Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 567848544f208d3a9fdb4ed056624da5

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

Merittlista er imponerende. Han startet som guttunge med hockey og bandy. I Sarpsborg var det et miljø lenge før proffene kom på banen med Sparta Amfi og flere tiår i toppen av norsk hockey. 
 

-          Vi fikk litt hjelp av kommunen med lys og slikt, men vi spilte ikke organisert. Det var bydelslag som konkurrerte, og det var disse som senere dannet grunnlaget for Sparta.

Så var det basket. Jan Terje var med på å stifte lag i både Sarpsborg og Halden. I 1968 var han med på å starte basketforbundet. Da han var rundt 30 var det tid for å skifte beite. I 1980 konkurrerte han for første gang i løping, og siden har han markert seg på mange fronter. Statistikken viser tydelig hvilken karriere vi snakker om.

 Han har løpt 101 halvmaraton på under 1.40. Mange satser bare på mengde, men Jan Terje har også kvalitetsmål. De løpene han har løpt saktere er terrengløp og løp med feil lengde. Forbundet godkjenner dem, men Jan Terje toner dem ned. Den beste tida har han fra et terrengløp i Fredrikstad, men det var noen meter for kort, så  det løpet havner utenfor halvmaratonlista.

  

Han har også 58 hele maraton på samvittigheten, og har deltatt i mange av de store. Han har vært med i New York, Berlin, London, Budapest, Praha og Hamburg. Han løp også i Athen i 96 da de feiret 100-års jubileum for det første OL, for ikke å nevne alle i Skandinavia. Han har løpt veteranVM 2 ganger i Brisbane og Puerto Rico. 

 Jan Terje setter seg stadig nye mål og når dem. En periode på 90-tallet trente han mye, så mye at han helt uten langrennsteknikk staket seg gjennom Vasaloppet og Birkebeineren. Han syklet Vänern rundt på knastedekk (300 km), Birkebeineren på Sykkel og Skarvrittet.

 Statistikken viser at han har deltatt i over 450 løp. Han har konkurrert i alle norske fylker og han har vært i en rekke land.

 Når det gjelder trening går han sin egen vei – bokstavelig talt.

 -          Når jeg flytter til et nytt sted må jeg alltid finne egne treningsløyper. Jeg kjører rundt og planlegger ruter, måler dem så opp og er i gang. Jeg tror det henger distansemerker på trær i Østfold ennå.

 Hva er hemmeligheten? Har du en eller annen vidunderkur eller gode treningstips?

 -          Jeg er ikke fanatisk på noe. Jeg spiser det jeg har lyst på, jeg tar gjerne en øl i godt lag, og jeg trener når jeg føler for det – egentlig er jeg ganske lat. Når det gjelder utstyr er løpere generelt lite utstyrsfiksert. Når du sitter i garderoben spiller det ingen rolle hvem du er, hva du jobber med eller hvilket utstyr du har. Det som betyr noe er hvor langt, hvor fort, hvor mange og hvor lenge.

 Man må sette seg mål. Jan Terje bestemte seg for å se hvor mange ganger han kunne klare turpostkassa på Hørtekollen på ett år. I løpet av en sesong var han der 140 ganger. Nå har en av naboene slått rekorden, og han liker det ikke.

Med flere år som journalist og bidragsyter i bladet Kondis og mange løp i beina kjenner Jan Terje miljøet. Han har jobbet sammen med en rekke personligheter, men nevner spesielt Ingrid Kristiansen.

 -          Hun hadde et navn som åpnet dører.

Nå om dagen er det roing som gjelder. Han ror på Akropolis på Lierstranda, og hevder seg godt i konkurranser. Han har sølv fra NM og jobber seg sakte men sikkert mot 5 millioner meter loggført trening. Det er fra Lier til Kirkenes og et godt stykke hjemover.

Han jobber for tiden på Sylling skole. Han er en av initiativtakerne bak treningsdagboka ”Kondiskortet” som brukes av flere skoler. Han skriver fortsatt om løping i bladet ”Kondis” og er i særklasse på løperbevegelsens historie. Senere i høst kommer han med noen tekster her på Liernett.

  

-          Det er 193 land i verden, men bare 191 er medlemmer i Fn, hvilke 2 står utenfor?

Jeg tipper Øst-Timor og Tibet, begge feil. Jan Terje har systemer for det meste. Man tar utgangspunkt i tall og statistikk – deretter er det bare å memorere, bit for bit. Jeg tester han på et par hovedsteder ingen kan navnet på, Slovenia og Trinidan & Tobago. Riktig svar kommer uten betenkningstid. Jan Terje Nilsen har systemer, han har mål og han når dem.

Bilde fra Kondis.no

Foto: Heming Leira

Forrige artikkel:Nyttårshåp i et nytt landNeste artikkel:Seier på Ringerike
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 4. oktober 2005 23:57: Dag-Frode
Hei
Du er sprek Jan Terje :-)
Fredag 22. juni 2007 17:47: Sandra
Sprek, og utrolig flink lærer!!!
Fredag 22. juni 2007 18:34: C.H
Det kan du banne på at han er ! :-) Jan Terje er en knakanes god lærer også! Vi i 10.klasse kommer til å savne deg, JT
Fredag 22. juni 2007 20:11: H.L.
Han er sprek, en utrolig flink lærer og er også veldig flink til å skrive. Stor petit-skriver på Liernett!
Mandag 25. juni 2007 09:32: Sandra
Og jeg vet at mange i 87-kullet savner han også!!! :)
Mandag 3. desember 2007 11:17: lars=)
Jan terje, du sliter:P
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode