Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

"Ich bin ein Berliner"

I 2009 minner Lierbyen på en måte om det Berlin jeg møtte i 1963, skriver Knut A. Andersen, som fortsetter sin rundtur til byer og steder han, av forskjellige årsaker har et spesielt forhold til.

Mitt etter hvert langvarige forhold til Berlin begynte i juli 1963, noen uker etter og sterkt inspirert av president Kennedys berømte besøk.

Tyskerne, ikke minst i Berlin, hadde til fulle fått oppleve konsekvensene av å gi fra seg de demokratiske rettighetene sine til en diktatorisk ”fører”. Tyskland ble delt mellom seiersmaktene etter krigen, men grensen var ikke altfor tydelig.

Da flere og flere flyktet fra det kommuniststyrte Øst-Tyskland, sperret myndighetene grensen, og i 1961 kom den såkalte Berlinmuren, en effektiv grensesperring som det var forbundet med langvarig fengselsstraff eller i verste fall døden å forsøke å passere.

President John F. Kennedys besøk i Berlin i juni 1963 endret i løpet av et par dager minst én generasjons holdning til byen. Byen fremsto som den ikke-kommunistiske verdens ytterste utpost mot et regime som strakte seg over halve Europa og helt øst til Stillehavet.

Ingen steder var grensen så tydelig som i Berlin. Dét var magneten som trakk en nittenåring fra Lier til å ta den lange togreisen til Berlin tre-fire uker etter president Kennedys besøk.

Jeg får neppe nye venner av å si det, men i dag minner Lierbyen meg litt om det Berlin jeg kom til i 1963. Det var store åpne plasser som åpenbart ikke var planlagt av noen landskapsarkitekt, og her og der sto det gamle hus mens nye og moderne bygninger utgjorde en grell kontrast. Det var mye som manglet, og mye som burde vekk.

Min første tur ga mange inntrykk og ble fulgt av flere besøk, noe som i neste omgang resulterte i et lysbildekåseri om den delte byen. Dette var i fjernsynets spede barndom i Norge, og farge-TV lå et godt stykke inn i fremtiden. Mange foreninger fikk derfor besøk av den unge mannen med lysbilder og ferske rapporter fra et av verdens mest sentrale steder. Berlin ble på en måte min by.

Det hele var så enkelt: Det enkle politiske bildet. De to systemene. Muren med den rette og den gale siden. Det enkle valget mellom rett og galt. Men man er ikke i verdens sentrum fordi man står med et ben i øst og et i vest.

Jeg besøkte Berlin jevnlig de følgende årene, og det gikk sjelden mer enn et år mellom besøkene. Ofte mindre. Brandt, Ulbricht, Honnecker og andre kom og gikk på hver sin side av muren, og til slutt gikk muren i oppløsning sammen med de fleste europeiske kommunistdiktaturene. Da benyttet jeg anledningen til å gjenoppfriske minnene fra første togtur til Berlin 30 år tidligere, og tok med videokamera på en lett vemodig ”avskjedstur” til en by som på mange måter hadde formet mitt forhold til utenrikspolitikk og ideologier.

Året etter ville imidlertid tilfeldighetene at kontakten med Berlin ble gjenopptatt, og av alle steder om bord på Hurtigruten. Der traff jeg en tysker som slett var ikke typisk for flertallet av tyskere på besøk i Nord-Norge.

Han hadde vokst opp i fattigdom, var blitt kommunist og hadde derfor havnet i konsentrasjonsleir allerede i Hitlerstyrets første år. Der ble han sittende fra 1933 til annen verdenskrig var over, hvoretter han havnet i DDR. Fem år etter murens fall tok han sin første store utenlandsreise vestover, eller rettere sagt nordover. Det førte til at vi møttes på MS Nordlys.

Møtet med denne tyskeren, som viste seg å bo i Berlin, ble etter hvert et møte med en hel familie, og ikke minst de to sønnene. Den ene forfatter, den andre dokumentarfilmskaper. Begge med avviklingen av DDR som hovedinteresse og med stor produksjon av bøker og TV-programmer om temaet. Det ga minst en ny innfallsvinkel til denne for meg så kjente og likevel så fremmede byen. Jo mer man lærer om noe, dess mer oppdager man at man burde ha lært.

Den gamle kommunisten i Berlin fyller 96 år i februar. Han har skrevet og utgitt sin selvbiografi med gripende skildringer av hva han har gjennomlevd. Han har opplevd første verdenskrig, kjempet mot nazismen, sittet 12 år i konsentrasjonsleir, for deretter å tilbringe førti år i den kommunistiske DDR-staten. Det har gitt en ufattelig mengde inntrykk og erfaringer.

- Hva blir igjen til slutt, spør han aller sist i selvbiografien. Svaret hans er enkelt: Hoffnung. Håp.


En isbjørn i en av Berlins to zoologiske hager

2. verdenskrig Knut A. Andersen Reisebrev

6 kommentarer

Mandag 9. februar 2009 08:12: Skeptisk
Lierbyen ligner på Berlin etter krigen. Litt drøyt, kanskje?
Tirsdag 10. februar 2009 11:42: Liung 1
Avkappa prydtrær midt i sentrum bekrefter inntrykket av tidligere krigssone.
Torsdag 12. februar 2009 13:04: J.B.
Interessan. Er det aapent for andre skrive om sine opplevelse.
Torsdag 12. februar 2009 19:47: Redaksjonen, TA
Til J.B.: Ja, selvfølgelig.
NB. Knut A. Andersen er en av våre petitskribenter. Han skriver hver 4. uke på Liernett.
Petitskribentene velger sine temaer fritt. Kommentarer til petiter
(og andre typer artikler) bør være korte og helst under fullt navn.

Ønsker du å skrive mer omfattende om dine opplevelser ( fre opphold i Berlin eller fra f. eks andre byer/steder) ber jeg deg skrive en epost under fullt navn til vår redaksjon --
Fredag 13. februar 2009 09:45: Harald Bråthen
"Håp" skriver Knut Andersen i sitt portrett av Berlin og møtet med mannen fra konsentrasjonsleiren - og DDR - som nesten ble en fortsettelse av konsentrasjonsleiren. På besøk i Berlin sist høst var museet som viste det okkuperte Berlin, et høydepunkt. Det bør Berlin-besøkere ta med seg. Og et besøk hos isbjørnene i Zoo, der "Knut" var en attraksjon. Oppkalt etter Lier-Andersen, montro?
Mandag 16. februar 2009 07:27: Knut A. Andersen
Nei, isbjørnen Knut er ikke oppkalt etter meg. :-) Isbjørnbildet i artikkelen er for øvrig tatt i Berlin Zoo mens "Knut-feberen" raste i Berlin, men viser en annen isbjørn. Dens yngre og vesentlig mer berømte artsfrende tilbrakte tiden i et basseng og var tilsynelatende lei av overivrige fotografer.

DDR-museene i Berlin er vel verdt et besøk. Ved Checkpoint Charlie er det et museum som har muren og delingen av Berlin som tema. Et annet museum, like ved domkirken, viser dagliglivet i DDR i de over førti årene byen og landet var delt.

Flere saker fra arkivet

Berlin ist viele Reisen wert

Hva gjør to tysklærere når de omsider er blitt kvalifisert til en ekstra ferieuke pga langt fremskreden alder?

Ukens petit: Malaga

På sin rundtur til steder han har et forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom Malaga, der han er mer opptatt av tid enn av solskinn.

Laguna Beach, fantasi eller virkelighet?

I sin niende petit om steder han har et spesielt forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom en by han første gang møtte i bokform og ventet mange år med å besøke. Besøket fikk uventede konsekvenser.

En dannelsesreise

For første gang har tiendeklassinger fra Sylling skole vært på tur med Aktive Fredsreiser.

Høstferie med innhold

Høstferien ble annerledes for mange 10. klassinger fra Tranby skole. 1. oktober reiste to busser fra skolen med 87 elever og 16 voksne. Målet for turen var Polen og Tyskland med Aktive Fredsreiser som teknisk arrangør. (Bildet er tatt ved Auschwitz II Birkenau)

Mobbing av Jagland

Med Jagland som leder av Nobelkomitéen, har komiteen gjort mange oppsiktsvekkende valg. Men er den tildels hånflirende kritikken fortjent?

Meningsfull morsdagblomst

Magnus Olsson (th) og Marius Ibsen og 9. klasse på Lierbyen sparer penger til en aktiv feiereise til høsten

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Liers mest populære spisesteder

I en ny serie presenterer Liernett inntrykkene fra besøk på noen av bygdas overraskende mange serveringssteder.

Alle fant noe -

Lily Sandstrøm var en av mange som besøkte loppemarkedene i Sylling og i Lierbyen i dag. Det er nye muligheter på Lierbyen i morgen.

Promenadekonsert

Lier Janitsjar, Vice Versa og Sylling sangkor med musikkfest i Aulaen på St. Hallvard. Med seg har de solistene Cecilie Schilling og Birger Egge Hoveid.

0,07 prosent

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

På grensen

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal, pensjonist, politiker og tidligere kulturprisvinnner

Jeg kommer ikke utenom Halden

I ukens petit tar Knut A. Andersen en tur innom grensebyen ved Svinesund, den eneste byen som er nevnt i "Ja, vi elsker".

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

- Vi må stå sammen

Ukens gjesteskribent, Brynhild Heitmann, skriver både om tragedien 22. juli og om jødenes skjebne. I dag er det den internasjonale holocoustdagen.

En by kalt Lier

Kong Harald har vært der. Dronning Sonja også. I vårt hjemlige Lier vet nok også mange at det finnes et Lier i Belgia, men langt færre har besøkt byen. Bildet: Belgia er kjent for kniplinger og annet håndarbeid, og Lier er ikke noe unntak.

"Titanicsteget"

Petiten er skrevet av Thorvald Lerberg

Burmesere i Lier

Nå er vi solidariske med burmesiske sambygdinger

Lierdagene 2007 er historie

Lierdagene 2007 er over. Det er ennå for tidlig å komme med en oppsummering av dagene

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Ukens petit: Frykt og angst

Vel to måneder etter tragedien på Utøya, kommer minnene sigende frem fra en tur til London i februar 1992, på vei til Tottenham Hotspurs hjemmebane.

2530 besøk på "Ukas post"

De enkle turmålene som liungene kunne nå i sommer, ble en stor suksess.

Israels militæraksjon mot hjelp til Gaza

Senterpartiets utenriksfraksjon har skrevet følgende appell, og Lier Senterparti støtter denne fullt ut:

Matnyttig meningsmåling

Få 500 kroner til bruk på et av Liers mange serveringssteder! Bare si hvilket av dem du liker best.

Sorry, Anthony!

Men du var strålende og mange av oss ble igjen sjarmert av spillet ditt og laget --

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

- Må drøfte hva som gikk galt

Leder i Lier KrF, Brynhild Heitmann, konstaterer at KrF ikke har slått gjennom med sin politikk i årets valgkamp, og at de nå vil gå gjennom valgresultatet og drøfte hva som gikk galt.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Til bautaen i Maidalen

Bill Young tilbake på stedet der onkelen, Sergeant Pilot Jack Clifford Carpenter, døde 9. april 1940.

Et gjestfritt sultanat

Les Ulla Nævestads ferieopplevelse i Oman, kystlandet sørøst på den arabiske halvøy, som kombinerer gamle tradisjoner med moderne teknologi.

Falköping og de andre vennskapskommunene

I ukens petit tar Knut A. Andersen turen innom Liers tre nordiske vennskapskommuner, Falköping, Hobro og Kokemäki og undrer seg over om man kan lære noe av dem.

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Sol, sand og skyskrapere

En februardag i Dubai kan minne om en varm og god norsk sommerdag, mener Liernetts Knut A. Andersen som er i Dubai blant annet for å holde foredrag i den norske sjømannskirken.

Bygdeborgen på fosskollen – egentlig en bygdeborg?

Som ett av kun fem kulturminner i Lier har bygdeborgen på Fosskollen en viss betydning for hvordan vi tolker fortiden. Det antas at folk fra sør i Lierdalen bygde en festning her om lag år 600 etter Kristus, og at denne beskyttet folk mot ytre fiender på slutten av den urolige folkevandringstida. Er dette egentlig bare spekulasjoner, eller kan man med sikkerhet si at det har ligget en bygdeborg her?

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Reisebrev fra Kong Filips by - del 4

Balkan er Europas urolige hjørne, hvorfor?

Mine steder: Veierland

I løpet av 2009 tok Knut A. Andersen med Liernetts lesere med til elleve byer og steder som har betydd noe spesielt for ham. I ukens petit avrunder han med et vinterbesøk på sin ungdoms ferieøy, Veierland.

Ved lokalhistoriens yttergrense

”The Lent Papers” av Peter Hincliffe. Boka bør få plass i den rikholdige lokalhistoriske boksamlingen på Bygdetunet.

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

New York, New York

I ukens petit reflekterer Knut A. Andersen over sitt første møte med New York, en by han kom til ved en tilfeldighet og som han har besøkt fra tid til annen i de etterfølgende innpå førti årene.

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Kjartan Fløgstad

Oda Kyrkjerud på Tranby skole møtte han der.

Hagedag på bygdetunet

- Søndag 14. august er det hagedag på Lier Bygdetun, og nå er det mye fint å se. Det er også anledning til å snakke med fagfolk, sier Harald Saue, som er leder for den fargerikeste delen av Liers tusenårssted.

Vi besøker Liers spisesteder: Wahoo!

Kan man stole på et spisested som bløffer om sin egen historie?

Tok bølgen

Liers G-13 lag laget målkalass i den første kampen, mens de andre lagene måtte avgi poeng i søndagens kamper i Norway Cup

En godbit på bygdetunet.

Knut A. Andersen blir sjelden observert uten et enkelt videokamera i en stropp rundt halsen

Du må itj fårrå så du fer nålles no

Direkte oversatt fra Rørosdialekt blir dette noe slikt som – du må ikke te deg slik at du roter deg bort i noe.

Hva tror bergenserne de er?

Den som fotograferer vet at et bilde kan bli ganske annerledes bare man flytter seg litt. På samme måte gir de fleste reiser et nytt syn på mer enn geografi, skriver ukens petitskribent Knut A. Andersen, som har vandret gatelangs i Bergen.

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

Kontrafaktisk historie

Langlesing på en regnfull søndag. Hvis ikke ………………så hadde............. På fint kalles det kontrafaktisk historie. Til daglig bruker vi metoden til å forklare at det ikke helt gikk vår vei.

Sult

- Denne uken har jeg opplevd mange ulike varianter av fenomenet spisevegring, skriver ukens petitskribent, Nina E. Johnsen

Kong Glad gledet mange

Ikke uten grunn var Håvald Kristiansen en de som lyttet mest intenst, da Hjalmar "Hjallis" Andersen gjestet Åpent Hus på Tranby Menighetshus. Kristiansen var på indre bane, da Hjallis tok sine tre OL-gull i 1952.

Fant røttene i Lier

For innpå 140 år siden utvandret mange liunger til Amerika. Noen av dem grunnla det lille stedet Leer i Michigan. For Linda Pletcher og sønnen Leif Christopherson Williams fra Leer ble et besøk i Lier en stor opplevelse.

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

Fortid og fremtid på en gang.

Lier-nett har på mange måter ferie, men vi hviler ikke. I dag har jeg laget reisebrev fra Balkan. Verden går fremover og det er i dag mulig å oppdatere Lier-nett, på ferie i mørkeste Øst- Europa. Her hvor fortida på mange måter møter framtida sitter jeg og skriver rett inn på nett. Er det ikke fantastisk?

Møllerfamilien fra Asdøl tilbake i Sylling

Høsten 1956 utvandret Esther og Per Asdøl med sine 5 sønner til Canada.

Tour de Røros

Thorvald Lerberg: - De sa vi ikke ville gjøre det, men så gjorde vi det likevel.

Krig er ei det beste, men …..

Lier og Drammens bokhandlere bør sikre seg denne boken før julehandelen.

Sett bilen i Lier!

Drammen Venstre vil ha parkeringsforbud helt til grensen mot Lier. Det betyr mer parkering i Liers boligområder.

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Dyrker ny supergrønnsak

Gartnerne Kaare Wiig fra Jæren og Kirsten Ravnsborg Justad fra Lier satser på brokkolini (Foto: Dag Øyvind Olsen/Newswire)

Ville høre om kjente liunger

I Minneapolis fikk Bjørg Henriksen (bildet) fra Egge og et hundretall andre norsk-amerikanere høre om tre av de mest kjente liungene.

Japaneren som forsvant

Ukens Petit er skrevet av Jan Terje Nilsen.

Betraktninger over ei bok jeg ikke har lest

18- årig sambygding med i utryddelseskrig

Mine byer: Shanghai

Denne gangen guider vår petitskribent, Knut A. Andersen oss inn i Shanghai --

Klar for sosionomstudier

Det nærmer seg seks år siden Nan Kyi Aye Shwe (29) fra Burma landet på Gardermoen med mann og to små sønner-

"Seiglivet virus"

Ukens petit av Gunnar Langsrud, Beito

Juletreets plass i julefeiringen

Ukens gjesteskribent er Brynhild Heitmann.

Thank you for innsatsen

Fredag fikk Arne Kjartan de lange Ruud en velfortjent takk av Coouncillor Mrs Mary Anne Pooley, the Mayor of Eastbourne for sin mangeårige innsats for byen.

På sporet av virkeligheten

Billedreportasje med uklar forbindelse til teksten. Lørdag 1. november om kvelden forsvant artikkelen som følger fra lap-toppen min. I går dukket den opp igjen fra maskinens underbevissthet. Den hadde blitt lageret all-right, men hadde maskinen også forstått innholdet og spilt meg et puss?

Nå tennes tusen juletrelys

I løpet av de kommende dagene tennes lysene på minst ti juletrær rundt omkring i Lier.

Ville til Lier

I Lier, som turister vanligvis ikke opplever som annet enn et par gjennomfartsveier, er en buss full av interesserte norsk-amerikanere et gledelig unntak.

Ukas petit

Velstand og søppel Skrevet av Thorvald Lerberg

Hjelp! Hva skal jeg bli?

Det vanskelige valget

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Frivillig arbeid i Afrika

Lærer Siri Kitt Nævestad fra Sylling forteller om sine tre måneder i Ghana sammen med venninnen, sykepleier Hanne Helgesen, også fra Sylling.

Lekte, lærte og koste seg

Torsdag 3. august dro 10 ungdommer og to voksne på årets ungdomsutveksling med Foreningen Norden til Liers vennskapskommune i Danmark, Hobro (nå Mariagerfjord).

Tok 17. mai på etterskudd

17. mai betyr mye for norsk-amerikanere, men feiringen må ofte legges til andre dager.

Kunstis på Lier stadion?

Kunstisplanene er interessante for flere parter enn Sparta/Bragerøen og Lier kommune ---

"Joda, jeg vet hvor grensen går"

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Min barndoms jul

Vi har utfordet noen av våre bidragsytere til å beskrive sin barndoms jul. Gunnar Langsrud, petitskribent og utflyttet liung, Knut A. Andersen, leder av Lier Historielag, og Liernetts medarbeider Svend Asbjørn Sylling har sendt oss hver sin.

Belønnet for innsatsen for Liers fremste kultursted

Sigurd Andresen fikk Månedens Blomst for atten års variert og nyttig dugnadsinnsats for historielag og bygdetun.

Langfredagstanker

Langfredag og nærmest innesnødd på det sentrale Østlandet. For to dager siden raket jeg plenen og drakk kaffe i solveggen. I dag fikk jeg ikke opp garasjedøra uten først å ha tatt noen durabelige tak med snøskuffa.

Siste olje i Lierbyen

Når Statoil snart avvikler i Lierbyen, blir det slutt på olje, vask og diverse bilrekvisita mellom Kjellstad og Tranby.

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Med Grimsrud til Fjulsrud

Per Grimsrud etterlot seg en litterær arv bestående av alt fra store skjønnlitterære verk til vers, sangtekster, prologer og tekster fra livet i Lier. I boka "Lier i våre hjerter" finner vi eksempler på det meste.