Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1d444edceea8ca3b1841ee83d2f56d46

Vi besøker Liers spisesteder: Baker Nordby

Baker Karl P Nordby har en filial i hver ende av Liertoppen. Ettersom varene kommer fra samme sted, ser vi på de to under ett, selv om det ene utsalget skranter litt i forhold til søsteren i A-bygget.

Litt historie:
Siden etableringen i Oslo i 1908 har bakeriet vært i familiens eie, og det er nå fjerde generasjonen som leder bedriften i Hagegt. 25, der den fremdeles holder til. I dag er det en bedrift med ca. 80 personer sysselsatt i både produksjon og salg.

- Bakeriet forbruker 500 tonn mel, 20 tonn sukker, 20.000 liter kremfløte og mange andre råvarer. Produksjonen starter kl 0300 om morgenen slik at alle avdelinger får levert ferske bakervarer hver morgen, står det på bakeriets nettside.

Baker Karl P Nordby har satset på egne utsalg og har ti avdelinger i Oslo og omegn, blant dem to på Liertoppen.  Avdelingene har bord og stoler så kundene kan sitte ned og nyte en kopp kaffe med ferske bakervarer til.


Begge utsalgene er sentralt plassert ved hovedinngangene

Nordby på Liertoppen
Bakeriavdelingene ligger tett ved de to hovedinngangene og er nærmest umulig å overse. Som oftest velfylte disker inneholder mange fristelser. Brød er selvfølgelig også en viktig vare.

Som serveringssted utmerker Nordbys seg med små bord og stoler som ikke innbyr til langtidsopphold, for poenget er at kundene skal ha mulighet til å sitte ned for å spise, men helst ikke bli der altfor lenge. Plassbehovet på bordet er selvsagt også mindre enn på steder som serverer full middag.

Avdelingen i A-bygget har bedre utvalg og flere sitteplasser

I tillegg til kaffe og kaker står fylte baguetter på menyen hos Nordby. Skjønt "på menyen" er ikke rette uttrykket, for sjelden har et serveringssted vært så dårlig til å vise priser. Ved å lete lenge, finner man her og der noen prisopplysninger på enkelte varer. Det er langt fra bra nok.

Et pappbeger kaffe (ta med) koster 10 kroner, og det er rimelig. Annerledes om man skal ta med en halvliter cola eller annet mineralvann. Da koster flasken 31 kroner, og dermed mer enn å ta med 1,5 liter fra Kiwi rett i nærheten. Skal halvlitercolaen drikkes ved bordet, kommer den på 35 kroner. I det minste ser det slik ut hvis man bøyer seg ned og leser på etiketten på det lille kjøleskapet. Som sagt savnes en mer fullstendig prisliste, fortrinnsvis i form av en godt lesbar tavle. Det burde det være enkelt å få til.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode