Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 37d068f2f026cdd42664e31e1a5b108e

Norsk gullgodhet

Ukens petit er ved Rune T. Berg.

Åhh…så gullgodt det er. Kvelden er kommet. Endelig, ja endelig vant vi! Vi slo alle ned i skistøvlene, vi knuste konkurrentene, vi banket svenskene gule og blå, vi er simply the best – f… the rest! Ja vi elsker deg Marit Bjørgen som vår helt, som vår dagens dronning. Du viste hvilken hals gullet skal henge rundt. Det er jo tross alt vi nordmenn som kommer glidende ut av mors mage med ski og skøyter på beina og gull rundt halsen, ikke sant?

Tap og vinn med samme sinn heter det. Haha…aldri i verden. Kanskje gjelder det svenskene, men det gjelder i alle fall ikke oss. Ikke bare har vi gull rundt halsen allerede fra startstreken av, vi er i motsetning til alle andre født med gullsmak i munnen og gullhår både her og der også. Den berømte sølvskjea overlater vi derimot til de andre taperne. For oss er jo sølv nederlag. At våre nasjonalikoner taper, gir oss øvrige fjellaper forringet nasjonalfølelse og nasjonalstolthet. For hva skal vi vel skryte av på sportsfronten om vi ikke engang er best på ski? Da er vi jo helt lost i verden.

De første dagene av de olympiske lekene i Vancouver var heller labre for vårt vedkommende. Et par medaljer ja vel, men og så. Bare gull er godt nok for oss. Vel vel, det er jo godt å se da at andre kan få leke seg litt som gullkonger- og dronninger de også en stakket stund. Vi unner dem det selvsagt ikke, og da spesielt ikke de ballongoppblåste svenskene, men vi kan da alltids koste på oss et innbitt smil med et hundredels snev av dårlig samvittighet. En bitte liten smak av gullfloden vår kan vi jo av ren veldedighet unne dem.
Men nå er gullstandarden satt en gang for alle. Nå kommer alt til å curle vår vei, nå kommer vi til å skyte blink, nå kommer vi til å ta alle på inner’n - ja framover skal vi leke oss på olympisk vis fra det ene gullet til det andre. Vi skal hoppe og danse fra OL-ring til OL-ring. OL-ringene er nå sluttet, det er vi nordmenn som nå skal vise norsk gullgodhet. Vi skal nå ikke tillate andre å komme i nærheten av origo i noen av de fem olympiske ringene. Olympiske leker er ingen lek for oss lenger. Let the serious games begin!

Pokker heller! Petter Northug mislyktes igjen. Bare bronse på sprinten. At det går an. Disse russerne må være dopa, ingen kan vel slå det norske naturtalentet Northug. Nei, her er det noe som ikke stemmer. Ingen over, ingen ved siden av – det er jo typisk norsk å være best og gullgod. Eller kanskje det heller er typisk norsk å være høy på pæra og selvgod?

Ha et strålende OL! Måtte den beste nordmann vinne!

Forrige artikkel:I skyggen av håndball og fotballNeste artikkel:Rett fra skolen til Birken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode