Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 82e3d4109fc3671a6ce0a8f6987704b9

Første julebrev fra Malaga

I lett snøvær og bitende kulde på Gardermoen stakk Norwegian-flyet den røde snuta mot avgangshallen og minnet mest om at ”Rudolf er rød på nesen”.

Langs landeveien er det temmelig nøyaktig 3333 km fra Lier til Calahonda, som ligger to-tre mil sør for Malaga. Men bilkjøring gjennom Europa har lite for seg uansett årstid og enda mindre når snøen laver ned over det meste av kontinentet.

Flyavgang kl 06.45 passer heller ikke noe særlig, for det betinger at den som reiser fra Lier må låse utgangsdøra ved firetiden på morgenen for å rekke flyet.

Det var julestemning på Gardermoen, og duften i parfymebutikken, som utenlandsreisende nærmest tvinges til å gå gjennom, var intens nok å slå ut allergikere. Litt bortenfor sto en endeløs kø av englandsfarere og andre som ikke kom noe sted fordi flyplassene de skulle til var nedsnødd. Men hva gjør vel stengte flyplasser i London og Paris for den som skal lengst sør i Spania for å feire norsk jul under palmene?

Skal vi tro VG, noe man selvsagt rent unntaksvis kan gjøre, "feirer tusenvis av nordmenn julen på Costa del Sol i Spania. De rømmer til varmen, til lave priser, vennlige mennesker og fravær av norsk julestress".

Morgenstemning høyt oppe over det tunge skylaget som dekket Europa

Nå er ikke en flyreise det første å tenke på for den som vil unngå stress, men snart sitter vi på vindusplass og kikker ut på en vakker soloppgang mens tunge skyer ligger under oss. Og bare fire timer senere dukker kysten av Middelhavet opp under flyet, som svinger elegant rundt over det blinkende havet og inn mot flyplassen som har fått navn etter Malagas mest berømte sønn, Pablo Picasso.

Bouganvillea i blomst

Temperaturen ute er 30 grader høyere enn da vi gikk om bord i flyet, og et frisk regnskyll har nettopp vasket fortauene og palmebladene. Mengder av julestjerner og av og til både strelitzia og bouganvillea  pynter opp ved de grønne plenene i sentrum.

Flotte utstillinger, men kjøpesvakt publikum

Butikkene er fylt med julegaver, og de kommunale juledekorasjonene i hovedgatene overgår selv Liers fire lysgirlandere mellom Bakeri- og Fosskvartalet, men kjøpelysten er hemmet av Spanias svake økonomi og av at innpå 20% er arbeidsledige. Her og der sitter tiggere utenfor de glitrende utstillingsvinduene.

Tapas, Malaga style

Restaurantene vil gjerne ha flere gjester, og det går greit å få et bra bord på nærmeste tapas-restaurant. Solen sender noen kveldsstråler på den store katedralen, og så tennes juledekorasjonene i denne urgamle byen med det fine vinterklimaet.

Igjen siterer vi VG, som har hatt nærkontakt med en fra den norske kolonien på solkysten:  - Jula er ikke noen norsk oppfinnelse, og jeg tror ikke Jesus gikk noe særlig på ski.

Fortsettelse følger i neste julebrev.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode