Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3664b4cb635081ea760ec1837fe49ed5

Lierbedrift med verdensnyhet

Får hjelp: Birute Dagiene blir instruert av Truls Bergmann Støa i hvordan hun skal bruke den nye selvbetjente bagasjeinnsjekkingen på Værnes.

Nå har flyselskapet Norwegian fått sine første selvbetjente innsjekkingsskranker, og det er BB Computerteknikk i Lier som er leverandør.

Adresseavisen i Trondheim har sett nærmere på den bemanningsbesparende nyvinningen, som ble tatt i bruk på Værnes denne uken og som vil dukke opp på stadig flere flyplasser i og utenfor Norge.

Første i verden
Ifølge José Guillen fra leverandøren, BB Computerteknikk AS, som har levert den selvbetjente innsjekkingsløsningen på Værnes, er pilotprosjektet i Trøndelag likevel unikt, fordi dette er det første stedet i verden der de tradisjonelle innsjekkingsskrankene erstattes med rene automatiske selvbetjenningsskranker. Løsningen de har levert er smalere og gir derfor plass til to selvbetjente bånd på plassen som normalt gir en innsjekkingsskranke. Dermed øker kapasiteten i bagasjeinnsjekkingen.

I løpet av denne uken er selvbetjent innsjekkingsløsninger i gang på Værnes, Gardermoen, Bergen, Stavanger, Bodø, Tromsø og Molde. I løpet av kort tid kommer også Haugesund og Kristiansand etter.

Gjennombrudd
Guillen kaller Værnes et gjennombrudd for Lier-firmaet, som nå kjemper om kontrakter i hele verden. Ifølge Oddbjørn Hansen i Norwegian har de også opplevd stor internasjonal interesse for løsningen som nå er på plass ved flyplassen. Blant annet er det kommet henvendelser fra Canada og New Zealand.

Les hele Adresseavisens artikkel.

BB Computerteknikk AS om seg selv:
BBC er den ledende leverandøren av styresystemer for bagasjeanlegg til norske lufthavner. Vi leverer komplette systemer som inkluderer alt fra elektriske installasjoner, til overordnede computerløsninger.

BBC utvikler og leverer løsninger for automatisering og selvbetjening, både på og utenfor lufthavner. I tillegg leverer vi et bredt spekter av utstyr for gjennomlysing av alt fra brev til lastebiler. Vi har også en egen serviceavdeling som utfører support og periodisk vedlikehold på alle våre leveranser.

Forrige artikkel:Valgt ut blant 30 klubberNeste artikkel:Lierhallen - offentlig eller privat drift?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode