Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Et gjestfritt sultanat

Les Ulla Nævestads ferieopplevelse i Oman, kystlandet sørøst på den arabiske halvøy, som kombinerer gamle tradisjoner med moderne teknologi.

Spennende reisemål
Lørdag 25 februar 2006 dro min datter Siri Kitt og jeg på vinterferie til et spennende, og for oss nytt reisemål: Muscat, hovedstaden i Oman. Vi hadde bestilt flybilletter på nettet med Lufthansa, kr. 5000 pr. person tur retur. Slett ikke verst pris! Ferden gikk Oslo-Frankfurt-Dubai-Muskat med ventetid og flybytte i Frankfurt. Ved ankomst flyplassen i Muscat på natten måtte vi stå i en temmelig lang kø for å få kjøpt visum. Vi hadde valgt å ikke ordne med dette hjemmefra siden Omans ambassade som server Norge ligger i Berlin, og vi hadde dårlig tid til å sende passene våre dit. Jeg tror heller ikke det ville ha spilt noen rolle, for vi registrerte at passasjerer som hadde skaffet visum på forhånd befant seg i en nesten like lang kø som vår.

Velordnet, vakker by
Selv om det var natt og mørkt da vi satt i drosjen inn til byen, var det helt klart og tydelig at vi hadde kommet til en usedvanlig velorganisert, ren og vakker by. Hotellet hvor vi hadde bestilt rom på nettet lå ved byens havn og fiskemarkedet, med flott utsikt til havet.
Kl. 06.00 neste morgen våknet vi av bønnerop fra en minaret som lå like utenfor hotellet. Vi skulle etter hvert bli godt kjent med den vakre, melankolske og mollstemte bønnemelodien.
En første runde i byen etter frokost på hotellets takterrasse bekreftet inntrykket fra nattens drosjetur. Muscat er kjent for å være en av de reneste og mest velordnede byer i verden. Veisystemene rundt og i byen er av ypperste standard, og de vakreste utsmykninger pryder enhver rundkjøring, fortauer, parker og åpne plasser. Skjønne beplantninger lyser i alle regnbuens farger. Overalt ser man gatefeiere i orange påkledning passe på at alt er rent og ordentlig. Ikke en sigarettsneip unngår deres blikk og kost.

Sultanat
Muscat er en blanding av middelalder, moderne teknologi og 1001 natts eventyr.
Landet er det eneste gjenværende sultanat i den arabiske verden. Den eneveldige sultan Quaboos som kom til makten i 1970, er høyt verdsatt av sitt folk. Landets store oljeinntekter er brukt til investeringer i infrastruktur, utdanning for folket, tilrettelegging for nye bedriftsetableringer og til å høyne den generelle levestandard. Sultanen har knyttet til seg to rådgivende forsamlinger hvor også kvinner er representert. Kvinnene har gjennomgående høy utdanning og deltar i arbeidslivet, men er lite synlige i gatebildet.
Oman er det landet i den arabiske verden som har holdt mest fast ved gamle tradisjoner. Sultanen har villet det slik. I Muscat finner man ikke glitrende skyskrapere i glass og stål slik som i Dubai og en rekke andre arabiske byer. Her er den gamle byggekikken respektfullt ivaretatt, og hvite lave bygninger smyger seg harmonisk inn i det steinete landskapet.
Inntil sultan Quaboos overtok, var landet helt lukket. I de senere år er det satset på en forsiktig utvikling av turisme. Landet har en eventyrlig lang kystlinje mot den omanske bukt og det indiske hav. Innenfor ligger enorme ørkenområder. Mulighetene for turistutvikling er nærmest endeløse, men sultanen ønsker at det skjer i et varsomt og kontrollert tempo.

Gjestfrihet
Landets aller største fortrinn er nok likevel menneskene. Jeg har reist mye rundt omkring i verden, men sjelden eller aldri har jeg følt meg så ekte og inderlig velkommen som hos Omans befolkning.
Man føler med en gang at eldgamle gjestfrihetstradisjoner ligger til grunn for den varme man møtes med. Hvor ellers i verden finner du en drosjesjåfør som sier: "Prisen er ikke så nøye med, det viktigste er at du trives i landet vårt!" Selv navnet på reiselivsstudiene i landet taler sitt tydelige språk. I Oman heter det Academy of tourism and hospitality (turist-og gjestfrihetsstudiet), noe som viser at gjestfrihet er en grunnleggende og levende tradisjon i folket. Vi besøkte Oman like etter all støyen rundt karikaturtegningene av profeten Muhammed, og vi var litt spente på om vi ville oppleve motvilje mot oss som nordmenn. Vår engstelse ble gjort grundig til skamme. Uten å være innpåslitne er omanerne er like vennlige uansett hvor man kommer fra.
Kriminalitet så ut til å være totalt fraværende. Som to kvinner på tur følte vi oss helt trygge til enhver tid. Ja, jeg tror nesten jeg kunne satt fra meg håndveska på fortauet og gått min vei, og kom jeg tilbake etter en halv time ville det stått en omaner der og passet på veska til eieren kom tilbake!

Fiskemarkedet
Fiskemarkedet i Muscat er en attraksjon. Hver morgen kommer garvede fiskere inn med nattens fangst av store tunfisk, rokk, hai og andre rare fisker. Ved salgsbodene sitter de gamle gutta og sløyer, teknikken taler sitt tydelige språk om at dette har de gjort atskillige ganger før. Markedet domineres av hvitkledde menn som er innom for å handle dagens middag. Vennlige nikk og varme smil møtte oss som gikk storøyde omkring og glodde på alle de merkelige fiskene.

1001 natt
Muscats store, labyrintiske marked (souk) er en uforglemmelig opplevelse. Lukten i de støvete, små smugene er overveldende. Krydder, røkelse og parfyme selges i en mengde varianter og kvaliteter side om side med sølv-og gullsmykker, antikviteter og tradisjonelle dolker i rikt dekorerte slirer. Overalt myldrer det av mennesker som ser ut som om de kommer rett ut fra 1001 natts eventyr. Gull er billig og omsettes i kontrollerte former.
Ved markedet ligger den kjente og rikt utsmykkede strandpromenaden med mange sine forgylte baldakiner hvor lokalbefolkningen sitter i skyggen og slår av en prat.
I Muscat finnes en rekke museer hvor man kan få et innblikk i Omans historie og natur. Flere av moskeene er også åpne for publikum til visse tider på dagen. ”Den store moske” er overveldende vakker og vel verdt et besøk.

Dykkerparadis
Siri Kitt er en ivrig dykker, og selv liker jeg å snorkle. I Oman var vi kommet til et dykkerparadis. Noe av det første vi gjorde var å kontakte Oman Diving Center utenfor Muscat. Vi meldte oss på dykkertur med båt langs den omanske kysten. Etter å ha leid utstyr på senteret, dro vi av sted sammen med en internasjonalt sammensatt gruppe og to dykkerguider. Det dypblå indiske hav strakte seg så langt øyet rakk, og på den andre siden reiste mektige, men golde fjell seg opp fra havet. I Oman går ørkenen omtrent helt ned i vannkanten. Men stikker du hodet under vann, blomstrer livet opp i sterk kontrast til det golde landskapet der oppe. Fargesprakende korallrev og fisker i alle regnbuens farger frydet både dykkere og snorklere. Storøyde kunne vi betrakte svære skilpadder som lever sitt langsomme liv der nede i dypet. Etter turen kunne vi slappe av på dykkersenterets fine strand og nyte et godt måltid med alle rettigheter i restauranten. Det er også mulig å leie hytter tilknyttet senteret.

Endeløse strender
De hvite strendene i Muscat strekker seg nesten så langt øyet kan se. Vil man være for seg selv, er det mer enn nok plass å ta av. Badevannet er klart og varmt, og man kan velge langgrunne eller nærmere dyp. Om ettermiddagene kommer barnefamiliene ned til strendene for å slappe av og avkjøle seg.
Verdens største sandørken ligger i Oman Man kan delta i arrangerte turer med jeep, men vi sto over det denne gangen.

Mat og drikke
Det er rimelig å spise ute i Muscat. Overalt finner man kafeer som byr på varierte, lekre indiske og arabiske retter. Vi spiste vanligvis lunsj for 10-15 kroner hver og ble stappmette! På disse stedene er det ikke mulig å få vin eller øl til maten. Det fås kun på de store hotellene og enkelte fasjonable restauranter.
Hvis man ønsker en ferie med rikelig alkohol og natteliv, bør man kanskje ikke velge Oman. Det finnes flere nattklubber med alkoholservering på de store kjedehotellene som ligger på rekke og rad langs strendene, men det er ikke slik at man kan slenge innom en fortauskafe i byen og ta seg en øl eller et glass vin. De nattklubbene som finnes er hypermoderne med alle faciliteter. Prisene er omtrent som i Norge. De store kjedehotellene har også førsteklasses restauranter med utsøkt mat til omtrent norske restaurantpriser. Vårt eget hotell hadde en god restaurant på takterrassen med alle rettigheter. Ellers spiste vi middag om kvelden på flere av de store kjedehotellene. Romprisene på kjedehotellene ligger godt over norske hotellpriser, mellom kr. 1500 og kr.3000 pr. natt for et vanlig rom. Det finnes imidlertid mange mindre, lokale hoteller til langt rimeligere priser. Selv betalte vi kr. 600 pr. natt for et romslig dobbeltrom med rent og pent bad/WC og balkong med havutsikt.
Sesongen for reise til Oman er fra oktober til slutten av mars. Da er temperaturen behagelig mellom 20 og 30 grader. Etter mars kommer varmen for fullt, og mellom 40 og 50 grader er ikke uvanlig.

Reisebrev Ulla Nævestad

Flere saker fra arkivet

Forviklinger med adresser

Jeg har ventet på en konvolutt fra USA siden 21. mai nå. Først denne uken kom konvolutten endelig fram i posten! Men nå viser det seg at det egentlig var min (...)

Sol, sand og skyskrapere

En februardag i Dubai kan minne om en varm og god norsk sommerdag, mener Liernetts Knut A. Andersen som er i Dubai blant annet for å holde foredrag i den norske sjømannskirken.

Sommerens geografinøtter

Liernetts lesere ble utfordret med 12 geografiske spørsmål i sommer. Her er kommer konkurransens fasitsvar.

0,07 prosent

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

Fortid og fremtid på en gang.

Lier-nett har på mange måter ferie, men vi hviler ikke. I dag har jeg laget reisebrev fra Balkan. Verden går fremover og det er i dag mulig å oppdatere Lier-nett, på ferie i mørkeste Øst- Europa. Her hvor fortida på mange måter møter framtida sitter jeg og skriver rett inn på nett. Er det ikke fantastisk?

Ukens petit: Malaga

På sin rundtur til steder han har et forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom Malaga, der han er mer opptatt av tid enn av solskinn.

Jeg kommer ikke utenom Halden

I ukens petit tar Knut A. Andersen en tur innom grensebyen ved Svinesund, den eneste byen som er nevnt i "Ja, vi elsker".

Frivillig arbeid i Afrika

Lærer Siri Kitt Nævestad fra Sylling forteller om sine tre måneder i Ghana sammen med venninnen, sykepleier Hanne Helgesen, også fra Sylling.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Hva er vitsen med et lokalt e-verk?

I følge gamle tradisjoner, så skal enhver kommune i Norge ha sitt lokale e-verk, som har til oppgave og skaffe innbyggerne strøm. Men etter at det ble åpnet for fri konkurranse på dette markedet i 1991, så har mange kommuner solgt unna sitt lokale e-verk. Etter det jeg kjenner til, så er visst Lier E-verk ikke av de tøffeste når det gjelder pris på strøm til innbyggerne, tvert om så ligger de i klassen for de rimeligste. Og dette er bra.

Video: Skiftende vær over Lierdalen

Lengst nord i Lierdalen ruver Hørtekollen, «Den gruelige Precipice», som en tysk reisende omtalte den på 1800-tallet.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Første julebrev fra Malaga

I lett snøvær og bitende kulde på Gardermoen stakk Norwegian-flyet den røde snuta mot avgangshallen og minnet mest om at ”Rudolf er rød på nesen”.

Ferie til gode

Dra på sykkeltur i Normandie. Det gjorde vi, godt regissert av turoperatøren Trans Provence.

Hva tror bergenserne de er?

Den som fotograferer vet at et bilde kan bli ganske annerledes bare man flytter seg litt. På samme måte gir de fleste reiser et nytt syn på mer enn geografi, skriver ukens petitskribent Knut A. Andersen, som har vandret gatelangs i Bergen.

Historisk - og aktuell

Kvinnekampen foregår over hele verden, hver dag, hele året. 8. mars er likevel spesiell, fordi det er en mulighet for feminister av begge kjønn til å markere for at kvinners rettigheter fremdeles er høyst påkrevet, skriver Janicke Karin Solheim.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

En slags julefortelling (2/4)

Les hvordan det går videre med gutten og Trigger etter at de fikk regelrett juling i første del av julefortellingen

For folk flest

Folk flest er ikke hva de en gang var, mener ukens petitskibent Truls A. Hallingstad, Nordal

Fjerde julebrev fra Malaga

Nyhetsmeldingene om glatte veier i vinterlandet virker stadig mindre interessante. Det er rart, for hjemreisen kommer stadig nærmere.

Høststemninger

Min mor er norsk, min far er dansk og jeg er født på Drammens Sykehus. Nesten hvert år har jeg kommet fra Danmark til Lier for å besøke familien.

Falköping og de andre vennskapskommunene

I ukens petit tar Knut A. Andersen turen innom Liers tre nordiske vennskapskommuner, Falköping, Hobro og Kokemäki og undrer seg over om man kan lære noe av dem.

Jan Terjes geografinøtter

Vår petitskribent Jan Terje Nilsen har sansen for faktakunnskap, og utfordrer her Liernetts lesere med 12 geografiske spørsmål

Laguna Beach, fantasi eller virkelighet?

I sin niende petit om steder han har et spesielt forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom en by han første gang møtte i bokform og ventet mange år med å besøke. Besøket fikk uventede konsekvenser.

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

Vi besøker Liers spisesteder: Marché

Stort utvalg og lett forvirring særtegner Liers mest moderne spisested.

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Reisebrev fra Bloody beach – del 1.

Etter å ha vært med på å sette Bulgarsk rekord i varme, nyter jeg sjøen.

Skal det være en høne?

Ukens petitskribent, Bjørg Ege, forteller her om en markensdag i Messines - en liten innlandsby i Algarve.

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

Tour de Røros

Thorvald Lerberg: - De sa vi ikke ville gjøre det, men så gjorde vi det likevel.

Mine steder: Veierland

I løpet av 2009 tok Knut A. Andersen med Liernetts lesere med til elleve byer og steder som har betydd noe spesielt for ham. I ukens petit avrunder han med et vinterbesøk på sin ungdoms ferieøy, Veierland.

Erlend A. Koppergård vant tur til Afrika

Han har sendt oss en reportasje fra hva han opplevde.

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Høstferie med innhold

Høstferien ble annerledes for mange 10. klassinger fra Tranby skole. 1. oktober reiste to busser fra skolen med 87 elever og 16 voksne. Målet for turen var Polen og Tyskland med Aktive Fredsreiser som teknisk arrangør. (Bildet er tatt ved Auschwitz II Birkenau)

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Morsdag i morgen

Det er tid for blomster, til den såkalte bedre halvdelen av oss, og til de beste blant dem igjen, til mødrene

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

- Robotene kommer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

"Ich bin ein Berliner"

I 2009 minner Lierbyen på en måte om det Berlin jeg møtte i 1963, skriver Knut A. Andersen, som fortsetter sin rundtur til byer og steder han, av forskjellige årsaker har et spesielt forhold til.

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

For en opplevelse!

En liung banket på døra forleden. Det var Torger Kraugerud (på bildet th) som fortalte at han lenge hadde hatt lyst til å bestige Knutshøi, og lurte på om jeg kunne tenke meg å være fjellguide for ham.

Med Hennummusikken på høsttur til Spania

Kvelden i forvegen hadde Juel Fuglerud begynt å pakke tunge instrumenter inn i bussens bagasjeplass og allerede rett etter kl. 7.00 satte han kursen for Fagerliåsen der han tok med seg de første passasjerene; Anne Britt Grimsrud med familie.Bussen holdt ruta overmåte godt

Uten kvinner - ingen utvikling

8. mars er den internasjonale kvinnedagen. Da er det på sin plass å minne om at kvinnekampen alltid har vært nettopp det; internasjonal, skriver Janicke Karin Solheim (SV) i sitt innlegg

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Vi besøker Liers spisesteder: Dong Fang

Lengst mot øst i Fosskvartalets mektige atrium ligger Dong Fang, en liten kinarestaurant med tradisjonelt utvalg og ganske rimelige priser.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Gi meg tiden tilbake

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, journalist i Ukebladet Hjemmet.

En by kalt Lier

Kong Harald har vært der. Dronning Sonja også. I vårt hjemlige Lier vet nok også mange at det finnes et Lier i Belgia, men langt færre har besøkt byen. Bildet: Belgia er kjent for kniplinger og annet håndarbeid, og Lier er ikke noe unntak.

Ukens petit: - Hva tenkte han på?

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, journalist i Ukebladet Hjemmet, Norges tredje mest leste trykte medium (nærmere 1 million lesere).

Ribba i jula

Nå om dagen skulle det være gode muligheter til å observere hvem som har spist mest ribbe i jula

Om Nidar, det onde, det gode og en tviler fra Sylling

Vi skrev en tid tilbake om Nidar som begynte å selge julemarsipan i oktober. Nidar svarte at de ikke gjorde dette for profitt, men for å hjelpa alle marsipanelskere som ikke kunne vente til jul. - Vi bygger opp forventningene til jul, vel nå er det bare å glede seg til påske.

Bauhaus, kjekt å ha

Bauhus åpner i Norge. Vi dro dit for å kjøpe en tapetkniv

Lier – ei historisk skattekiste.

Lier har ei lang og relativt ukjent historie. Man vet ikke nøyaktig når folk bosatte seg her, men det er enighet om at det er lenge siden. Det kan bevises at det var bosetting i Lier rundt år 500, men mye tyder på at det bodde folk her langt tidligere.

Men fiskesesongen var ikke over.

Egentlig hadde jeg pakket fiskesakene pent vekk, men da en kompis ville ha meg med på tur klarte jeg ikke styre meg. Vi kastet oss i bilen og dro til Svartputt i Øverskogen. Dette er et svært greit sted å fiske middag. Ikke ligger det langt fra veien, og ikke er det vanskelig å få nok til en middag.

Slekter følger slekters gang

9-åringen kom tidlig i vår og proklamerte: - Bestefar, i år har vi Galdhøpiggen som mål! Ukens petit er ved Brynhild Heitmann.

Kulturhus/Lier sykehus

Dette må kunne kombineres?

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

Lite nytt fra eplefronten

Eplefestivalen arrangeres i år for nittende gang. Til neste års jubileum bør det komme en ansiktsløftning.

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

På Hamar med slakt

Nei, på ingen måte og langt derifra. Snarere tvert i mot

Røtter

Ukens petit er skrevet av Jan Terje Nilsen

Tradisjoner verden over

Påsken i Norge forbindes med lam, påskeegg, lange skiturer, kyllinger, krim og trafikkaos. Men i andre deler av verden er det helt andre tradisjoner.

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Sommerkonkurransen, del 2

Liers vennskapskommuner er tema i Liernetts sommerkonkurranse i år. Denne uken tar vi turen til Hobro.

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Huleboerne, turtips på slutten av november.

De siste årene har hytteprisene steget til ufattelige høyder, og hytte i Lier er i dag forbeholdt dem med sjusifrede bankbøker. For oss uten millioner på bok, er hulene et fint alternativ. Rundt om i Lier er det mange huler eller ”heller”. Der kan man finne ly for dårlig vær, og en trivelig bålplass, sommer som vinter.

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

Tanker ved sommerens slutt

Ukas petit er skrevet av Rune T. Berg

Ett Internasjonalt Problem: Vann

Et blogginnlegg hentet fra min blogg.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Guttedrøm oppfylt

- Fra jeg var seks år har totuesenmeters topper i Jotunheimen vært en stor hobby, sier Sondre Helgesen, opprinnelig fra Kanada i Lier og som her viser fjellområdet og toppen Ama Dablam i Himalaya.

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Unge Høyre etterlyser mer frihandel

Det er handel som har gjort Norge til et av de rikeste landene i verden, men staten vil ikke gi andre den samme muligheten.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

"Titanicsteget"

Petiten er skrevet av Thorvald Lerberg

The Sylling Name in History

World Wide Web og moderne teknologi tar i mange tilfeller over for de tradisjonelle bøkene i bokhylla, men Internett åpner også for nye løsninger.

Brannbiler i Drammen

VG har satt fokus på standarden på brannbiler og bredskap i Norge i dag. Og det er ille.

Tanker om språk og syndefall

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito