Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0c042cc3b92e14bd2fb52f616296b411

Liung flyr innenriksruter i Afghanistan

Oddvar Grøstad, her fotografert under kirkeskipet som svever under taket i Dubais norske sjømannskirke, svever selv vanligvis mellom skyhøye fjell i Afghanistan.

Blant de mange i Sjømannskirken i Dubai tirsdag var også Oddvar Grøstad fra Lier. Han bor på tredje året i Dubai, som er base for jobben hans i det afghanske selskapet Pamir Airways.

Bak spakene på en av Pamir Airways Boeing 737-400 flyr han innenriksruter i Afghanistan,  men også til steder som Jeddah i Saudi-Arabia og Delhi i India.

Pamir Airways har fått navn etter en av verdens høyeste fjellkjeder

Pamir Airways ble grunnlagt i mai 1995 og er det første private flyselskapet i Afghanistans historie som fikk tillatelse fra det afghanske departementet for sivil luftfart til å operere i landet. Flyselskapet er oppkalt etter en av de høyeste fjellkjedene i verden; Pamirfjellene, som ligger i Afghanistan og hele Sentral-Asia. Navnet kan oversettes som «verdens tak».

Til å begynne med opererte Pamir Airways med en Boeing 707-320 og to Antonov An-12. I Hajj-sesongene har Pamir Airways spilt en viktig rolle i å frakte afghanske pilegrimer til Saudi-Arabia.

En Boeing 737-400 fra Pamir Airways tar av, kanskje med Oddvar Grøstad i cockpiten (Foto: Pamir Airways)

- Å fly i Afghanistan er krevende og annerledes, sier Grøstad, som forklarer at Kabul ligger på 6000 fot og at fjellene rundt er opp til 18.000 fot. Det er en utfordring, og det blir ikke lettere av at det er lite navigasjonshjelpemidler til rådighet i forhold til i de fleste andre land.

Grøstads flyinteresse tok av da han var med i flyklubben i Drammen, og deretter har han blant annet vært flyver i Marokko.
Jobben er hektisk og arbeidstiden høyst varierende, men fritid blir det likevel. I dag brukte han muligheten til å stikke innom sjømannskirken. Kanskje ikke så rart at dagens flyvere har tatt plassene til gamle dagers sjøfolk.

– Bor du alene her, spør vi, og får vite at han er singel. Og han er slett ikke fremmed for tanken på å få seg en jente fra Norge.

Les også:
http://www.sjomannskirken.no/media/43948/ankarnytt_vecka06_11.pdf

og

 http://www.liernett.no/5206-sol-sand-og-skyskrapere

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode