Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6bb1726a35442ada115a37fac75e847a

Vi besøker Liers spisesteder: Wahoo!

Kan man stole på et spisested som bløffer om sin egen historie?

I matrekka på Liertoppen overtok Wahoo plassen etter Subway, den lokale filialen av en amerikansk kjede som har gjort det vesentlig bedre de fleste andre steder enn Lier og Drammen. Subway på Liertoppen gikk faktisk så dårlig at filialen der stengte etter kort tid, og etterfølgeren Wahoo hadde visstnok også betydelige problemer i startfasen.

Wahoo byr på fylte baguetter. Når de fylles med valgfrie pålegg, salater og dressinger mens kundene venter ved disken, blir de til ”Subs” (Ubåt heter submarine på engelsk).

Wahoos tilbud omfatter blant annet Torpedoer, Gourmet Subs og Special Subs. Sistnevnte i spennende variasjoner som blant annet Fajita chicken, Cajun Chicken, Terriyaki Chicken.

Subbene koster fra 59 (halv lengde) til 119 (full lengde og dyreste pålegg). Ettersom subbene lages mens man venter, er det anledning til å velge nøyaktig det innholdet man ønsker. Haken ved det er at det lett blir ventetid når det blir flere kunder samtidig.

Raske hender fyller baguetten mens kundene venter.

Vi forsøkte Teriyakichicken på ”grovt sekskornsbrød”, som er et av de tre brødalternativene som tilbys. Brødet ble fylt med nokså finmalt kyllingkjøtt og tilsatt teriyakisaus og det bestilte tilbehøret. Teriyakismaken var det intet å si på, men det relativt tørre brødet gikk delvis i oppløsning på grunn av fuktighet fra dressingen og tilbehøret.

Ikke så spennende som i reklamen.

Kundehåndteringen var i første omgang upåklagelig. Noe annerledes ble det  da vi bemerket at platen på et av bordene ikke var festet til understellet. – Vi vet det, var svaret fra innsiden av disken. En vennlig antydning om at et par skruer kunne gjøre underverker eller i det minste hindre at uforberedte gjester fikk både mat og drikke rett i fanget, ble besvart med at det var sjefen som ordnet slikt, og han var på ferie. Ved et besøk to uker senere var bordplaten fortsatt løs, men nå påklistret en advarsel om veltefaren.

På kant med sannheten
Wahoo har pene nettsider som gir inntrykk en vel etablert kjede med lange tradisjoner. Kundene ledes til å tro på en koselig historie som styrer tankene mot varme palmestrender og fred og fordragelighet, men som nokså snart virker vesentlig mer hjemmelaget enn maten de serverer. På nettsidene står det: ”Det hele startet i slutten av 30-årene da Miss Maythorpe etablerte sin lille sandwich-restaurant i Radford Drive rett ved Pearl Harbor på Hawaii. Det var et attraktivt område der marinegaster fra Pearl Harbor Naval Shipyard var hyppige gjester. Her ble de servert store sandwich’er som bugnet over av saftig pålegg og ferske grønnsaker.

Miss Maythorpe hadde ingen problemer med å tilfredstille selv de strengeste krav når det gjaldt kvalitet. Hun lagde derfor en egen sub med ferske grønnsaker, en solid porsjon med pålegg og en god dressing pakket inn i sitt hjemmelagde subs-brød.

Gjestene ga den kallenavnet Wahoo!, etter navnet på en av ubåtene i US Navy”.

Sakens fakta er imidlertid noe mindre appetittvekkende: I desember 1941 gikk japanske styrker til uventet angrep på marinebasen Pearl Harbor. Den nybygde ubåten ”Wahoo”, som i 1942 ble stasjonert på Hawaii, senket mange japanske skip under den svært så blodige Stillehavskrigen inntil den i oktober 1943 – etter bare halvannet års tjeneste – selv ble tilintetgjort av japanerne og de seksti om bord mistet livet. Først for få år siden ble vraket lokalisert. Det overrasker derfor ikke at man leter forgjeves etter kjeden Wahoo i USA og for den saks skyld etter mulige spor etter den kjøkkenflinke Miss Maythorpe.
- Historien på nettsidene våre er en slags blanding av fakta og fantasi, medga Wahoos talsperson da Liernett spurte.

Ettersom navnet Wahoo stammer fra en fisk som er meget utbredt i tropiske og subtropiske farvann, ville kanskje en fiskehistorie vært mer matnyttig for serveringsstedet, selv om fiskespiserne må antas å være i klart mindretall i Lier.


Drikke til maten:

Mineralvann koster 28 kroner for en halv liter.
Flere slags kaffe
Te i fire varianter, den ene mer eksotisk enn den andre.

Wahoo på nettet:
Med unntak av bløffen som er omtalt ovenfor, har Wahoo ryddige og pene nettsider med priser og grei beskrivelse av alt som tilbys. De flotte bildene samsvarer imidlertid dårlig med det som serveres, og ligner mer på de lekre baguettene flere andre steder på Liertoppen tilbyr.

Et lite mysterium:
Mens den snart femti år gamle Subway-kjeden har flere enn 33.000 restauranter i 92 land, finner vi ikke Wahoo-kjeden andre steder enn i Norge, der den er på plass på fem steder fra Alta til Liertoppen.

Liernett om lokale spisesteder: Vi bringer regelmessig omtaler av utvalgte spisesteder i Lier. Omtalene bygger på erfaringer fra ett eller flere besøk på stedene. Omtalene er upåvirket av stedenes egne synspunkter. Både serveringsstedene og leserne er velkommen til å supplere omtalene med kommentarer og egne erfaringer.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 25. august 2010 13:46: Sulten
Hvilke steder skal dere skrive om framover??
Søndag 29. august 2010 19:43: Matmons / Liernett
Liernett har besøkt mange serveringssteder og vil besøke enda flere. Det er ikke fastlagt noen bestemt rekkefølge for reportasjene, bare at de vil bli publisert med et par ukers mellomrom. Så følg med, og tips oss gjerne om spisesteder vi bør omtale!
Lørdag 4. september 2010 16:52: Wahoo-hater
Jeg har prøvd mange restauranter som serverer baguetter og wahoo er den som kommer desidert lengst ned på rangstigen. Frekke betjeninger som slenger slibrige kommentarer rett i fleisen på en er ikke verdagskost for den vanlige mannen i gata. Makan til folk!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode