Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bd169af1511bf82cde0b42f32262eeba

Favoriserer sluggerboksing

Det mener Finn Ulvund, trener for Drammens Bokseklubb, etter årets NM i juniorklassene i Bodø i helga.

- Finn Olav ( Ulvund, red anm) fikk dårlig "betalt" av dommerne. Han presset motstanderen i alle tre rundene og hadde flest treffere (mange til kroppen) som han ikke fikk poeng for, mener faren Finn Ulvund som er trener i Drammens Bokseklubb.

Han beskriver semifinalekampen slik:
- Han lå under 2-1 etter første runde, 5-3 etter andre runde og etter tredje runde ble resultatet 8-3.
I tredje rundt la motstanderen seg bare bakpå og ville ikke bokse i det hele tatt. Taktisk meget bra kamp av motstanderen som utnyttet maksimalt at han lå over på poeng.

- Vi er litt overrasket over at bokseforbundet legger opp til at boksingen skal dreie seg mest om rå styrke og svingslag som gir poeng, og ikke teknisk offensiv boksing med variasjon av slag både til kroppen og hodet, sier Ulvund.
- Det ble brukt elektronisk poenggivning, dvs. at tre dommere må trykke innen et sekund for at utøveren skal få registrert poeng. Veldig mange treffere blir da ikke registrert som poeng fordi tre dommere ikke trykker samtidig, noe som igjen favoriserer det jeg vil kalle "slugger" boksing, påpeker Ulvund

- Vi fikk se dommerskårene etter kampen og den mest erfarne dommeren i kampen hadde Finn Olav som vinner med dommerskårene 15-12 noe som etter vår mening bekrefter at denne formen for poenggiving ikke favoriserer teknisk offensiv boksing. Finn Olav trodde selv at han hadde vunnet når kampen var over, og ble veldig overrasket over resultatet.

Neste utfordring for ungdommene blir internasjonal turnering i Danmark (Vest Jysk boksecup) den 11-13. desember.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode