Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d6b571e85504f54f64ce2fd282b47713

Førsteplass i østlandscup – Taekwon-do

Kine Langaard Fra Lier vant juniorklassen Østlandscup i Taekwon-do i helga. Etter en spennende finale mot klubbvenninne Annette Wang kunne hun innkassere gullmedaljen. Den som var mest overrasket var Kine selv, som før finalen holdt Annette som klar favoritt og var fornøyd med en eventuell sølvmedalje.


Høye spark

Lier Taekwon- do klubb er en relativt stor klubb i norsk målestokk. De forsynte seg grovt av medaljer i Østlandscup – og til høsten er det NM på hjemmebane.


Liungene samlet

Taekwon- do er definitivt ingen idrett for de selvopptatte eller udisiplinerte. Klubbene er organisert slik at man må delta i en rekke forskjellige aktiviteter for å få lov til å gradere seg til neste nivå. Skal man ha seg et svart belte, holder det ikke å være god. Man må også ta dommerkurs og drive instruksjon for de mindre erfarne klubbkameratene.


Kine og Annette - finale i sparring for junior

For oss som kommer utenfra er dette et spesielt skue. Jeg tror aldri jeg har vært med på et så lavmælt idrettsarrangement. De eldre tar seg av de yngre og alle støtter klubbkamerater fra sidelinja, selv om mange selv skal ut for å sparre om bare noen minutter.


Første og andre plass i Østlandscup

I Norge er det 2 store forbund som driver Taekwon- do. I Lier tilhører man det forbundet som ikke deltar i olympiske leker. Man konkurrerer i mønster – en kamp mot en innbilt motstander, og i sparring – kamp mot en virkelig motstander. I mønster konkurrerer man mot andre med samme belte, mens i sparring gjøres inndelingen i alder og vektklasser. De yngste har lite kontakt, men markerer slag og spark. Poeng får man om man sparker eller slår motstanderen i overkroppen eller hodet. De strenge reglene gjør at mange kamper blir avgjort på advarsler og minuspoeng for ulovlige slag og spark.

Annette og Kine som vi fulgte i helga, satser videre på idretten sin. Annette på toppidrettsgymnas, Kine i Lier. Vi får sikkert se dem begge i NM til høsten, og på en god dag kan det bli mange medaljer også der.

Mer om Taekwon-do i Lier og fullstendig resultatliste på www.liertkd.com

Forrige artikkel:Gilhusodden prosjektskole, være eller ikke være?Neste artikkel:Sylling sangkor 30 år
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode