Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 84508d9c5bce5c9f0a593653cb2c742a

Til motocrossens Mekka

Tirsdag reiser liungene Robin Fjeldberg og Jan Olav Lunewski sammen med elever fra Norsk Toppidrettsgymnas til Los Angeles på treningsleir

Jan Olav Lunewski (18) Tranby og Robin Fjeldberg (17), som er elever ved Norges Toppidretts Gymnas avdeling for motocross, smiler bredt om dagen.

Jan Olav på Kraft på Tranby går siste året på Bekkestua, men ett år yngre Robbin fra  Egge har halvannet år igjen. Tøfft er det å kombinere toppidrett med  skolegang. - Jeg trener 15-20 timer i uka, sier Jan Olav Det nytter verken å hevde seg topp nasjonalt og slettes ikke på internasjonalt topplan uten god fysikk. Jan Olav trener styrke og kondisjon vinters tid. Han spiller også litt hockey for moro skyld.
Sammen med seks andre fra NTG og fem andre  får de oppleve alle motocrossutøverers store drøm, nemlig å få reise til Los Angeles i California på treningsleir fra 30 januar til 1 mars. NTG- gjengen skal bo rett ved Lake Elsinore i Corona, stasjonert i et hus som blant annet det italienske ungdomsteamet i motocross pleier å leie, og med kort vei til de fleste store baner. Baneanlegget i Lake Elsinore består av ni cross baner som er oppe alle dager hele året.

Tidligere  motocrossmester med
Treningsleiren er i regi av NTG og det er hovedtrener Roy Snellingen som nå for tredje år på rad introduserer guttene for de mulighetene som finnes der borte hvor han selv konkurrerte i flere år. Hele høsten og vinteren har det stått hard kondisjon og styrke trening på planen for utøverne. Denne sesongen har det også blitt mye mer kjørertrening enn normalt her hjemme på grunn av værforholdene. Men ingen ting kan måle seg med California og de unike banene som finnes der. Det er motocrossens mekka og utøverne på NTG er nå klare for utfordringene som disse banene gir dem. Foruten å trene skal utøverne også kjøre flere løp i Golden states og Golden cup series.

For Jan Olav Lunewski som ble tatt opp på teamet Mxfuture i fjor høst blir dette siste oppladning og finpuss før EM sesongstart som går 31.mars i Castelnau de Levis i Frankrike.

Jan Olav Lunewski kjørte i fjor noen av junior EM rundene, og fikk en 1 plass i junior EM runden i Polen som beste plassering. Sammen med Horten gutten Edwin Pauli(18) er han av de første utøvere som er tatt ut til å fronte denne historiske satsningen, som ble etablert for å gi lovende norske motocrossførere mulighet til å oppnå drømmen om en internasjonal karriere. Mxfuture utøverne har fått mentorer som Pål Anders Ullevåseter og Olaf Tufte med seg, i tillegg til Roy Snellingen er sportslig leder.

Tillit fra foreldrene
Vi møter Tore Fjeldberg og ekteparet Gerd og Terje Lunewski på Kraft et par dager før avreise. Gutta gleder seg naturligvis. - Vi har full tillit til dem, sier  Terje Lunewski. - Tenk, de går hundre prosent inn for sporten. De holder seg vekke fra både alkohol og tobakk.
Både pappa Lunewski og pappa Fjeldberg har vært guttas servicemenn. Og vi aner at de guttaktige fedrene gjerne skulle ha fulgt med "over dammen".
- Vi vil ha god kontakt med dem når de oppholder seg der borte, sier Gerd Lunewski. - Vi har jo Skype vet du, fint å prate med dem direkte. Gerd innrømmer at hun er litt redd når sønnen kjører. - Det er jo 40 meters hopp, så det er jo virker jo litt tøffere i virkeligheten, innrømmer Terje

Her er guttenes prestasjonsliste, Jan Olav: Nr 11 i junior VM, nr 1 i junior EM-runde i Polen, 7 gull i NM, 4 sølv, 1 bronse. ( Se mer på Jan Olavs hjemmeside: www.teamjol.com)

Robin: 3 NM-bronse- og 2 NM-sølv fra  85 ccm -klassen.  Vinner av "Myggjakta" i Sverige med totalt 9 heat-seire på rad. 2. plass i Norgescupen, 2. plass i Youth Championship i Danmark.

Vi håper å viderebringe inntrykk fra guttas opphold underveis


Her viser gutta et dekk som brukes i ørkenen ---


På Kraft gjøres alt klart for avreise ---

Forrige artikkel:Eiksetraveien en utfordringNeste artikkel:Skikarusell på Tranby
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode