kommunestyremøte.

Saken ble tatt opp som spørsmål, og ordføreren la i sitt svar vekt på at hverken mottaket eller politiet hadde mottatt klager fra naboer, og at det ikke var kjent noen episoder utenfor mottaker.

Bakgrunnen for spørsmålet var en reportasje i NRK Dagsnytt. Reportasjen ble tatt av lufta og NRK Buskerud ville ikke følge opp saken. Det antydes fra flere hold at dette er begrunnet i særdeles dårlig journalistisk arbeide.

Det har vært noen episoder inne på mottaket, og politiet har vært tilkalt for å rydde opp. Sakens kjerne er hvorvidt beboerne utgjør en sikkerhetsrisiko for naboene. Daglig leder har flere ganger understreket at de ikke tar i mot mennesker som er voldelige, men at de tilbyr mat og en seng til asylsøkere som har fått endelig avslag, og er på vei ut av landet.

Sagvolden har flere ganger etterlyst mer informasjon, og har stilt spørsmål om beboerne utgjør en trussel mot mottakets naboer.

Harald Nesset sier til liernett at Sagvoldens kommentar får stå for Sagvoldens regning. Terje Sagvolden har ikke vært i kontakt med mottaket, eller på mottaket siden det åpnet, men han er i følge Nesset hjertelig velkommen til å ta kontakt om det er noe han lurer på. Han støtter forøvrig ordførerens og lensmannens beskrivelse av situasjonen.

Mer om saken på kommunens hjemmeside
Videoopptak av ordførerens svar og Sagvoldens innlegg

Relaterte saker på Liernett

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode