Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Kunnskapsrik og optimistisk

Det er bare to av de mange honnørord om forskeren og lokalpolitikeren Terje Sagvolden. Hans bortgang har vakt stor sorg hos alle som kjente han i Lier.

- Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at kommunestyremedlem Terje Sagvolden er død, 65 år gammel, sa ordfører Ulla Nævestad til Liernett  etter dødsfallet onsdag kveld.

- Terje kom inn i kommunestyret på Lier Høyres liste i 1999, og har vært medlem av kommunestyret fram til sin død. I løpet av disse årene har han i tillegg i ulike perioder sittet i miljøutvalg, undervisningsutvalg, og nå sist i formannskapet, skriver Ulla Nøvestad til Liernett.

- Terje Sagvolden var en stor ressurs for Lier Høyre. Han var svært kunnskapsrik, men også kunnskapstørst. Han var den første til å spørre hvis det var noe han ville vite mer om. Terje hadde et omfattende engasjement, særlig innenfor politikkområdene utdanning og miljø. Han øste gjerne av sine kunnskaper til glede for oss alle. Han var åpen, glad, vennlig og inkluderende i all sin ferd. Savnet av Terje vil bli stort og vemodig. Fred med hans gode minne.

- Det er med sjokk jeg mottok meldingen om Terje Sagvoldens plutselige død, uttaler Nina Johnsen , gruppeleder i Venstre. - Det føles som om det var i går han stod på talerstolen og snakket så entusiastisk om fremtidig teknologi og ”oss unge” som var en del av den. Terje var en mann som behersket det aller siste av moderne ”duppeditter”. Han var også en mann som satt inne med mye faglig kompetanse, men som også hadde den unike evnen til å omforme dette til til egen klokskap.

Likevel karakteriseres hans personlighet mest gjennom den genuine nysgjerrigheten, hans gode humør og optimisme. Terje var svært miljøbevisst og hegnet om det gode lokalsamfunn, og i Venstre var vi ofte glade for en støttespiller i så måte.

Det føles ikke lenge siden vi alle var vitne til den forferdelige ulykken som rammet hans kone Liv. Det var derfor en lettelse for oss at Terje kunne ønske barn og barnebarn fra USA velkommen hjem. Planene hans var klare for hovedstad og nytt hjem. Det er utrolig hvilken brå vending livet kan ta, det er godt at vi ikke kjenner morgendagen. Vi kan lære masse av Terje. Vi kan starte med å nyte livet i dag, ikke sutre og klage og vi kan være fremtidsglade og optimistiske på vegne av våre etterkommere.

Vi lyser fred over Terje Sagvoldens minne.

- Det er med sorg vi i Kristelig Folkeparti mottok dødsbudskapet om Terje Sagvolden, skriver gruppeleder Brynhild Heitmann. - Et flott menneske har gått bort. Han hadde plassen ved min venstre side i formannskapssalen. Alltid opptrådte han med høflighet og menneskelig omsorg, Han var alltid omtenksom og positiv. Politisk gav han plass for andre synspunkter enn sitt eget. Han kjempet for barnas læresituasjon i skolen, og vi husker han som en engasjert, begeistret, kunnskapsrik og interessert politiker. Vi kommer til å savne ham i tiden fremover, men minnes ham med takk. Vi takker for det han har gitt av seg selv, både til oss politikere og Liersamfunnet forøvrig. Fred over Terje Sagvoldens minne.

Forskeren

Terje Sagvolden var professor, dr. philos. ved Fysiologisk institutt, ved Universitetet i Oslo.

Han ble dr philos i 1979. Siden 1993 var han professor ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Han var også professor i bistilling ved Universitet i Tromsø. Han har videre vært adjunct professor ved UMBC (University of Maryland Baltimore County). Sagvolden er særlig kjent for sin forskning på ADHD (Attention Deficit/Hyperactivity Disorder). Han samarbeidet særlig med den amerikanske forskeren A. Charles Catania i bruk av operant atferdsanalyse, også kalt atferdsvitenskapenes 'elektronmikroskop' på grunn av sin sensitivitet, i forskning på ADHD-lignende atferd hos mennesker og dyr.

Sagvolden var særlig opptatt av formidling og hjelp til forskere i utviklingsland. Fra 2005 var han sjefredaktør for det nystartede internett-tidsskriftet ”Behavior and Brain Functions” som utgis av BioMed Central.

Når det gjelder forskningsinteresser var han leder av et nevrobiologisk forskningsprogram hvor modellforsøk utføres i laboratorier og resultatene av disse eksperimentene testes klinisk. I dag er gruppens mest aktive forskningsområde studier av forandringer i hjerne og atferd i forbindelse med ADHD. Til dette arbeidet benyttes dyremodeller som viser mange av de samme forandringene i atferd og hjernens funksjoner som barn med ADHD. De har utarbeidet testmetodikk som egner seg både for mennesker og dyr. Denne metodikken bygger på eksperimentell atferdsanalyse.

1 kommentar

Søndag 16. januar 2011 13:30: Lier Senterparti
Den kom som et sjokk, meldingen om at Terje Sagvolden var gått bort! Tirsdag satt vi i møte sammen og onsdag kveld skjedde det som gjør at vi ikke får møte han igjen.
Terje var en unik person som absolutt har satt spor i det politiske miljøet i Lier. Han var alltid blid og imøtekommende og i møtesammenheng opptatt av å få til de gode løsningene for alle. Terje viste stor glede over sitt daglige arbeid og vi fikk stadig dra nytte av hans kunnskap på mange områder.
Terje Sagvolden gikk så altfor tidlig bort.
Lier Senterparti lyser fred over Terje Sagvoldens minne.

Flere saker fra arkivet

Samlende forkjemper

Det sier Runar Gravdal, SV s gruppeleder, om Terje Sagvolden (på bildet) om innsatsen for Lierskogen og liersamfunnet. Liernett presenterer her flere minneord om forskeren og lokalpolitikeren.

Fremmet demokratiske holdninger og verdier

- Med Terje Sagvoldens altfor tidlige bortgang har Lierskogen-samfunnet mistet en fremtredende spiller i det politiske miljøet, skriver Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård E Strand.

Politikerforakt

Hjertesukk fra Terje Sagvolden

Med vantro og sorg

- Det var med vantro og sorg jeg mottok beskjeden om Terje Sagvoldens bortgang fra ordføreren, skriver rådmann Hans-Petter Christensen i et minneord.

Krass kritikk av asylmottaket

"Nesset er bare en propagandaagent"

Grønne Lier?

Vi tar debatten

Vitensenter et flott tilbud

- Det vil passe utmerket inn i målsettingene for skolene i Lier, sier Terje Sagvolden (H)

Terje Sagvoldens arroganse

Mathias B. Dannevig, leder i Lier Arbeiderparti, svarer på Sagvoldens (H) innlegg

Verdensmester på Egge

Igor Tracz fra Polen vant jaktstarten under VM i hundekjøring i Holmenkollen i går og har ladet hos sin gode venn, VM-deltaker Terje Fugleberg

Høyresiden forvirrer velgere

- og et rungende nei til eiendomsskatt i Lier!

Forlik i veisaken?

Terje Sagvolden (H) kommer med et motinnlegg til Dannevigs fremstilling i pressen av saken om RV23

Føler oss veldig involverte

Det sier leder i NMK Lier, Terje Hennum, etter ulykken på Gardermoen, der en av klubbens medlemmer mistet livet.

Snørr og barter, - et vanskelig skille.

Av ordfører Ulla Nævestad

Konkurranser på snø igjen

- Vi er klare for å kjempe igjen, sier hundekjører Venke de Lange som sammen med liungen Terje Fugleberg vil få internasjonal konkurranse på Hamar i helgen.

Tiendeplass i EM

Venke de Lange med sin 10. plass klarte ikke å avansere nærmere medaljeplass under dagens kjøring i EM i hundekjøring.

Lokalhistorie i påsken

Vi har ingen kriminalnovelle eller et spesielt fokus på krim denne påsken. Men redaktør Terje Bautz sender oss stadig stoff fra Den elektroniske historieboka. Det har vist seg å være populært blant leserne.

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

Flere medaljer?

Terje Fugleberg fra Egge med tre gull og et sølv fra tidligere mesterskap er usikker på egen form før helgens EM i hundekjøring på barmark i Tyskland, der han deltar sammen med regjerende europamester Venke de Lange fra Reistad

Kjemper om NM-medaljer

Med både EM og VM-titler fra tildligere mesterskap, er Terje Fugleberg og Venke de Lange fra Lier blant favorittene under helgas norske mesterskap i hundekjøring slede på Hamar

Den elektroniske historieboka

Vi vil igjen minne om Den elektroniske historieboka som stadig fylles opp av nye og interessante artikler. Gledelig er det å registrere at en del liunger er ivrige bidragsytere til boka. Dette er et fantastisk historieverk som burde være opplagsverk nummer 1 for alle lokalhistorieinteresserte.

Jan Terjes geografinøtter

Vår petitskribent Jan Terje Nilsen har sansen for faktakunnskap, og utfordrer her Liernetts lesere med 12 geografiske spørsmål

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

"Unyttig kunnskap"

- Begrepet kunnskap har fulgt meg. Å kunne noe som ingen andre vet er fascinerende, skriver Jan Terje Nilsen i ukens petit

Ikke bare grønne Lier

Bestanden av natursvin (homo sapiens) er fortsatt stor, forteller Terje Leigland fra Tranby

Hvem er arrogant?

Replikk til Mathias Dannevig’s innlegg 23. august 2007

Var han til stede under debatten?

Kristelig Folkepartis leder Brynhild Heitmann stiller dette spørsmålet i sin kommentar til Erik Hæres synspunkter på skoleprosjektet på Stoppen

Den elektroniske historieboka

En gave til alle historieinteresserte

Høyredominans

Det gode valgresulatet har ført til at Høyre fikk samtlige fire ledere og to av nestlederne i de nye hovedutvalgene. Høyres Karl Bellen (på bildet) er blitt valgt til leder av det nye planutvalget

Gull og bronse i VM

Terje Fugleberg vant veteranklassen, mens Venke de Lange (th på bildet) og Carina Nilsen (tv) tok hver sin tredjeplass under VM i hundekjøring på barmark i Italia. - Det er noe av det morsomste jeg har gjort, sa bronsevinner Venke de Lange

Slipp elgen frem

En viktig miljøpolitisk oppgave

Dette tjente medlemmene av kommunestyret

Hvilket partis representanter bidro mest til felleskassa i 2008?

- Vanskelig å ta medalje

Det sier Venke de Lange, som sammen med Terje Fugleberg, representerer Lier og Norge under EM i hundekjøring

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

Ny pers og klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling løp inn til femte beste tid i kvinneklassen under Sentrumsløpet

NM-sølv og 4. plass

Venke de Lange sikret andreplassen og Terje Fugleberg tok fjerdeplassen under norgesmesterskapet i hundekjøring i dag

Jan Terjes vinterquiz

Det er siste sjanse å vinne premier for våre idrettsinteresserte lesere ---

Tromsø ble for sterke

Lier Volleyballklubb – Tromsø 1-3

EM i Gøteborg

For 4 år siden var 21 barn og ungdom fra Sylling IF med på Europas største friidrettstevne på Nya Ullevi i Gøteborg. Der er det EM i år.

- Helt fantastisk

Slik blir årets kulturprisvinner karakterisert av Pål Anders Ullevålseter som har kjent Hans Erik Fuglerud i nærmere 20 år.

Liernett.no er kun en amatørmessig blogg

Sagvolden (H) mener det er dumt at Liernett ikke holder mål og dessverre ikke tegner til å bli et forum for diskusjon av politikk i Lier.

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Bilde fra UKM

Terje Leigland har sent oss et nydelig bilde fra UKM

Lier brygge - et gigantisk miljøprosjekt

En elektrisk bane kan betjene hele området og derved fjerne mye av den store miljøbelastningen som veitrafikken representerer.

Drammen-Lier-Oslo til fots for over hundre år siden

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, Sylling

Nyttårs-konkurransen

Nyttårs-konkurranse er ferdig her er vinnerne

Stor takk til Lier

Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann ønsker å sitere en mottaksleder fra Nordre Land for den profesjonelle mottakelsen unge flyktninger har fått av Barneverntjenesten.

Det nye kommunestyret

Disse 49 personene vil ta plass i kommunestyret denne høsten

Ukens lag: Sylling miniputter

Når Liers mest profilerte lag må tenke trening, kamper og poeng kan Syllings miniputter slappe av og nyte ferien i Holmenvika eller på Svangstrand.

Stolt av Lier

Fra før bare gruppeleder, "klatrer" nå opp som varordfører, Nina E, Johnsen, født og oppvokst i Lier, ser frem til å profilere Lier i sin nye rolle.

Et nytt "Giiiiiiiiiiiifstad"

Gruppeleder i Kristelig Folkeparti, Brynhild Heitmann (på bildet), er skeptisk til forslaget om å kjøpe Brøholt.

11-åring debuterer i NM

Allsidige Katrine Fugleberg fra Egge i Lier deltar i wakeskate og wakeboard denne helga

Sjanser til medaljer

Liungene Venke de Lange (på bildet) og Carina Aas Nilsen er nær tettrioen etter første dag i europamestereskapet i hundekjøring i Tyskland

Sommerens geografinøtter

Liernetts lesere ble utfordret med 12 geografiske spørsmål i sommer. Her er kommer konkurransens fasitsvar.

Ny artikkel fra den elektroniske historieboka

Redaktør Terje Bautz har sendt Liernett nok en interessant artikkel

Juvelen i krona i Lierbyen

Slik karakteriserer Nina E. Johnsen (V) kulturhuset i Lierbyen

Pallplass glapp

Et uhell var nok til at hundekjører Venke de Lange fra Reistad mistet sekunder under Verdenscupens andre dag.

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim

Glimt av en ukjent historie

- Var den landflyktige kommunisten Leo Trotskij på besøk i Lier før han ble drept med isøks i Mexico?

Fortsatt pådriver og ledende

Med sin egen avdeling for frukt og grønt er Mega best på økologisk mat

Plass til langt flere --

- Vi registrerer at det er for få som kun går Th Haugmarsjen, mener liungen Per Hægstad i Turistforeningen.

Flere pallplasser for NMK Lier

Det ble både gull og sølv for NMK Lier i lag-NM i motocross

Japaneren som forsvant

Ukens Petit er skrevet av Jan Terje Nilsen.

Løpingens mentale rekreasjon, tvang og rus

Ukens petit er skrevet av Jan Terje Nilsen

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

Liten hundekjører med stor seier

Katrine Fugleberg (10) fra Egge i Lier deltok i Asker Trekkhundkubbs klubbmesterskap onsdag 26. mars. Hun slo til og tok seieren med 35 sekunder foran 2. plassen.

Prisvinnner med stort samfunnsengasjement

Torsdag mottok Andreas Hørthe kulturprisen på Haugestad

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Den digitale historieboka

Terje Bautz har sendt oss ukas nyhetsbrev.

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Jubileumstreff i Lier

- Drammen Tempo klubb markerte sine 15 år med norskproduserte totaktsmopeder og motorsykler i helgen, forteller leder Terje Syversen (på bildet) til Liernett.

Vitebegjærlige seniorer

Senioruniversitets styreleder, Birgit Bellen, har mange interessante foredragsholdere å by på også i det nye året.

To hvite lys

- Når katastrofen rammer står vi sammen.

Tranby-elever i nasjonal litteraturjury

Elever ved niende klasse på Tranby skole er plukket ut til å være med i juryen når vinneren av UPrisen skal kåres

Ukens petit: Sleng deg på livet!

Meningen med livet er å leve det!

Utagerende prester

Ukens petit: Gjennom livet har jeg blitt kjent med flere utradisjonelle prester.

- Kommunen har gitt blaffen

Terje Fugleberg, butikksjef hos Rema i Lierbyen, mener det må tilrettelegges for parkering for kundene i sentrum

Fokus på grønne Lier

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen har fått med seg flere spennende nykommere på laget til kommunevalget.

Kjemper på nytt om medaljer

Venke de Lange er på annenplass og Terje Fugleberg på fjerdeplass etter lørdagens kjøring i NM i hundekjøring i Brumundal i Hedmark

Bør få erstatning

Etter at streiken ble avsluttet vil mange mennesker, som for eksempel foreldre med barn i SFO, kunne ha krav på erstatning --

Et friskt pust

Den attesten fikk jeg etter et kort besøk på et eldresenter i sommer, da en smilende eldre kvinne sa adjø --

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Møkkajobb dagen derpå

Nina E. Johnsen var langt nede etter at Kulturhuset ble begravd tirsdag kveld, men med litt galgenhumor hadde hun litt av hvert å si om sine politiske motstandere etter jobbing i stallen.

Røtter

Ukens petit er skrevet av Jan Terje Nilsen

Kan signalisere kursen

Dersom Høyre velger et samarbeid med SP, Krf og V og utelukker FRP, mener jeg at det er signal hvilken kurs Høyre velger, sier Arbeiderpartiets Tonje Evju til Liernett.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Flertall for kulturhus?

Gruppelederne for både Høyre og Kistelig Folkeparti uttaler seg positivt til å starte prosessen for bygging av kulturhus bygd på en OPS-avtale, men intet er avgjort før gruppemøtene er avsluttet på mandag --

Førjulskonsert i Sylling kirke

Ja, så er plutselig adventstida her igjen! Men ikke fortvil, jula kommer uansett hvor mye vi får gjort eller ikke.

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Sviktet av alle

Den lille gutten Christoffer Kihl Gjerstad ble mishandlet til han døde av sin stefar (A-magasinet Aftenposten 17. april 2009).

Lier kommune svarer godt

Lier kommer på tredjeplass, bare slått av Bærum og Drammen, i en landsomfattende undersøkelse av håndtering av henvendelser fra publikum.

Glad løkkefotball

Gutta på Mester Grønn er mer fornøyd med kamp om lærkula enn stavgang med den gamle løpsdronninga Ingrid Kristiansen

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Nesten tusen på ski.

Hauer`n og skimarsjen 2004: cirka 850 skiløpere frydet seg over perfekte vær - og føreforhold i dag. 357 løpere gikk Thorleif Haugs Minnemarsj (”Hauer`n) og cirka 500 gikk Th. Haugs-marsjen. Som mange har fått med seg var Arne Christoffer Sand fra Sjåstad / Vestre Lier raskest. 28 løpere fra Lier stilte til start fra lierklubbene.

Den indre motor

Denne ukens petit er ved Jan Terje Nilsen

Landbruksministeren til Lier

Skal se på frilandsdyrking av grønnsaker