Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a8ff18a56f687de1a9b7bba12585cf38

Liers spisesteder: Toppen Pizza & Kebabhus

Vi har tatt turen opp på Lierskogen og besøkt en av Liertoppens nære naboer, nærmere bestemt Toppen Pizza & Kebabhus.

Huset er ikke stort, og det meste er kjøkken. Slik må det være når virksomheten er basert på ”take away”.

Det første som møter oss på vei inn, er en hvit dør som er tydelig skiltet med ”WC Kun for ansatte”. Det er kanskje best slik, tenker vi, svinger til høyre og fortsetter innover.

Vi er i en slags lett oppgradert anleggsbrakke med et oppholdsrom utstyrt med en lav skinnsofa, et lavt salongbord og ellers ytterst variert utsmykning.

Venterom med nytt og gammelt

På veggen henger et stort og falmet kart over Drammen fra 1927, noe som selvsagt kan ha en viss historisk interesse nå i jubileumsåret, selv om det neppe har vært hensikten. Et mer fargerikt landskapsmaleri har derimot måttet nøye seg med ståplass på gulvet, der det ellers står en gammel TV med plastblomster på.

Men det er neppe noe annet spisested, frisørsalong, lege- eller tannlegekontor i mils omkrets som kan oppvise et like stort utvalg ukeblader. Ikke så slitte heller.

Bare Narvesen har flere ukeblader

Sannsynligvis er rommet ment for folk som venter på pizza, eller kanskje for ansatte som venter på kunder.

Men rett skal være rett. Det er ressurskrevende å etablere ny virksomhet, og i serveringsbransjen er det investeringene på kjøkkenet som må prioriteres. Så får tiden og omsetningen vise om det er rom for ytterligere forbedringer.

Skal man ikke bare innom for å hente en pizza, er det fullt mulig å spise på stedet. Enten sitter man ved det omtalte bordet, eller ved noen småbord på terrassen utenfor. En større terrasse er under arbeid, men arbeidet ser ut til å være midlertidig stanset.

Mye å velge mellom
”Vi har fiskeburger”, står det på et oppslag, men ikke på menyen. Vi vil ikke ha fiskeburger, men pizza, og pizzamenyen omfatter femten varianter med ”Vegetarianerens skrik” med skinke, bacon, kjøttboller og løk.

På menyen står dessuten fire varianter av innbakt pizza, fem forskjellige pizza piroger, seks hamburgere og fem hamburgertallerkener. Pizzaprisene er fra 120 - 160 kroner per pizza, 220 - 290 ved kjøp av to.

Hamburgerne koster fra 55 for 130 g til 85 for 255 g og da med ost på sistnevnte. Dessuten omfatter menyen tolv variasjoner over temaet kebab.

Vi bestiller Pizza Original med skinke og champignon.– Femten minutter, sier mannen bak disken. Han later til å betjene både salg og produksjon, og han håndterer bestillingen greit.
– Noe å drikke?
– Cola Light eller Pepsi Max.
– Vet ikke. Se etter i skapet der borte!

Vi ser i skapet, finner Fanta og betaler 163 kroner for pizza og Fanta, for øvrig en kombinasjon som ganske sikkert ville forårsaket fortvilelse i det italienske pizzadepartementet, men vi våger det likevel. Og for ordens skyld: Det var vårt valg, ikke serveringsstedets.

Pizzaen ankommer etter ti minutter. Den er stor nok til to og vel så det. ”Alle pizzaene lages med fersk bunn, pizzasaus og mozzarellaost”, står det i brosjyren, og det stemmer bra. På Original skal det dessuten være skinke, bacon og champignon, og det stemmer også.

Noe å drikke Fantaen av fant vi ikke. Vi er sikkert for kresne. Vanlige kunder følger sikkert norsk standard og drikker rett av flasken og spiser pizza med hendene, mens de av og til tørker seg om munnen med fettdryppende fingrer og et fornøyd smil, tenker vi der vi sitter i solskinnet med utsikt både mot Bauhaus og Storsteinsfjell. Og servietter er det heldigvis mer enn nok av.

Vennlig smil og solid pappeske
Restene av pizzaen får vi – med et vennlig smil og uten ekstra kostnader - med oss i en solid pappeske med påtrykt oppvarmingsråd.

Veggen mot veien er rikt dekorert med både bilder og tekst. Blant annet står det ”Spis mye pizza og vinn fantastisk tur til Tyrkia”. Vi spiste nok for lite pizza, for vinnermulighetene og den fantastiske turen hørte vi ikke mer om.

”Kåret til fylkets beste pizza”, står det på menyens forside, men det står ikke noe om hvem som foretok kåringen eller når den foregikk. Det er nok best slik.

Forrige artikkel:Et stramt budsjettNeste artikkel:Best av seniorene
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 9. oktober 2011 12:54: Ola
De har god kebab :-) Samme type som Carles på Amtmansvingen hadde før det ble byttet til ett en annen og kebab type som ikke er så god for ett år eller 2siden. :(
Søndag 9. oktober 2011 14:27: Øystein
Men var pizza`n god da?
Det er greit å vite :-)
Onsdag 12. oktober 2011 16:30: Silje
Pizzaen er mye bedre på Aspendos like ved siden av, men kebaben er goooood :-)
Tirsdag 8. november 2011 10:48: Lars
Aspendos har jeg holdt meg til i 3 år, og kommer nok ikke til og bytte med det første. Meget smud pizza, god service, og rask leveringstid på utkjøring. Når de i tillegg har rømmedressing og cola der to go, så er valget bankers :) BÅNN APPETITT
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode