Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Må ha det - bare må ha det… eller?

Ukens petit er skrevet av Rune T. Berg

På mandag gikk jeg som alltid forventningsfullt hjem fra jobb. Vel hjemme satte jeg rutinemessig fra meg den noe slitne sekken og hang opp den litt mer slitne jakka, før jeg med enda mer slitne bein slepte meg ut igjen og bort til postkassa. Postkassa ble lukket opp – og opp av den hentet jeg med glede, foruten strømregninga, det jeg så fram til. De blodferske reklamebladene fra Coop Mega og Ica Maxi selvfølgelig! 

Til middag unnet jeg meg selv en ferdigrett med pasta og kjøttboller, som seg hør og bør ble kjøpt på tilbud uka før. Siden naturen og da forunderlig nok også mitt fordøyelsessystem tilsier at maten må ut igjen, ventet så et toalettbesøk med medbrakt dolektyre av mange karakterisert som dritt. Passende lesestoff til en passende anledning med andre ord. Ja du, jeg har fått vanen eller kall det gjerne uvanen i å lese reklameblader fra diverse matvarebutikker på avtredet. 40 % på alle taco og tex mex-produkter og nygrillet kylling til 39,90-, lot meg friste på Coop Mega, mens et ta to, betal for en-tilbud på bl.a. Nidar Favoritter, Fun Saft og diverse Wokblandinger fanget interessen på Ica Maxi. Etter nitidig lesing trakk jeg opp lystigere og lettere i kropp og sinn med tanke på at penger spart – ja det er penger tjent det. Jeg hadde allerede begynt å glede meg til denne ukas butikkbesøk.

Men det har også slått meg mange ganger der jeg sitter og trykker og presser, at det trykkes og presses mye overflødig papir og felles mange unødvendige trær hver uke. Bare hittil denne uka har jeg mottatt og bladd meg gjennom hele 17 ulike reklameblader. Nei, det er tydeligvis ikke den ting du ikke kan få på tilbud nå om dagen gitt. Her er det bare å valfarte fra sted til sted for å tjene noen kroner.  Fra parkett, terrassebeis, gressklipper og drill hos Bauhaus, harddiskkamera og telefon med touchskjerm hos Euronics til jakke, jeans og skjorter hos Match, som for øvrig som vanlig pryder forsiden med veldreide og tilsynelatende vellykkede mennesker. Eller hva med en dobbelpakning med Pizza Originale hos Rimi til 32,-, eller enda bedre; et påskekupp i form av en eggvarmer hos Sparkjøp eller en pyntekylling i bur til 49,90,- hos Europris? Tilbudene står formelig i kø og det er opplagt noe for enhver smak. Hos Bademiljø frister de sågar med det utrolig slående slagordet ”badeville tilbud”. Og klær, nei de er ikke lenger på salg nei – det er utdatert kan du skjønne. Nå er det sale som gjelder. Latterlig spør du meg.

Ordet reklame kommer for øvrig av det latinske reclamare som betyr ”å rope igjen og igjen”. Og det er nettopp det butikkjedene gjør. De roper etter oppmerksomhet ved å henvende seg jevnlig og ofte, gjerne ukentlig, med fristende tilbud på glanset papir til oss kunder. Men trenger jeg nå egentlig å motta alt dette papiret i postkassa? Tilbud ja vel. Penger spart er penger tjent ja vel. Men trenger jeg nå egentlig å kjøpe de to posene med Nidar Favoritter eller den Nordkappjakka til 800,-? Nei, egentlig ikke. Når sant skal sies bruker jeg i grunn mer penger på ting jeg ikke trenger når jeg handler på tilbud.

Nei – nok er nå nok. Tine reklamerer med at melk er noe vi bare må ha. Lenge har jeg tenkt det om reklame også, da svake meg har lett for å bite på det første og beste tilbudet. Og hva er vel et dobesøk uten å kunne lese om tilbud på mokkabønner? Likevel – denne uka har jeg, som mange før meg, bestemt meg og oppfordrer alle til det samme. Reserver deg mot og si nei takk til reklame i posten.

Jeg får heller nøye meg med TV-reklamen som ruller over skjermen hver kveld. Det får sannelig holde. Og du, i stedet for VitaePro som angivelig skal ha helsebringende effekt, anbefaler jeg heller en skitur i marka i det praktfulle vårværet. Det kan jeg ikke understreke og anbefale nok – og roper det derfor ut igjen og igjen og igjen…

PS! Nå må jeg gå. Skal en tur på Liertoppen der det for tiden er tredagerstilbud må vite. Kan jo ikke motstå det ?

Flere saker fra arkivet

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Angriper Høyre

- Hva vil Lier Høyre egentlig med Lierhallen, spør Per Larsen, instruktør i Drammen og Omgen Bekhterevforening.

Ukas petit er skrevet av Rune Berg, Tranby

Bokormen vs. musa; hva & hvem vinner?

Verken fugl eller fisk

- Det er få ting som opptar meg mer enn dette, skriver Rune T. Berg i ukens petit.

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Pressemelding fra Utdanningsforbundet

GILHUSODDEN PROSJEKTSKOLE

Ikke noe med sex å gjøre

- Tenk om jeg kunne bedt henne med på skitur, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud på Beito.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

En skikkelig nyttårssmell

- Første nyttårsdag var et høydepunkt for guttene i nabolaget, forteller Rune Elven i ukens petit

Finn ukas post!

Omkring i Liers skogsmarker vil det gjennom 26 uker i sommer bli hengt opp en postkasse med ei bok oppi ---

Aksjoner

Noen yrkesgrupper har større betydning enn andre. Det er særlig merkbart ved såkalte aksjoner eller også ved streiker. Flyvelederne er en av gruppene med stor betydning for mange.

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Kulturblomstring i kulturbygda Lier?

Det kommer et hverdag etter et valg. Vi Høyre vil, tradisjonen tro, følge opp våre saker med mål om å legge fram et politisk regnskap som er i ballanse også ved (...)

Smertefull skriveknipe…

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

De minste får vaksine

Vaksineringa startet opp i dag hos fastlegene

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Tanker ved sommerens slutt

Ukas petit er skrevet av Rune T. Berg

Eksamenstortur

Ukens petit er skrevet av Rune T. Berg

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Jul i finanskrisa

Juletanker i julenatta nest øverst i Lier

Reisebrev fra Kong Filips by – del 2

Her i Bulgaria sliter jeg med et lite paradoks. På den ene siden får maten jeg spiser fart på magen – samtidig som det tidvis kan være vanskelig å finne et egnet avtrede.

Bygdedyret

Ukens petit av Rune Elven

Endelig skikkelig mat på toget.

Nei vi snakker ikke om vakumpakket tørrlefse fra NSB. I dag spiste jeg på togkafeen i Lierbyen. Det var helt klart det beste måltidet jeg noen gang har spist på et tog.

Skolestart

Ukens petit er skrevet av Toril Prytz Kverneng

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Aldersdemente med bedre tilbud

- Kartleggingen i 2007 viste at det er 218 mennesker med aldersdemens i Lier, men det er store mørketall, sier Kjersti Hennum, leder av demensteamet ved Hallingstadtunet

Et slag for husmorologien

Ukens gjesteskribent er Elisabeth Thomte Edvardsen.

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Støv suger - lenge leve hybelkaninene

Endelig fredag! Helgefri! Sove lenge! Sløve! Gjøre hva jeg har lyst til! Eller? spør ukens petitskribent, Rune T. Berg ---

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Gilhusodden prosjektskole, være eller ikke være?

Av Ulla Nævestad Ordfører i Lier.

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Sykle til jobben i Lier?

Statens Vegvesen premierer trimaktiviteter. Har vi noe lignede i Lier kommune?

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Om Nidar, det onde, det gode og en tviler fra Sylling

Vi skrev en tid tilbake om Nidar som begynte å selge julemarsipan i oktober. Nidar svarte at de ikke gjorde dette for profitt, men for å hjelpa alle marsipanelskere som ikke kunne vente til jul. - Vi bygger opp forventningene til jul, vel nå er det bare å glede seg til påske.

Postkontorene i Lier legges ned

Både postkontoret i Lierbyen og postkontoret på Liertoppen legges ned

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Du må itj fårrå så du fer nålles no

Direkte oversatt fra Rørosdialekt blir dette noe slikt som – du må ikke te deg slik at du roter deg bort i noe.

Bygdetunet i tenkeboksen

Det hender en debatt går i sirkel, kommer i bane så å si, graver seg ned i en rille og blir der som det berømmelige hakket i plata.

Verdighetsgaranti i eldreomsorgen

Alle fortjener en verdig alderdom. Og eldre som er avhengig av hjelp har rett til individuelle tilbud som ivaretar deres integritet og verdighet. Mye er bra i e (...)

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.

Lierdagene: To uker igjen!

Den populære nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå bare er to uker igjen til Lierdagene 2011. De siste brikkene faller på plass.

Besøk Bygdetunet på søndag!

Det er masse kulturtilbud for hele familien søndag 14. september når Kulturminnedagen arrangeres

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Vi er som pengesedler

- Her om dagen kom jeg i alt julestresset i skade for å krølle sammen og kaste en hundrelapp i søpla, skriver Rune T. Berg i ukens petit

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Trinsemannen

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Ukens petit: - Hva tenkte han på?

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, journalist i Ukebladet Hjemmet, Norges tredje mest leste trykte medium (nærmere 1 million lesere).

Frykter helgestenging

- Vi kan ikke gå i fakkeltog, sier instruktør Per Larsen (th på bildet) Sammen med assistent Trine Lise Livingston og deltakerne i gruppene som bruker Lierhallen på lørdager har de liten tro på at de kan finne alternativer til tilbudet de har i dag.

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Svømmeskolen rammes

Det vil bli konsekvensen for 130 barn når Lierhallen i høst stenges på søndager.

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

- Robotene kommer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Folkeaksjonen mot sykkelstier.

Ukens petit av Rune Elven – igjen.

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

Tar du utfordringen?

Gjør som ungdommene i Foreningen Norden gjorde på fredag. De mestret den 2,6 km lange turen opp juvet opp til Asdøltjern.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Hundrevis trimmet

Så ble det endelig litt liv i Bakerikvartalet igjen. Sollaug Arnesen var strålende fornøyd med publikumsbesøket på åpningsdagen for det nye treningssenteret .

Impuls, ny gratisavis i Lier

Men også i Røyken, Drammen og Asker. Avisen har et opplag på 50 000.

Se, hvor vakkert det er --

Nå er forholdene i marka helt optimale for ski- og naturelskere ---

En godbit på bygdetunet.

Knut A. Andersen blir sjelden observert uten et enkelt videokamera i en stropp rundt halsen

- Velkommen opp på tribunen, Ulla Nævestad

Erik Hære kommer med et tilsvar på ordfører Ulla Nævestads innlegg/svar vedrørende utbyggingsprosjektet Høvik/Stoppen skole

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Fjolls til fjells

- Hva i all verden er den greia med å dra til fjells midt på våren? Det spørsmålet stiller vår gjesteskribent Elisabeth Thomte Edvardsen.

Agurktid

Som tilbehør til en herlig, nystekt ørret nøt min familie og jeg i dag en like herlig agurksalat.

Til Karibien med Norwegian Cruise line

Et cruise for alle aldre

Tut og kjør

Ukens gjesteskribent ser rødt i møte med uvørne bilister på vei gjennom Lierdalen.

The twilight zone

Noen mennesker vandrer fra sted til sted. Noen ganger forlater man den frie verden og går inn i et alternativt parallelt univers. Beveger vi oss inn i en slags twilight zone, eller er den internasjonale sonen på flyplassen like virkelig som verden utenfor?

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

Stor stimulanse for Sylling

- Silje Bæra Hørthe er en av de lokale forbildene som fikk stipend etter Jordbæreventyret" i sommer. Ingeborg Lien, leder av elevrådet ved Sylling skole overrakte sjekken.

Borgerplikt

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, pensjonist, Nordal

Liers spisesteder: Toppen Pizza & Kebabhus

Vi har tatt turen opp på Lierskogen og besøkt en av Liertoppens nære naboer, nærmere bestemt Toppen Pizza & Kebabhus.

Lær å spille håndball

Er du hjemme i høstferien, har Reistad IL et godt tilbud for barna